Руски ракетни удари оставиха без вода 80% от хората в Киев

Спрял е токът на 350 000 домакинства
31 окт 2022 13:45, Елка Василева
263
Руски ракетни удари оставиха без вода 80% от хората в Киев
Снимка: архив, БГНЕС

Новите руските ракетни удари тази сутрин оставиха без вода 80 процента от жителите на Киев и спряха тока на 350 000 домакинства, написа кметът на града Виталий Кличко в Телеграм, цитиран от Франс прес.

"Поради щетите, нанесени на енергийно съоръжение близо до Киев, 80 процента от жителите на столицата остават без водоснабдяване", каза кметът. "350 000 домакинства в Киев са без електричество", допълни Кличко.

Десетки населени места в седем области на Украйна остават без ток след масираните руски удари тази сутрин, написа в Туитър украинският премиер Денис Шмигал.

"Украйна отново беше подложена на масирани руски удари. Техните цели не са военни обекти, а ключова гражданска инфраструктура", каза Шмигал и добави: "Ракети и дронове поразиха 10 области, нанесоха щети на 18 съоръжения, свързани основно с енергийната (система)".

Отломки от руска ракета, свалена от украинската противовъздушна отбрана, са паднали днес в граничещо с Украйна молдовско село, съобщиха властите в Кишинев и допълниха, че са нанесени материални щети, но засега няма данни за жертви и ранени.

"Ракета, свалена от украинската противовъздушна отбрана, е паднала в северната част на населеното място Наславча в Република Молдова, близо до границата с Украйна. Засега няма данни за жертви и ранени, но прозорците на няколко жилищни сгради са изпочупени", посочи в комюнике молдовското министерство на вътрешните работи.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


263
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
181
0
 
0
 
! Отговори
Красив вълк преди 1 година
Може и да отговори НАТО, ако има удар по Полша, но ще си е руски удар!
180
0
 
0
 
! Отговори
До 204 преди 1 година
Може, може все пак светът е започнал от двама, то даже и 1 млн. е много. Пита са кои са избраните 2-***. В Библията ги знаем, в новата Библия други след нас ще ги знаят!
179
0
 
0
 
! Отговори
До 201 до 198... преди 1 година
Те, ако са решили нещо да правят, няма какво да ги спре! И 1 милион може да останат!
178
2
 
3
 
! Отговори
Сив Вълк преди 1 година
Готви се офанзива на Европа пролетта, всички съоражения на страните от ЕС и НАТО, превъоръжават, местят оръжия, пълнят военни складове, подготвят и презареждат бомбоубежища, това в цяла Европа! Имам познат който служи в Англия и един, който служи в Люксембург, навсякъде се прави едно и също, тук е същото, питайте познати военни ако имате. Готви се удар в Полша, от уж руска ракета, и светкавична атака на Европа, срещу Русия.
177
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Бах маа му тия украинци свалили повече ракети отколкото са били изстреляни.
176
1
 
2
 
! Отговори
До 198 преди 1 година
По-добре е да заработваш, отколкото да отработваш за Чичо Сам, че ти е дал правото да живееш на тази земя, като един от избраните от 500 млн. човешки същества, за разлика от другите 7 млрд. които няма да ги питат, а ще ги изчезнат от този свят, под предлог че спасяват планетата Земя и живота на нея!
175
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Това е щото натовски самолети летят над Румъния и Черно море и предупреждават украинците за изстрелването и траекторията на ракетите. А, и щото тия ракети са с чипове от перални.
174
3
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Колкото по-бавно се брои, толкова повече се търси възможност да не се стигне до тежък нокаут в световен мащаб и глупостта да прогледне, ако намери сили и малко съвест за това.Самозабравили се в продажността си през последните години у нас, изпитват страх за това, което би могло да се случи, ако не се удържи задаващия се нокаут.Страхът им е напълно разбираем.Някои национални трагедии се играят без антракт, е казал Станислав Лец.
173
0
 
