При удара над жп гарата в Краматорск има загинали и деца

Разузнаване: Идните седмици ще са ключови за войната
163

Поне 50 жертви, сред които и деца, и над 100 ранени след руския ракетен обстрел над жп гара в украинския град Краматорск. По това време е имало 4000 души на гарата.

На една от падналите ракети, потънала наполовина в земята, е изписано "За децата". Украйна обвини Москва за удара, а Русия, от своя страна Украйна, именно заради надписа на ракетата.

Още по темата
"Руските сили поразиха гарата в Краматорск, обстрелвайки обикновена железопътна гара, обикновени хора, там не е имало войници", заяви Зеленски.

Той говори пред финландския парламент и отхвърли версията, че там е имало украински военни. Краматорск е сред първите цели на новата офанзива на руската армия в Донбас. На този фон вече е окончателно - руските сили са напуснали северната част на страната и официално фокусът им е Изтокът. Но ще мине поне седмица преди прегрупирането им в Донбас, смята британското военно министерство.

Идните седмици ще са решаващи за развитието на войната, посочи разузнаването.

"С всички сили, напуснали северната част на Украйна, ще видим оръжеен сблъсък на европейска земя, който не е виждан от поколения", категоричен е анализаторът от Кралския институт за обединени услуги Ник Рейнолдс.

Русия за първи път призна и за големи загуби, без обаче да споменава цифри. Последните им оценки бяха за над 1351 загинали руски военни, а според Киев те са 20 пъти повече. Говорителят на Кремъл Дмитрий Песков заяви, че загубите на военни сила са огромна трагедия за Русия.

Вижте повече в репортажа на Виолета Русенова и телевизия Bulgaria ON AIR

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


163
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
36
8
 
17
 
! Отговори
нацитки нещастници! преди 2 години
Като капак - използвали са касетъчни ракети! което също е забранено! Само че разделянето оставя задната част - с двидателя по траекторията което издава източника на атака!! Урките ТРЯБВА да се срещнат с бандерата си!!!
35
4
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Закривай проекта украйна, закривай с най-големите длъжници, които смучат от целия свят,...китайското външно министерство пусна карта на света преди 2,3 седмици кои са лакеите...закривай!!!
34
2
 
2
 
! Отговори
ни са знай преди 2 години
Подарък за Урсула, вместо букет цветя!
33
0
 
9
 
! Отговори
аноним преди 2 години
Излезе новина, че са освободени корабите. Какво става с нащите моряци, Пишете
32
1
 
14
 
! Отговори
Хаджигенов преди 2 години
Ние българските copocоиди вече проведохме експертиза в НПО "Америка за България" доказахме, че тази ракета е лично написана с почерка на Путин.
31
3
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Украинците дори не са се разбрали какво да излъжат: Арестович ( съветник на Зеленски) казва че ракетата е "Искандер", а самият Зеленски казва, че е "Точка У". В случая Зеленски е прав... но забравя, че Русия от много години вече няма тези ракети.
30
12
 
5
 
! Отговори
До 33 преди 2 години
Да, бе! Украинците ще се избиват сами?!?? А дали не са извънземните, а?
29
0
 
2
 
! Отговори
жесток управник преди 2 години
Нема ли кой от обкръжението да го ликвидира тоя?
28
6
 
8
 
! Отговори
! украинския обстрел преди 2 години
линията определена от падането на опашката и бойната част сочи към украинската армия!
27
14
 
8
 
! Отговори
До ПpoCToTо преди 2 години
Руснаците убиват невинни граждани за да обвинят украинците!
26
4
 
16
 
! Отговори
Зеленски преди 2 години
Признай си Зеленски така действат урките . Защо не се тръби за тази ракета както за Буча ??? Всички медии са по ниски от тревата сега , ако бяха руснаците десет статии щеше да има. Бог да пази България!!!
25
11
 
10
 
! Отговори
ген. КОЛЕВ.... ... преди 2 години
ЩЕ СИ ПЛАТИТЕ РУСКИ ГАДОВЕ.....БЪЛГАРИЯ ЗА ВАС Е ВЕЧЕ РИСКОВА ДЕСТИНАЦИЯ ! НЕ СЕ НАДЯВАЙТЕ НА СНИЗХОЖДЕНИЕ , СЛЕД КАТО ИЗБИВАТЕ И БЪЛГАРСКИ ДЕЦА В УКРАЙНА И ПО ГАРИТЕ...
24
1
 
10
 
! Отговори
ПроСоТо преди 2 години
До До ПроСоТо:...Да,за написаното отвъд океана го знаем..Но иначе може би си прав:..-Ако го ликвидират тоя наркоман,не само "Ония" ще сложат друг такъв на негово място,но и ще го издигнат в ролята на "мъченик"..И току виж площада пред НС го именували "площад Волдемир Зеленски"..
23
10
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Закривай!!!..., първия етап от операцията се видя кой кой е, сега следва втория етап закривай украйна и долара също
22
9
 
13
 
! Отговори
До ПроСоТо: преди 2 години
Зеленски чете сценарий написан зад океана. А ликвидацията му вече е обсъждана - ако го убият, на неговото място ще застане друг, който ще чете същия сценарий написан в САЩ.
21
13
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Според мен Зелето отдавна е загубило разсъдъка си и си въобразява, че още участва в оня сериал, в който играе президент и затова ги прави все едни такива холивудски изпълнения, със съответната сценография и драматизъм за пред камерите, и избива хората си защото си мисли, че е наужким.
20
22
 
13
 
! Отговори
Абе преди 2 години
Време е за нови правила в сайтовете, за борба с руските троллчета. Регистрация само с лични данни, както с мобилните оператори!!
19
9
 
23
 
! Отговори
ПроСоТо преди 2 години
и от какъв зор рашъните ще бомбят невинни цивилни ?!..За да викне целия свят:.-"Руснаците са убийци!" ?!?!?!...Тоя ТЕЖЪКПСИХАР-"зеленски" е време да бъде изтрит!..Не вярвам да е толкова трудно това,в какъвто и бункер да се намира...Не разбирам тактиката на руснаците..
18
12
 
28
 
! Отговори
Бум преди 2 години
Палачите разхождат Урсула фон по труповете на жертвите си в Крематорск, света е луд.
17
11
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Това е Точка У на укрите. Останалото е евтина пропаганда.