От Белия дом: САЩ приемат сериозно заплахата на Путин

Вашингтон: Ще има тежки последствия, ако Русия предприеме такива действия
21 сеп 2022 18:55, Красимир Ангелов
107
От Белия дом: САЩ приемат сериозно заплахата на Путин
Снимка: БГНЕС

САЩ "приемат сериозно" заплахата на руския президент Владимир Путин, че може да използва ядрено оръжие във войната в Украйна, каза говорител на Белия дом, цитиран от Франс прес.

Той предупреди, че ще има "тежки последствия", ако Путин предприеме подобни действия.

"Това е безотговорно изказване от една ядрена сила, но не е в противоречие с начина, по който той говори от седем месеца, и ние го приемаме сериозно", заяви Джон Кърби, говорителят на Съвета за национална сигурност към Белия дом, в интервю за телевизия ABC.

Още по темата
"Ние следим тяхната стратегическа позиция възможно най-добре, за да можем да променим нашата, ако е необходимо. Нищо в момента не сочи, че това е необходимо", каза той.

Кърби увери, че САЩ са очаквали обявената от руския президент мобилизация на 300 000 резервисти.

"Това несъмнено показва, че той изпитва затруднения" във военно отношение, добави бившият адмирал.

Путин "има проблеми с дезертьорството, той принуждава ранените да се връщат в боя, така че очевидно има проблем с набирането" на военни, коментира говорителят на Съвета за национална сигурност към Белия дом.

Руският президент обяви в записано телевизионно обръщение днес "частична мобилизация" на руснаци в боеспособна възраст, общо 300 000 резервисти, което създава възможност за голяма ескалация на конфликта в Украйна, отбелязва АФП.

Путин каза също, че е готов да използва "всички средства" от арсенала на Русия срещу Запада.

"Това не е блъф", подчерта руският президент.

(БТА)

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


107
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
21
14
 
10
 
! Отговори
Гейдемократ преди 1 година
Агресивното джудже е заплаха за световния мир,изпитвам ужас от него.
20
10
 
15
 
! Отговори
Заради украинските преди 1 година
пpocтитyтkи и наркомани и по наглост на убийците САЩ, България трябва да жертва своята сигурност, пари, икономика, народ. Българите няма да воюват срещу Русия!
19
6
 
5
 
! Отговори
Путин е много " преди 1 година
Не става...Да слагат начело нещо подобно на Сталин, защо не например Кадиров и да се започва както си му е реда...стягане на редиците, малко разстрели на предатели вътре в Русия и нова отечествена...какво толкова умуват...както е тръгнало дори и т.н. олигарси ще им остане ризата на гърба, ако са така нерешителни
18
11
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
От край време америка е разполагала с най могъщата армия. Армията на КАПИТАЛА. Армията на ТЕХНОЛОГИИТЕ. Армията на ПРОИЗВОДСТВОТО на продукти които другите ще могат след години. Къде е Путинската армия? Къде е Руското противопоставяне? Къде е руския мозък? По грамотните - в чужбина, по послушните на площада, аборигените във войската. Така, че да се притеснява президента, копейкин, техноимпексова и сие близачи. На българите не им пука за колхозниците
17
3
 
7
 
! Отговори
SS преди 1 година
Светът бавно се плъзга към трета световна война ! Какво обаче правим ние ?
16
10
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Абе русофилите нормални ли сте, той Путин ако стреля по някоя западна държава, която и ядрена сила да си избере - от русия нищо няма да остане за броени минути, нито един голям град
15
12
 
13
 
! Отговори
За бесило са тези преди 1 година
предатели, които искат да изпращат български войници срещу руснаците. Българите не искат война против Русия, не сме пушеното месо на НАТО!!! Стига с тази лицемерна солидарност към Украйна!
14
9
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Аз лично мисля,че ще има трета световна,запада и НАТО от много време си правят та Шак и гаргара с Русия и няма да усетят,кога са прекалили.Вярват,че руснаците мислят като тях и няма да ползват ядреното от страх.Зная,че грешат и не усещат,че са прекалили.Мисля,че има организация която ги тласка към това и знае какво ще последва и плановете са точно такива.Вероятно има къде да се скрият
13
1
 
6
 
! Отговори
Има ли преди 1 година
български доброволци в помощ на частичната мобилизация?
12
11
 
7
 
! Отговори
до 4 преди 1 година
Казаха и още как. Току що гледах интервюто. Каза още че това си е украинска територия и САЩ ще подкрепя Украйна колкото е необходимо, без значение от "референдумите" на Путин. А какви ще са последствията - според мен най-вероятно САЩ ще даде на Украйна ядрено оръжие и ще последва ответен удар по руска територия.
11
8
 
12
 
! Отговори
Др Теков, сексолог преди 1 година
Вижте сега, дайте да се разберем, това че изкукалият дедо Джо се ръкува с невидими марсианци не означава че те ще му помогнат срещу гнева на Путин.
10
10
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Само че ядреното оръжие няма да се използва по Украйна ами по САЩ.
9
8
 
10
 
! Отговори
Калашников преди 1 година
Нека краварите не забравят руската подводница до статуята на ,, свободата " Може пак не само да изплува , ами и да се ,,изпразни " ! През 2014 Обама -банана си смени цвета !
8
8
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ееееее ееее и замирисва на говеждо барбекюююю
7
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Как нама да ги страхте ще са първите редом до англия
6
7
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
МогъЧата руска армия има нужда от резервисти :))))
5
11
 
19
 
! Отговори
Хектор преди 1 година
150 000 армия свали на колене 45 милионна укропитекия въпреки всички усилия на 800 милиона ш.ебеци зад нея . Да се чуди човек на самочувствието на краварите,, те щели едикакво си, еди кога си.....и си вярват сигурно .
4
2
 
14
 
! Отговори
Pen преди 1 година
Не е казал такова нещо! Айде дайте връзка към изявлението , та да видим кой какво е казал. Тук информацията се крие и се публикуват нещо от типа "една жена на пазара каза".
3
9
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
замириса на кравешки ..аина
2
5
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
путин сигурно поне малко се е ощастливил, някой го е взел насериозно...