Зеленски поиска съвременни системи за противоракетна отбрана

ООН: Произволни задържания на граждани в контролираните от Русия зони
6 юли 2022 07:51, Елка Василева
134
Зеленски поиска съвременни системи за противоракетна отбрана
Снимка: архив, БГНЕС

Украинският президент Володимир Зеленски поиска отново от Запада да предостави още оръжия на страната му, в частност съвременни комплекси за противоракетна отбрана, за да защити украинските градове. Той направи това в традиционното си вечерно видеообръщение, предаде ДПА.

Украинското ръководство има изключително важната задача до края на годината да бъде в състояние да защитава страната от руските ракетни нападения, каза Зеленски. "Но изпълнението на тази задача зависи не само от нас, но и от това нашите партньори да разберат нашите фундаментални нужди."

Още по темата
Зеленски заяви, че от известно време в Киев и много други градове не е имало вой на сирени за въздушна тревога, но добави: "Не бива да търсите логика в действията на терористи. Руската армия не прави никакви почивки".

Руската армия има само една задача, заяви украинският президент, "да отнема живота на хората, да сплашва хората - така че дори няколко дни без въздушна тревога вече да се усещат като част от терора".

Произволните задържания на граждани са станали масова практика в районите на Украйна под контрола на руската армия и свързаните с нея въоръжени групи, документирани са 270 случая, заяви върховният комисар на ООН за правата на човека Мишел Бачелет и обяви намерения за засилване на наблюдението в Украйна, предаде Ройтерс.

Констатациите се основават на информация от посещение на наблюдатели на терен и събеседвания, направени с малко над 500 жертви и очевидци на нарушения на човешки права, както и на други източници на данни, каза Бачелет пред Съвета на ООН по правата на човека в Женева.

"Въпреки ограниченията в достъпа документирахме 270 случая на произволно задържане и принудително изчезване. Осем от жертвите са открити мъртви", каза Бачелет в доклад за обстановката в Украйна между 24 февруари и 15 май.

В реч на същото заседание украинският заместник външен министър Емине Джапарова обвини Русия в масови отвличания, включително на кмета на Херсон Игор Колихаев, и призова за незабавното и безусловното им освобождаване.

Руският делегат Евгений Устинов заяви, че докладът на Бачелет е част от дезинформационна кампания срещу страната му, имаща за цел "да прикрие престъпленията на режима в Киев". Москва отрича да е нападала умишлено цивилни след нахлуването си в Украйна на 24 февруари.
/БТА/
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


134
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
107
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Украйна защо обстрелва жилищна инфраструктура в Донецк който не иска да е част от нея. И няма да бъде. Не можеш да задържиш насила никого.
106
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Всеки ден му пускат гласа по радиото в ефир. Все едно тука сме украина. Не пускат бг президента но за сметка на това пускат зеления, обаче ефекта ще бъде обратен. Няма начин.
105
3
 
3
 
! Отговори
До: Воланд преди 1 година
Тургенев го е казал: "руснакът е най-големият и най-наглият лъжец в целия свят" Сякаш е писал за тебе, хихихи
104
3
 
1
 
! Отговори
Воланд преди 1 година
В Русия има лечение срещу СПИН,там носителите просто не умират,затова са повечко от останалите страни,където смъртността е значителна!
103
4
 
2
 
! Отговори
Пак тръгна БОТА преди 1 година
Митрофанова, ами плати ми тогава дето ви правя реклама, само че да не е в рубли, щото с тях мога само да си избърша....хихихи
102
4
 
1
 
! Отговори
русия = Содом преди 1 година
Навсякъде по света намаляват новите случаи на СПИН с едно изключение - русия! Тя е с най голям брой серопозитивни в Европа. За сравнение в русия заболеваемостта е 30 пъти по-висока отколкото в Германия! ООН: за последното десетилетие броят на болните от СПИН в русия се е удвоил! По скорост на заразяемост русия е на трето място след ЮАР и Нигерия! ООН нарече русия - Епицентър на глобалната епидемия от Хив! С такъв морал русия има шанса да стане Епицентър на глобалната епидемия от Маймунска шарка!
101
3
 
