Руски ракетни удари оставиха без вода 80% от хората в Киев

Спрял е токът на 350 000 домакинства
31 окт 2022 13:45, Елка Василева
263
Руски ракетни удари оставиха без вода 80% от хората в Киев
Снимка: архив, БГНЕС

Новите руските ракетни удари тази сутрин оставиха без вода 80 процента от жителите на Киев и спряха тока на 350 000 домакинства, написа кметът на града Виталий Кличко в Телеграм, цитиран от Франс прес.

"Поради щетите, нанесени на енергийно съоръжение близо до Киев, 80 процента от жителите на столицата остават без водоснабдяване", каза кметът. "350 000 домакинства в Киев са без електричество", допълни Кличко.

Десетки населени места в седем области на Украйна остават без ток след масираните руски удари тази сутрин, написа в Туитър украинският премиер Денис Шмигал.

"Украйна отново беше подложена на масирани руски удари. Техните цели не са военни обекти, а ключова гражданска инфраструктура", каза Шмигал и добави: "Ракети и дронове поразиха 10 области, нанесоха щети на 18 съоръжения, свързани основно с енергийната (система)".

Отломки от руска ракета, свалена от украинската противовъздушна отбрана, са паднали днес в граничещо с Украйна молдовско село, съобщиха властите в Кишинев и допълниха, че са нанесени материални щети, но засега няма данни за жертви и ранени.

"Ракета, свалена от украинската противовъздушна отбрана, е паднала в северната част на населеното място Наславча в Република Молдова, близо до границата с Украйна. Засега няма данни за жертви и ранени, но прозорците на няколко жилищни сгради са изпочупени", посочи в комюнике молдовското министерство на вътрешните работи.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


263
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
201
9
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До хе хе хе Господин русофилски отворко, вместо да умуваш по вариантите на евроатлантизма ми кажи какви са вариантите на раши3ма.
200
15
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Русия става все по-смешна и смешна, само заглаушените русофили не виждат това. Корабите със зърно продължават да си вървят, а на Русия е забранено да пресича определен меридиан от акваторията на Челно море за което бди турския флот. Ако иска русията може да повоюва малко и с Турция. Казвам малко защото наистина ще бъде много малко, няма да се проточи 8 месеца както с Украйна.
199
0
 
0
 
! Отговори
До бял борсук преди 1 година
А и конницата не е поддържана!
198
7
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Анонимен 218 Не знам дали ти разбираш ролята си на евтин пропагандист на рашистка Русия.
197
5
 
2
 
! Отговори
:)) преди 1 година
Люгсенбург застрашава сигурниста на Русия! Налага се превантивен удар!
196
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Анонимен "Моли се това да не стане, че тогава не само Украйна, но и Европа ще нагълта вода." Много те е страх от слабака Русия бе. Украйна вече има дронове събствено производство съвместно с Турция които могат да стигнат Москва и Москва ще си го получи това което търси. Не ми е ясно само по каква цел в Москва ще ударят дроновете дали по палата примерно на Шойгу или пък на Медведев или по електроснабдяването на Москва. Що се отнася до реакцията на Москва ще бъде пълно мълчание. Русия е kaпут.
195
0
 
2
 
! Отговори
Сив Вълк преди 1 година
Аз живея в Люксембург. Армията е малка, 2000 постоянни военнослужещи, но парада който се прави тук, по случай деня на Люксембург, е доста по-наситен от България.
194
0
 
0
 
! Отговори
До до 213 преди 1 година
Мерси! Ама съм много дръът! :)))
193
4
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Държавите-членки на Европейския съюз все повече осъзнават ролята им на буфер, която САЩ и Великобриатния им определят в развитието на международните отношения, от което най-вече негативните икономическите последствия за тях се натрупват в геометрична прогресия.Това води до рязко нарастване на недоволството у населението и засилва съмненията към смисъла на съществуването на тази организация.Все по-ясно става разминаването между идеята за нейното създаване и действителната роля, която тя изпълнява
192
0
 
4
 
! Отговори
До 213 преди 1 година
Не ще останете само ти и мис Свят.
191
0
 
4
 
! Отговори
Калашников преди 1 година
Слабо попадение ! 100% трябваше да е !
190
3
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Това не са били ракети а перални.
189
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Украйна е пинчерът, насъскан от господаря сида лае, хапе и дращи.МЕчката си пази бърлогата и няма да я преотстъпи на НИКОЙ.Почти е невъзможно да се намери някакво компромисно решение за слагане на край на Третата световна война, докато пинчера не бъде прибран и вързан или ако не се случи нещо в тайгата с Мечката.Армагедонизмът в последно време набира доста привърженици, незнайно защо философски, НО ЛОГИЧНО в своята неизбежност.
188
4
 
0
 
! Отговори
До до 208 преди 1 година
Сигурно мислиш, че ще останат само Вовата и Кабаева?
187
5
 
2
 
! Отговори
Сив Вълк преди 1 година
Атаката която се подготвя, е с руска невзривена ракета от Украйна, и изтрелване от спорните нови руски територии, посока Полша, това веднага, ще активизира НАТО, член 2 за колективна отбрана, затова и толкова се подготвят всички военни структури в ЕС и НАТО, просто очакват точната дата.
186
5
 
2
 
! Отговори
Днес в Херсон преди 1 година
Бурят и чеченец се сбили за последната пералня!
185
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Светът е свидетел на деградация на световните институции, ерозия на принципа на колективна сигурност, подмяна на международното право с "правила" Западът предприе редица стъпки през последните месеци за ескалация, те винаги действат за влошаване❗ Събитията в света продължават да се развиват по негативен сценарий, прераснали в системна криза в различни области!
184
0
 
2
 
! Отговори
До 208 преди 1 година
Може и да са 1 млн.,които ще останат на тази Земя, но може и да са двама, както е в сегашната Библия, а новата Библия ще тази на новото човечество след примерно 1 млн.години.
183
0
 
0
 
! Отговори
До до 204 преди 1 година
Извинявай, но не разбрах! Какво може? И, какво за новата библия? Да не би-твоите писания...
182
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Сив ВълкКазваш твоя познат е един от тези 450 души които са в армията на Люксембург и те ще нападат Русия, хахахааа