Влизането на Украйна в ЕС ще предотврати нова агресия от Русия

Стефанишина: се надява, че юни месец ще бъде взето решение
26 апр 2022 13:11, Нели Христова
41
Влизането на Украйна в ЕС ще предотврати нова агресия от Русия
Снимка: БГНЕС

Тази война понастоящем ни показва, че членството в Европейския съюз ще предотврати по-нататъшни агресивни действия от страна на Русия. Това каза Олга Стефанишина, зам.-министър председател на Украйна на форум в София, предаде репортер на БГНЕС.

„Ние много добре разбираме, че се борим не само за демократичното бъдеще на моята страна, но и за Европа като цяло, като цяло за демокрацията. С нашата устойчивост и кураж показваме, че това е възможно”, каза вицепремиерът.

Стефанишина каза още, че за Украйна е много важно международното правосъдие да изправи виновниците пред съд.

„Трябва да обединим усилията си да спрем агресията и тук не говорим само за санкциите, за отпора, за съпротивата. Знаем колко са силни и санкциите и съпротивата, но трябва да мислим и неконвенционално. ЕС е създаден, за да осигурява развитие и мир на европейския континент след Втората световна война. Днес, когато ЕС е изправен пред най-голямото предизвикателство в следвоенната си история, не може да има никакво колебание, трябва да се предприемат неконвенционални действия. Действия, които да могат да обединяват и да водят до благоденствие, но лидерите трябва да покажат политическо лидерство и кураж, за да може да се насърчава мир на европейския континент. Историческите времена изискват исторически решения. Действително знаем много добре, че по-нататъшната интеграция ще бъде един важен и виден политически сигнал. За нас наистина е много важно, когато говорим за политика на разширяване да сме свидетели и на нова вълна дискусии, а именно – дискусии, които да влеят нов свеж въздух в процеса на разширяване на ЕС и на общото понятие за разширяване. Надяваме се, че юни месец ще се вземе решение, а именно когато спре, когато свърши тази война ще има бъдеще за Украйна, че ще се вземе решение за статут на кандидат на Украйна”, каза тя на форума в София чрез директна видеоконферентна връзка.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


41
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
14
31
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Не вярвам Русия да позволи на европидалите да унищожат украинският народ както правят с българите
13
27
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
*** какво е това нашествие на украински мислители не мога да разбера. Още някой ще дойде ли да ни обясни как понеже се бори за нашите свободи трябва да пропусне 10 годишна процедура по приемането в ЕС. То много удобно така някак.
12
28
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Украйна си беше краварска колония но това въобще не попречи на Русия да прави каквото си иска
11
27
 
14
 
! Отговори
Пълен бълвоч преди 2 години
Интересна е тази Стефанишина . Втория човек в Русия се казва Матвиенко а командващия армията им Коношенко. Да се раздели един народ до такава степен си е здрава 30г. работа.Защо да се чудим че макетата за 100г. забравиха от къде са.
10
27
 
20
 
! Отговори
Начо Културния преди 2 години
Ами вземайте ги тези хубавци в ЕС, само че да знаете, че кусурите на руснаците ги имат и украинците, само, че умножени с коефициент 1.75, т.е. украинците са нещо като развалени руснаци, как едните ги обичате, пък другите мразите, и Цветанка Ризова няма отговор на това.
9
15
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
ЕС е изправен пред невиждана криза и инфлация и то благодарение на вас бандеровските фашисти.
8
8
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Украйна е една изкуствено създадена държава, много приличаща на бивша Югославия. Вътре в самата Украйна има много част на Полша, 1/4 са на Полша, и 1/3 на Русия. И само 1/10 е украинско. Това не е държава, а някакъв палатков лагер.
7
8
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
ЕС по едно време с какво ли не омайваха Путин, за да стане член на ЕС. Та какви ли не предложения ми отправяха. Ама Путин не е кокона, като Зеленски, че да се връзва на номера.
6
11
 
6
 
! Отговори
славянин преди 2 години
Сещате ли се какво ще стане с ес ако приемат бандеровските нацисти!? То и без да ги приемат ще стане, но ако ги приемат ще стане много по-бързо! Аз затова и искам да ги приемат!
5
11
 
10
 
! Отговори
Ukraine in EU преди 2 години
Това е продължението, а краят - приемане в НАТО. Джуджаците ДГД.
4
7
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Айде пак с измишльотините че защитавали Европа. Никой не им е искал да защитават нищо, заплаха няма. Заплаха има ако си нацист.
3
16
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Украйна ще влезе в ЕС, а Руската нацистка федерация ще се срутва икономически до пълния си разпад. Накрая Пууутлер тихомълком ще хариже страната на Китайския дракон, докато лъже руснаците как ги е направил "велики".
2
5
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
ЕС опражнява геноцид на България на всички нива .Унищожението на България започна Великобритания ,Турция ,Сащ ,ЕС.Защо бяха унищожени предприятия ,заводи?Защо бяха унищожени зеленчукопроизводителите ,животновъдите .Прекрасна земя имате за всякакви развитие но то постер заради продажни политици и ЕС .Защо Армията бе унищожена ?
1
4
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Па да сте влизали в ЕС бе ц'рвули лъжливи, не да се натискате да сге машата на сащ в европа. Ама хората в НИТО ЕДНА държава НЕ ви искаха в ЕС. А и американските слуги заслужават само презрение. Мачкай Путине, лицемерните хохли!