1
 
! Отговори
русия = Содом преди 1 година
Руската империя декриминализира зоофилията още през ранната 1903 г. Съветска русия първа в Европа декриминализира хомосексуализма през 1918 г. русия декриминализира също и инцеста през 1922 г. който и досега е легален! Руснаците като са толкова "морални" защо търпят това? Защото грехът им харесва. Руски лицемери плюете по САЩ и ЕС че били "грешни" а пък не виждате, че сами вие цели сте изтъкани от грехове! Тръгнали да вадят сламката от очите на другите а не виждат гредата в своето око!
100
5
 
1
 
! Отговори
Гноен цирей преди 1 година
От русия като от гноен цирей изтича само зло - диктатори, войни, разруха, робство, тирания, геноцид, мизерия, нищета, тероризъм, братоубийства! Тази безплодна руска орда не е способна да произведе сама дори един чайник! русия е откраднала всичко от Запада! Да сте чули за руска марка компютър? От русия не е произлязло нищо полезно което да допринесе за напредъка на човечеството само разруха, метежи, тирани! Време е да изтискаме отвратителната гной на терористичния цирей - русия!
99
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Пак тръгна БОТА с "цитати" уж на руските писатели и философи.Този бот ли е троль ли е всъщност работи в полза на Русия защото със сорросоидни пари разнася Славата на Русия защото това са Велики Руски писатели, Велики Руски философи, Велики Руски мислители, Велики Руски компо зитори, Велики Руски художници, Велики Руски културтрегери и Велики Руски личности, прославили Великата Русия по целия свят во веки веков.
98
2
 
1
 
! Отговори
Толстой: преди 1 година
"Аз не се гордея, че съм руснак, примирявам се с това положение. Ако преди да се родя, бог ме беше попитал: графе, избери си народ, сред който да се родиш, бих му отвърнал: Ваше Величество, където на Вас ви е удобно, само не в русия! И ми се иска да се хвърля на земята, да се гърча в отчаяние за това, какво сторихме ние с талантите, които бог ни е завещал и какво зло сме сторили сторили на света"
97
3
 
1
 
! Отговори
Петър Първи: преди 1 година
"С другите европейски народи целите могат да бъдат достигнати с човеколюбиви методи! С руснаците не е така...Имах работа не с хора, а с животни, които искам да превърна в хора"
96
4
 
1
 
! Отговори
Карл Густав Юнг: преди 1 година
"В душата на всеки руснак, за разлика от европееца, живее хитро злобно животно"
95
4
 
0
 
! Отговори
Чехов: преди 1 година
"цяла русия е страна на някакви алчни и мързеливи хора...ядат...пият...Психологията им е куч _ шка"
94
3
 
2
 
! Отговори
К. Леонтиев: преди 1 година
"руският човек...не може да бъде честен"
93
2
 
1
 
! Отговори
А. Хомяков: преди 1 година
"(в русия) навсякъде и винаги имаше неграмотност, несправедливост, грабеж бунт...безпорядък, липса на образование и разврат"
92
3
 
2
 
! Отговори
М.Глинка: преди 1 година
"Не дай боже никога повече да не видя тази подла страна (русия) и нейния народ"
91
3
 
1
 
! Отговори
М.Глинка: преди 1 година
"Не дай боже 094никога повече да не видя тази подла страна (русия) и нейния народ"
90
3
 
2
 
! Отговори
Пушкин: преди 1 година
"(руснаците са) народ който не признава човешкото достойнство, не признава...нито свободният човек, нито свободната мисъл"
89
3
 
2
 
! Отговори
Василий Розанов: преди 1 година
"не народ (са руснаците) а адски ур _ д"
88
3
 
1
 
! Отговори
Василий Розанов: преди 1 година
"не народ (са руснаците) а адски ***"