Зеленски: Русия готви решителен удар в енергийната война срещу Европа

Опитва се да разруши нормалния живот на всеки един европеец
4 сеп 2022 07:30, Елка Василева
207
Зеленски: Русия готви решителен удар в енергийната война срещу Европа
Снимка: архив, БГНЕС

Украинският президент Володимир Зеленски обвини Русия, че води енергийна война и призова за по-голямо единство в Европа, предаде ДПА.

Още по темата
"Тези дни Русия се опитва да засили енергийния натиск върху Европа още повече. Подаването на газ през "Северен поток-1" е напълно преустановено", каза той по време на редовното си вечерно видео обръщение. "Русия се опитва да разруши нормалния живот на всеки един европеец във всички страни на континента", допълни Зеленски.

Според него целта е европейските държави да бъдат отслабени и сплашени. Освен танкове и ракети Москва използва и газа като оръжие. Тази зима Русия подготвя "решителен удар" в енергийния сектор, предупреди украинският президент и посочи, че само по-силното единство може да помогне в битката срещу това.

Той допълни, че европейците трябва да постигнат по-добра координация на контрамерките си и да си оказват повече помощ. Освен това според украинския държавен глава трябва да се засили и натискът срещу Русия, за да се ограничат печалбите ѝ от продажби на петрол и газ.

Зеленски коментира и вчерашен инцидент в украинския град Чернигов, при който четири деца и един възрастен бяха ранени при изстрел с гранатомет, произведен от 10-годишно момче по време на изложение на оръжия пред историческия музей в града.

Според информация, публикувана на сайта на главната прокуратура на Украйна, пострадалите деца са на възраст между две и дванадесет години.

В снощното си изявление Зеленски нарече инцидента "неприемлив" и обеща, че виновниците ще бъдат наказани.
/БТА/


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


207
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
98
5
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Зар, последният катастрофален десант за превземането на ЗАЕЦ бе вчера сутринта.
97
5
 
15
 
! Отговори
гост преди 1 година
Днес.бг - трибуна на терористи ли е?
96
2
 
33
 
! Отговори
стига бе преди 1 година
Наркоманчето трябва да е доволно, че Русия спира газта към ЕС. Нали даваше акъл ЕС да не внася руски газ, за да се спрат паричните потоци към Русия. Сега пак недоволен, няма угодия, ей.
95
1
 
22
 
! Отговори
Зар преди 1 година
Офанзивата беше преди 5 дни. Той вече въобще не помни за нея. Оставате го да си бълнува! То и Байков вече не помни за нея.
94
2
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ние сме същите некадърници като покрайнците -- оставили сме еврейски фюрери да се разпореждат с държавата ни докато българинът кротко хрупа маруля вкъщи..
93
7
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Какво стана с контра настъплението, Зеленски? Стигнахте ли Москва вече?
92
22
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ех тоя лош Зeленски, защо бе, защо си защитаваш държавата от нашественици? Трябваше да се поклони на цар Путин Завоевателя и всичко щеше да е точно.
91
5
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Русия готви решителен отговор срещу решенията и ходовете на полуделите либерасти. Колективният запад скъпо ще плати за въвеждането на таван на цената на руския нефт.
90
6
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Врага на българският народ е този, които го разделя на русофили и русофоби. Тези групи са незначителни за българският народ. Какво е руски интерес и какво не е, няма значение за България. Българският интерес е важен. Дори ПР компанията на ПеПетата го знае и за това им е казала да не говорят за геополитика. Внимавайте за тези, които се оптиват да разделят народа, те са врага.
89
2
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Така ли бе зеленияяя? Със скъпите имоти в Италия. И тоя ше ми говори още вместу да гние в затвора
88
17
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До европееца. Дъpтите бaстуни са русофили! Не знаеше ли? Европейците подкрепят Европа, Украйна. Ако подкрепяш Азия си азиатец!
87
3
 
22
 
! Отговори
HeinrichHimmler преди 1 година
Каквото си надробихте с атлантиците, това ще сърбате!
86
1
 
11
 
! Отговори
А преди 1 година
За тока за България договорен от Киро пак нищо не каза.
85
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Мъдреца - а да си слуга на американците ти е по-добре ли ?
84
2
 
12
 
! Отговори
Зельоньй, преди 1 година
бело има лЕ? Май спряха последната пратка 2,5т от Коста Рика за брюкСелските зелки, как ще изкараш седмицата без материал?!! Да не спреш сапунения си сериал,пишман актьорче...
83
2
 
27
 
! Отговори
Ха ха преди 1 година
Още едно доказателство, че ЕС е марионетка на САЩ. Даже този зеленясалият казва на ЕС какво да прави и какво е редно за него. А знаем, че самият зелен е кукла на конци, дърпани от САЩ.
82
0
 
7
 
! Отговори
За васалните преди 1 година
недържавни не ни пука.Балъ. К Оба.. От САЩ.
81
1
 
24
 
! Отговори
Европеец преди 1 година
До МъдрецаА докога според вас трябва да има бастуни подкрепящи Украйна. Докога Европа ще се съобразява с един луд Зеленски и да не мисли за икономиките си ,докога трябва да има правителства ,който правят каквото им наредят Сащ ,пренебрейки всяко добро за държавите си. Докога политиката ще бъде лицемерна !
80
27
 
6
 
! Отговори
Мъдреца преди 1 година
До кога ще има българи чебурашки обслужващи Русия. Тези хора нямат ли достойнство и родина, а обслужват като слуги руските интереси. Жалки рублояди и руски лакей. Засрамете се унижавате България и българите с този руски слугинаж.
79
3
 
25
 
! Отговори
Продължава преди 1 година
Европа да се занимава с една фигура на луд зависим човек Зеленски . Трябва ни девиз на свободните хора : " За Зеленски - без топло и светло ,икономии, фашизъм и диктатура ; против Зеленски - за свобода на света от злото и свободна икономика без зависимости от сащ,за ценостна Европа без *** лидери " Изберете вие !