Влизането на Украйна в ЕС ще предотврати нова агресия от Русия

Стефанишина: се надява, че юни месец ще бъде взето решение
26 апр 2022 13:11, Нели Христова
41
Влизането на Украйна в ЕС ще предотврати нова агресия от Русия
Снимка: БГНЕС

Тази война понастоящем ни показва, че членството в Европейския съюз ще предотврати по-нататъшни агресивни действия от страна на Русия. Това каза Олга Стефанишина, зам.-министър председател на Украйна на форум в София, предаде репортер на БГНЕС.

„Ние много добре разбираме, че се борим не само за демократичното бъдеще на моята страна, но и за Европа като цяло, като цяло за демокрацията. С нашата устойчивост и кураж показваме, че това е възможно”, каза вицепремиерът.

Стефанишина каза още, че за Украйна е много важно международното правосъдие да изправи виновниците пред съд.

„Трябва да обединим усилията си да спрем агресията и тук не говорим само за санкциите, за отпора, за съпротивата. Знаем колко са силни и санкциите и съпротивата, но трябва да мислим и неконвенционално. ЕС е създаден, за да осигурява развитие и мир на европейския континент след Втората световна война. Днес, когато ЕС е изправен пред най-голямото предизвикателство в следвоенната си история, не може да има никакво колебание, трябва да се предприемат неконвенционални действия. Действия, които да могат да обединяват и да водят до благоденствие, но лидерите трябва да покажат политическо лидерство и кураж, за да може да се насърчава мир на европейския континент. Историческите времена изискват исторически решения. Действително знаем много добре, че по-нататъшната интеграция ще бъде един важен и виден политически сигнал. За нас наистина е много важно, когато говорим за политика на разширяване да сме свидетели и на нова вълна дискусии, а именно – дискусии, които да влеят нов свеж въздух в процеса на разширяване на ЕС и на общото понятие за разширяване. Надяваме се, че юни месец ще се вземе решение, а именно когато спре, когато свърши тази война ще има бъдеще за Украйна, че ще се вземе решение за статут на кандидат на Украйна”, каза тя на форума в София чрез директна видеоконферентна връзка.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


41
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
34
1
 
1
 
! Отговори
ЕС И УКРАЙНА преди 2 години
ПО- БЪРЗО- ПОВЕЧЕ ЗАПАЗЕНИ ЖИВОТИ НА ДЕЦА И ВЪЗРАСТНИ. НО РУСНАЦИТЕ ЩЕ НАВЛЯЗАТ В МОЛДОВА И РУМЪНИЯ ДОКАТО ЕС СЕ НАТУТКА ДА ПРИЕМЕ УКРАЙНА.
33
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ами сега чакаме и Ирак да бъде поканен, за да не смеят американците да ги нападнат отново
32
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Е няма как да влезе, щото няма да я има.
31
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ха кво значи европейска, азиатска? Я вземете картата и си отворете очите и мозъците: Европа е само един малък полуостров на континента Азия!!
30
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Влизането на Украйна в ЕС в сегашните й граници, моментално означава Трета Световна Война!
29
2
 
15
 
! Отговори
Roki преди 2 години
Много нагли тези Украинци!!!!! Никакъв ЕС за тях!!!!!!
28
15
 
20
 
! Отговори
Войко преди 2 години
Какво беше това "Украйна"?! Нещо като руска Македония ли ? И какво мисли да прави ЕС с 40 милиона голи и скъсани гладници?
27
8
 
25
 
! Отговори
Бог Путин преди 2 години
Съгласно червената религия бог може да бъде САМО ЕДИН. Значи, Путин за Блатная е нещо като Месия или Св. Пytя, но НИКОГА Бог, защото богът е на Красний плашчад и ще се разсърди.
26
19
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
руснаците искат поробени народи в империята си, а не могат да им дадат нищо освен концлагер и 12$ заплата като Куба и Венецуела.
25
6
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Русия е имперски тип страна, два пъти по-голяма от САЩ и Китай взети заедно. Путин там е център на контрола. Неговата резиденция се простира Високо над Русия.
24
9
 
30
 
! Отговори
Роб преди 2 години
Никой не им иска робството, отвсякъде ги посрещат с куршуми и джавелини, а нашите роби, които са роби по рождение, обичат своето робство и никой не е в състояние да ги промени. Повредата им е до гроб.
23
12
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
русия е типичната империя - завлядяла е държи в колониално робство над 150 народа. Но и са малко - иска още поробени народи. Дано успеят да я спрат.
22
14
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
България и Украйна трябва да се освободят от руско робство.
21
10
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
И украинците искат да се освободят от руско робство.
20
16
 
26
 
! Отговори
Любен Пандев преди 2 години
Днес.бг са го налазили руските копейковци като селко коте въшки. Както путинската пропаганда обръща бялото в черно, така и плоскочелите им прислуги тук приписват собствената си крадливост, мързел и продажност на ЕС, НАТО, САЩ. Ами вашите хора са тези които управляваха и управляват и сега България бе мунчовци. Русофилите - путинофили ограбиха и държат българите на дъното. Т.е. тия които тук плюят по Запада и украинците, са част от грабителиъе защото ги подкрепят с лъжите или глупостта си.
19
25
 
28
 
! Отговори
Фючурама преди 2 години
Украйна е европейска държава, а Рассия - азиатска. Первата е цивилизована, втората - обречена по рождение на нищета и разкошна мизерия.
18
30
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
За какво международно правосъдие говори тая ??? В азовстал нацистите държат сто заложника повечето от които деца . Това означава че могат вече да бъдат съдени като терористи а не като пленници . Това да държиш заложници е тероризъм и няма нищо общо с правилата за водене на войни.
17
27
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Австрия няма никакво намерение да ги пуска по бързата процедура.
16
26
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ми тогава вкарайте Ирак, Афгнистан и Либия така ще се предотврати аморкаснка и турска агресия в бъдеще.
15
26
 
33
 
! Отговори
Z преди 2 години
То няма вече такава държава, а те в ЕС щели да влизат....