3
 
! Отговори
До 197 преди 1 година
Днес добре заработи! Ще има и за извънреден труд!
172
3
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Изправени сме пред една от най-големите манипулации на времето: Да отидеш до границите на Русия, да я притискаш с мнима, изкривена загриженост за демокрацията, с пъстрия си арсенал от недостойни средства и едновременно с това да я обявиш съдбоносно за агресор, представяйки себе си за жертва.Не страдам нито от phobos, нито от philos, по която и да е чужда държава, но някои облъчени типове все още не могат да разберат, че ситуацията сега е в положение отброяване на нокдаун.
171
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Според украинците са били изстреляни 40 ракети като поне три са поразил Киев а други 6 различни части на страната,украинската ПВО била свалила 44 ракети.?????????
170
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Анонимен - докато Украйна не удари по Москва. - Моли се това да не стане, че тогава не само Украйна, но и Европа ще нагълта вода.
169
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ненаучен урок от историята за мнозина, но не и за Русия.Жалко е, че някои господа на запад и още повече у нас не си дават сметка за това.Нормално е да се задава въпроса: Дали ще има смелост за реализиране докрай на тази извратена наглост на действията, в които при липсата на Варшавски договор, натовски страни, претендиращи за демокрация, са се озъбили на Русия и очакват от нея да им играе по свирката?
168
6
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Все по-ясно става че Русия ще продължи с терористичните атаки по Киев, докато Украйна не удари по Москва. Очаквам такъв удар скоро, особено след удара по така нареченият от руската пропаканда непотопяем самолетоносач Крим. Оказа де че "самолетоносача" нагълта вода.
167
2
 
2
 
! Отговори
Айде пак преди 1 година
Марксистколенински лозунги! И пак пролетариата ще загуби! Така е от начолото и завинаги!
166
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Уличното правило ако битката е неизбежна удари пръв, както се видя, свари неподготвени тези отявлени бизнес миротворци.Неочаквано за тях, то ги постави в положение на тежък нокдаун, от което няма връщане назад.Повече от непочтено е страна от един далечен континент, земята на която никога не се е тресла от война, да търси и подклажда чужда бран, далеч от себе си, заради болните си амбиции и интереси.
165
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Русия се намеси своевременно и изненадващо в намеренията на тези тихи, авторитарни западни корпорации, към които мнозина господа, усмихващи се от парламентарната ни трибуна, са се приспособили.По-точно са се продали, вероятно не само и единствено заради кариерно израстване и материален престиж, а и поради други, къдрави зависимости, които времето винаги лишава от установената им потайност.
164
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Наред с противопоставянето на един видимо за всички неонацистки режим е блокирано развитието и устройването на електронен световен концлагер, който при така стеклите се обстоятелства остава нереализиран блян за някои фашизоидни структури.Пъкленият план на тези бизнескръгове,с мощно политическо и икономическо влияние, би могъл да се развие много по-благоприятно, ако не беше онази груба тенденция с неофашистка насоченост, заредена в Украйна през 2014г, която доведе до днешния развой на събитията
163
5
 
3
 
! Отговори
Днес бг преди 1 година
Само за ракетни удари по Киев ли. Ами пишете нещо какво става нпр в Севастопол. Какво става нпр край Лиман и донецка обл. :)) То че руските *** съсипаха Киев нито е победа за рашистан, нито пък ще бъде някога. Това само показва че в Кремъл само така могат да въртят филма колко са велики и държът нещата под контрол а в същност обосралис:))
162
3
 
15
 
! Отговори
за Украйна - 404 преди 1 година
Пълна загуба на независимост.Украйна е окупирана от НАТО. Страната се е превърнала в колония на САЩ.Поръчките в Киев идват от Вашингтон. ВСУ се контролират от Пентагона. Икономиката се срина.Киевският режим не е в състояние да изпълнява социалните си задължения към гражданите, да изплаща заплати и пенсии. Финансовата система на страната е съсипана. Повече от 100 милиарда долара дълг трябва да бъде изплатен. Лихвите растат всеки ден.Украйна загуби способността да съществува като държава.