Зеленски: Русия готви решителен удар в енергийната война срещу Европа

Опитва се да разруши нормалния живот на всеки един европеец
4 сеп 2022 07:30, Елка Василева
207
Зеленски: Русия готви решителен удар в енергийната война срещу Европа
Снимка: архив, БГНЕС

Украинският президент Володимир Зеленски обвини Русия, че води енергийна война и призова за по-голямо единство в Европа, предаде ДПА.

Още по темата
"Тези дни Русия се опитва да засили енергийния натиск върху Европа още повече. Подаването на газ през "Северен поток-1" е напълно преустановено", каза той по време на редовното си вечерно видео обръщение. "Русия се опитва да разруши нормалния живот на всеки един европеец във всички страни на континента", допълни Зеленски.

Според него целта е европейските държави да бъдат отслабени и сплашени. Освен танкове и ракети Москва използва и газа като оръжие. Тази зима Русия подготвя "решителен удар" в енергийния сектор, предупреди украинският президент и посочи, че само по-силното единство може да помогне в битката срещу това.

Той допълни, че европейците трябва да постигнат по-добра координация на контрамерките си и да си оказват повече помощ. Освен това според украинския държавен глава трябва да се засили и натискът срещу Русия, за да се ограничат печалбите ѝ от продажби на петрол и газ.

Зеленски коментира и вчерашен инцидент в украинския град Чернигов, при който четири деца и един възрастен бяха ранени при изстрел с гранатомет, произведен от 10-годишно момче по време на изложение на оръжия пред историческия музей в града.

Според информация, публикувана на сайта на главната прокуратура на Украйна, пострадалите деца са на възраст между две и дванадесет години.

В снощното си изявление Зеленски нарече инцидента "неприемлив" и обеща, че виновниците ще бъдат наказани.
/БТА/


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


207
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
78
2
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Зелята до къде докара "контраофанзивата" ? Какво превзе денес ?
77
1
 
9
 
! Отговори
Трът преди 1 година
Тоя като оправи Украйна, после Русия и Европа.
76
5
 
22
 
! Отговори
До Антонии преди 1 година
Русия вече оперира само в рубли. Западна валута не й е нужна. Може да сия задържите. Еврото вече се сруна с 25% и се изравни с долара. Честити ви санкции!
75
2
 
14
 
! Отговори
Антонина преди 1 година
Цяла Африка ти се смее.
74
5
 
19
 
! Отговори
Случаен минувач преди 1 година
Зеленски продължава да злоупотребява с ЛСД и амфетамини. Аз се чудя, от обкръжението му всички ли са овце, та не виждат накъде ги води? Само за изминалата седмица изгубиха повече от 2 000 войници, здрави, прави момчета, заради измислена "контраатака". Около Запорожската АЕЦ изгубиха почти 100 елитни командоси. Него не го интересуват обикновените украинци, него го интересува да се подмазва на запада и САЩ! И паричните потоци да продължават да текат!
73
18
 
3
 
! Отговори
Така или иначе преди 1 година
Който и да гери властта в България след изборите е ясно, че нищо няма да се промени така, че аз ще гласувам за зеленски .
72
2
 
17
 
! Отговори
Т.Шак преди 1 година
Тази зима борците срещу глобалното затоплане ще гинат от студ.
71
17
 
3
 
! Отговори
Антонии преди 1 година
Русия тепърва ще сърба попарата която си надроби сама. Зависимостта на Русия от валутата която получава от руската газ е голяма и нищо не може да я замени.Европа бързо се учи от грешките си които допусна с Русия. Санкцийте наложени на Русия вече дават ефект и тя изненадва въпреки, че крие истината.
70
1
 
12
 
! Отговори
Съвет преди 1 година
На този сайт трябва да преработят коментарите да не може с някакви програмки да манипулират лайковете.Има някакъв,който с програмка слага минуси и плюсове.Също така като се трие да остава номера на коментара и само да пише "изтрит".На нас накрая ни писва от онзи лудия с програмката и се изнасяме.Вие губите от това.
69
1
 
1
 
! Отговори
Фин преди 1 година
До Софиянец ..идаме и ние, както и всички българи да живеем там. Така ще се оправи цяла България. О, свещен егоизъм!
68
4
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ние трябва да си гледаме интереса,независимо дали украинския народ страда или не,става въпрос за България,всичко друго трябва да отива на втори план.Политиците са длъжни да се грижат за собствения си народ,за това са избрани,ако са им по мили украинците,куфара и натам!
67
10
 
5
 
! Отговори
Току що преди 1 година
Разбрах, че всеки трети българин не иска да живее в България?
66
3
 
12
 
! Отговори
Мдаммм преди 1 година
Само напомням, че Западът почна първи със санкциите - вече около 10 г, а Русия отвръща доста меко. Ама кой каквото сам си направи и най-големия му враг не може да му го направи. Некадърниците в Брюксел са за бой и насилствен секс, ама второто може и да им хареса.
65
4
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Каква шизофрения само...първо се слагат санкции,а после се пищи как Русия правела енергийна война.Това е благодарение на Зелето и на никой друг.
64
4
 
9
 
! Отговори
БАНко преди 1 година
ЕТО ГО !!! ОЩЕ ГО ТЪРПЯТ / ПАЗЯТ / МАЛКОТО ОСТАНАЛИ УКРАИНЦИ !!!
63
4
 
15
 
! Отговори
Грета Тунберг преди 1 година
Путин е наш човек ! Той ще направи Европа по-зелена и ще я спаси от глобалното затопляне през ... зимата
62
3
 
6
 
! Отговори
България преди 1 година
Има исторически шанс да помогне енергийно на европа, както каза поканеният от наследниците на *** домусчиеви, като организира масови подскачане по европейските площади. Първи тренери Ал Йо и Роско Пле.
61
4
 
2
 
! Отговори
Софиянец преди 1 година
Аз затова се изнесох в Неофит Рилски до най-големия Исторически парк в света до Варна. Тука почти не плащаме ток - има 5 мегавата фотоволтаици при консумация 1.5, тоест и зимата произвеждат достатъчно ток. Топлото е евтино, понеже къщите са с термопомпи. Пия вода от чешмата,защото под селото има минерален извор. Не ходя на отровни супермаркети, защото има био оранжерии и био магазини и мед.център с кадърни лекари. Сега построиха и 4Д кино, ресторанти, конна база, барове, стрелбище и римски спа център с римска минерална баня. Пълно е с млади хора.
60
4
 
16
 
! Отговори
Аз предлагам преди 1 година
Зеленски и групичката му да се кандидатират в изборите на една малка недържава.
59
3
 
18
 
! Отговори
Зеленото нещо преди 1 година
Зеленото Нещо пак храчи-грачи грозно, зловещо!