Новият командващ руските сили в Украйна: Ситуацията е напрегната

Руската групировка методично "смилала" противника
19 окт 2022 11:20, Елка Василева
170
Новият командващ руските сили в Украйна: Ситуацията е напрегната
Снимка: архив, БГНЕС

Новият командващ руските сили в Украйна Сергей Суровикин призна, че военна обстановка в Украйна е "напрегната", особено около окупирания южен град Херсон, предаде Ройтерс.

Още по темата
"Като цяло обстановката в зоната на провеждане на специалната военна операция може да бъде определена като напрегната", каза той в интервю за държавната телевизия "Росия 24". "Противникът не се отказва от опитите си да атакува позициите на руските войски", заяви Суровикин. "по думите му това важи преди всичко за секторите Купянск, Лиман и Николаев-Кривой рог.

Той каза, че руската групировка в Украйна не се стреми да напредва с високи темпове, а методично "смила" противника, предаде ТАСС.

"Нашата стратегия е друга. За това вече говори върховният главнокомандващ. Ние не се стремим към високи темпове на напредване, пазим всеки войник и методично "смиламе" настъпващия противник", заяви той.  Генерал Суровикин каза, че въоръжените сили на Украйна губят всеки ден от 600 до 1000 души убити и ранени.
(БТА)

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


170
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
46
2
 
1
 
! Отговори
До Анонимен 46 преди 1 година
Ние, българските антифашисти, сме врагове на фашистка Русия, ние сме русофили, а не русофоби като кремълският фашистки режим! Но пасаран!!
45
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До 46 На чист английски език DU HI GO! Гугъл преводач го превежда като Здравейте. Това du hi go надявам се да не бъде цензурирано. За несведуищите по английски HI се произнася хай.
44
14
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Русия определено ще е в позицията да пренапише новата рамка за сигурност в Европа и дори Евразия. Но първото условие за това е да спечели войната в Украйна. Генерал Суровикин ще изпълни задачата!
43
9
 
4
 
! Отговори
Папо преди 1 година
Генерал Армагедон започна да разбира ,че зад маската на Украйна ,се крие зловещ и могъщ враг в лицето на САЩ и взе да му пари под сирийските победоносни кубинки.
42
9
 
2
 
! Отговори
Абсолютна победа преди 1 година
на Русия ще изпрати силен сигнал до всяка една нация в Европа, че войната не е опция в отношенията с Русия. Който излезе с меч срещу Русия бива елиминиран. Изправени пред красноречив пример за това в лицето на подчинена Украйна, и претърпели вътрешен политически катарзис, Европейските държави ще се принудят да изоставят политиката на монолог и безкрайни санкции, която очевидно води до задънена улица, и да седнат на масата за преговори за да водят конструктивен диалог.
41
7
 
2
 
! Отговори
Укро-наци-ландия ще преди 1 година
бъде изолирана напълно, с пълен контрол по небе, земя и море. Украйна ще бъде премахната от картата на света като национална държава, а в това което ще остане от нея след кампанията, най-вероятно държава с големината на Румъния без излаз на море, ще бъде инсталиран нов управленски елит ,който е по-благосклонен към Русия и по-малко склонен да си сътрудничи със САЩ.
40
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен 001 преди 1 година
Е то ако този армия с тези паради и показност е напрегната....няма думи..смях
39
11
 
5
 
! Отговори
Мобилизация на 300к преди 1 година
е само началото. Вече се знае, че има и поне още 150,000 подготвени за директен сблъсък. Отделно в четирите региона, които наскоро се присъединиха към Русия кипи мобилизация на стотици хиляди. Беларус разполага с армия от половин милион. Русия се подготвя за грандиозна операция, каквато светът не е виждал от Втората Световна Война насам. Всички канали за комуникация на Украйна, досега милостиво пощадявани, ще бъдат блокирани ,а цялата страна за часове ще бъде доведена до пещерната епоха
38
1
 
10
 
! Отговори
Руснаците преди 1 година
Имат ли още Су- камикадзе?
37
3
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Лесно е да убиваш невъоръжени цивилни ! На бойното поле обаче нещата май не са розови !
36
10
 
4
 
! Отговори
Мачкай Суровка преди 1 година
Един нацист дори да не остане!! Всички под ножа!!
35
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Този юнак колко лицеви, коремни и набирания може да направи преди да издъхне, 1 или 2?
34
13
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
браво на генерала -фашиския режим в Киев трябва да бъде унищожен на всяка цена.
33
9
 
4
 
! Отговори
Русия ще ги шляпа преди 1 година
мазните нацяги, мръсните предатели на народа си! Тези които позволиха са се стигне дотук изпълнявайки безропотно командите на ФАЩ!! Ще бъдат закОпани!!
32
7
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Интересно е как някакви русофоби подкрепят неистово един фашистки режим? Изглежда освен русофоби и краваророби са и фашисти, от тия прикритите дето ги е страх да изявяват фашистката идеология открито и чрез русофобията в момента успяват да си утолят жаждата за мъст и реваншизъм срещу руснаците!
31
0
 
2
 
! Отговори
До България помни преди 1 година
Че кой ще ти даде на теб оръжие? Трябва и метална вилица да не ти дават!
30
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
А Русия е загубила 5836 души убити за 7 месеца война.Нали така другарю генерал.
29
6
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Кюфте фашистко ! Давам ти 1 минута живот срещу мен лично! Страхливец убиващ цивилни хора !
28
4
 
3
 
! Отговори
До 35 преди 1 година
Все още сме си губерния! И троянски кон!
27
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ахахаха на джуджа хубавия бузльо !