Новият командващ руските сили в Украйна: Ситуацията е напрегната

Руската групировка методично "смилала" противника
19 окт 2022 11:20, Елка Василева
170
Новият командващ руските сили в Украйна: Ситуацията е напрегната
Снимка: архив, БГНЕС

Новият командващ руските сили в Украйна Сергей Суровикин призна, че военна обстановка в Украйна е "напрегната", особено около окупирания южен град Херсон, предаде Ройтерс.

Още по темата
"Като цяло обстановката в зоната на провеждане на специалната военна операция може да бъде определена като напрегната", каза той в интервю за държавната телевизия "Росия 24". "Противникът не се отказва от опитите си да атакува позициите на руските войски", заяви Суровикин. "по думите му това важи преди всичко за секторите Купянск, Лиман и Николаев-Кривой рог.

Той каза, че руската групировка в Украйна не се стреми да напредва с високи темпове, а методично "смила" противника, предаде ТАСС.

"Нашата стратегия е друга. За това вече говори върховният главнокомандващ. Ние не се стремим към високи темпове на напредване, пазим всеки войник и методично "смиламе" настъпващия противник", заяви той.  Генерал Суровикин каза, че въоръжените сили на Украйна губят всеки ден от 600 до 1000 души убити и ранени.
(БТА)

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


170
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
66
2
 
9
 
! Отговори
Войн преди 1 година
Казал го е в междуредието, че "смилането" е синоним на отстъплението.
65
8
 
4
 
! Отговори
Българин преди 1 година
Мачкай, Влади!
64
7
 
7
 
! Отговори
България една ракета преди 1 година
и трябва да гръмне по виадукта на Тракия на излизане от София, и сме до там. Държавата ще е парализирана. То нас един сняг зимата 10см покритие ни изважда извън строя пък какво да говорим атака по Тецовете или друга критична инфраструктура. Иначе ако питате ДБ сме страшни НАТОвски тигри!! Хахаха
63
5
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Тия пращат на фронта руснаци с 0 военна подготовка без никакво снаряжение и защита ноооо лицемерието на Z фашистите няма граници!
62
0
 
10
 
! Отговори
До Иван преди 1 година
Максимум до седмица някоя от руските "високоточкови" ракети го е "денацифицирала", този е труден за пропускане дори от тях.
61
16
 
3
 
! Отговори
Банкеръ преди 1 година
Украйна има полезен ход и той е безусловна капитулация инак връщане в каменната ера.Все ми е на акъла,че Импераратора от Кремъл ще се навие да ги остави да зимуват на топло,светло и нахранени.Предстои им канибализъм,живот в мазета и оловни лекарства еднократно.Дано поне България не получава подаръци от кремъл,защото няма кой да им попречи да ни пратят една заря примерно.
60
2
 
14
 
! Отговори
В Афганистан преди 1 година
Руснаците мачкаха въоръжени с лъкове и копия селяни! Като дойде американско оръжие, набързо ги изгониха! Историята се повтаря! Тогава се разпадна СССР!
59
0
 
17
 
! Отговори
Off преди 1 година
Тактиката им е да остъпват победоносно.
58
3
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Пазели всеки войник болшевиките... Кой им вярва на тези?
57
1
 
15
 
! Отговори
Иван преди 1 година
До месец и този пълен чичко ще е уволнен.
56
1
 
10
 
! Отговори
До Анонимен 74от ФСБ преди 1 година
Наистина мобилизирахме 2 200 000, но годни за военна служба се оказаха 200 000, в момента сме със 100 000 преразход- освен годните 200 000 умряха и 100 000 от негодните- основно от пиене, дрога и случайно падащи самолети :((
55
2
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Мeтодично смила кифтаците като го гледам
54
2
 
10
 
! Отговори
Жокер! преди 1 година
Ще познаете, началото на края, когато първите 10 украинци се обучат на ф 16 и 35....
53
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До 63 а пък du е непроизносимо, а go се произнася "гоу".... Значи?! Отиде ти на кино израза ))))
52
14
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Досега никой не знае колко са мобилизираните при тази частична мобилизация. Най-вероятно са 2млн. и 200 хиляди. Фашистите-русофоби-краваророби си мислят, че мобилизираните са само 220хиляди и си дават гeйckи кураж. Хахахахахахаха!
51
13
 
4
 
! Отговори
Какво ще стане преди 1 година
когато двигателят на Европейската икономика и стълбът, на който се крепи Еврозоната, Германия, изпадне в тежка рецесия, каквато се задава на хоризонта? Ще оцелее ли Еврозоната едно такова сътресение? Все повече държави в ЕС гравитират около идеята националният интерес преди всичко. Едновременно с това, влиянието на страните от Г7 става все по-малко, и скоро може би дори вече няма да е фактор, имайки предвид, че срещата на Шанхайската група постави основите на съюз, който държи 2/3 от всичко!
50
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
на интервюто мрънкаше като четеше от подадената му бележка.
49
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Тоя къде чете толкова съсредоточено?
48
7
 
3
 
! Отговори
До 61 преди 1 година
То защото в Сирия сякаш от другата страна не беше САЩ.. Хаха Сякаш САЩ все още не контролира 15% от Сирийската територия, на Север. И точи петрол нелегално!
47
0
 
7
 
! Отговори
Бундесфера преди 1 година
Се включва във въоръжаването.....