Русия осъди "безбожното" нахлуване на СБУ в православен манастир

Службите изидрваха руски шпиони в манастира в Киев
23 ное 2022 12:48, Александър Попов
92
Русия осъди "безбожното" нахлуване на СБУ в православен манастир
Снимка: СБУ

Руското външно министерство разкритикува Украйна като "безбожна", "дива" и "неморална" за нахлуването в хилядолетния православен манастир в Киев, съобщи Ройтерс.

Украинската служба за сигурност СБУ и полицията нахлуха в манастира в комплекса на Киево-Печорската лавра в Киев (Киевския манастир на пещерите) вчера рано сутринта като част от операциите за противодействие на подозирана "подривна дейност на руските специални служби".

Обектът е украинска културна ценност и е седалище на подкрепяния от Русия клон на украинската православната църква, който е подчинен на Московската патриаршия.

Русия нахлу в Украйна на 24 февруари, като заяви, че е необходима "специална операция“ за демилитаризиране на страната. Украйна и Западът отхвърлиха това като неоснователен претекст за война, в резултат на която загинаха хиляди хора, милиони бяха разселени и  превърна градове в руини.

Още по темата
Говорителката на външното министерство на Русия Мария Захарова днес заяви, че няма никакво оправдание за нахлуването и сравни "киевския режим" с Бакхус, римския бог на виното, чието име в руския език често се свързва с неморален хаос, безредие и разгул.

"Това е просто някаква пълна безбожна вакханалия. Няма никакво оправдание или обяснение за това. И не може да има", каза Захарова по радио Sputnik.

"Това е още една част от абсолютно неморалните и диви действия на киевския режим."

Руската православна църква заяви вчера, че обискът на храма представлява "акт на сплашване"./БТА

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


92
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
28
8
 
13
 
! Отговори
Поп Иван преди 1 година
Русия като страна която потъпква всички принципи на православието не бива да се изказва по духовни въпроси! Господ ще ги накаже !
27
12
 
11
 
! Отговори
До 32 преди 1 година
Намерете кадри от 2014г. с новоизбраният президент Порошенко,който говори за своите сънародници в Донбас-"За нас ще има работа, за тях не. За нас пенсии ще има, за тях не. За нашите деца и пенсионери ще се грижим, за техните не. Нашите деца ще ходят на детски градини и училища, а техните ще живеят в бомбоубежища. Ето така ще спечелим войната." Киев спря всички социални и пенсионни плащания към Донбас и започна да ги бомбандира и избива всеки ден от тогава до сега.
26
13
 
10
 
! Отговори
Белгород тръгна хора преди 1 година
Белгород тръгна! ПОСЕЙДОНИТЕ са заложени! 6 торпедота по 100 мегатона всяко! По крайбрежието на Краваристан! Фашистите няма да имат дори време да се прекръстят когато ги залее ядрено цунами с височината на 50 етажна сграда.
25
11
 
11
 
! Отговори
?!? преди 1 година
Тая знае ли, че техният патриарх благослови убиването на украинци! Това не и е проблем, такива като тая по добре мълчат.
24
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Абе то, Оня от горе вижда кой къде е влизал, гдето не трябва да влиза!
23
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До 22:Как не е християнин Путин?Моли се на Бог пък не знам.Иначе Бог си е един,а врага си му е дявола.Това не означава сега да сменяте вярата си...всяка религия,която почита Бог и доброто е правилна.Тези религии,които се кланят на дявола,изповядват убийство и т.н. са секти и са забранени,защото са опасни за човечеството.Аз съм си от православаната и няма да сменя никога,но уважавам другите стига да почитат доброто.
22
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Еднорозите откакто ги отрязоха и от Туитър съвсем изтрещяха. Сега мълчание,няма контраофанзива:)
21
4
 
7
 
! Отговори
Лаврентий Берия преди 1 година
До Анонимен 18 - е, то като говорим за Афганистан, руските напъни в тази посока бяха далеч преди америсканските, нали? Май руснаците там бомбандираха с КАБ?
20
5
 
7
 
! Отговори
Данчо преди 1 година
"Обектът е украинска културна ценност" . Манастирът на Киевско-Печорската лавра е построен през 1051 г. от княз Владимир II Мономах, княз на Киевска /от името на града / Рус. По това време не е имало украйна. Там е и погребан Юрий Долгорукий, основателя на Москва.
19
6
 
10
 
! Отговори
Лаврентий Берия преди 1 година
До Анонимен 4 - верен роб на Путин си! Преди две седмици долетя новата опорка на Масква, че украинците са сатанисти и ти вече я ползваш поне по пет пъти на ден. Но пък, господаря ти - Вовата - който избива украински жени и деца и ги оставя без ток и вода, си е истински "християнин". Вярвай му, моли му се!
18
5
 
14
 
! Отговори
Нео преди 1 година
Кремълският режим винаги се е отличавал с върховна наглост. Наглост е един сатанински режим начело с антихрист въобще да говори за каквото и да е правословие. Съдейки по главният им поп - Гундяев излиза че руската православна църква е подразделание на КГБ. Приятели на този режим са аятоласите от Иран, група ислямисти и севернокорейският безбожник.
17
5
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Малии че руснаците са си още езичници.При тях сектите са на особена почит,даже Путин не е християнин.
16
5
 
17
 
! Отговори
Мужик преди 1 година
Моля не ми се правете на християни с черкезите на Рамазан Кадиров под полата жужето!
15
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До niki:Aми не,но сатанистите са правили вуду ритуали на онези от Газпром да може да накарат Путин да атакува и после да се правят на жертви.Под наркотично въздействие могат така да те хипнотизират,че да правиш неща,които не осъзнаваш.Спомни си как умря един от Газпром при вуду ритуал и шамана не беше руснак;).Едно време са правили експерименти как се промива мозък с наркотици и сега го прилагат сатанистите.
14
7
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Точномтая пиянка ли говори за христянство, дето в цял свят се въртят нейни снимкимкал се чекне пияна.
13
9
 
13
 
! Отговори
niki преди 1 година
Викате нахлуването в чужда държава, избиването на невинни хора, оставянето им без ток и вода си е напълно християнско и няма никакъв проблем?
12
7
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Даже да не беше православен пак щяха да нахлуят.Те палят свещи на черни икони и правят вуду кукли на Путин.Не са просто атеисти.
11
8
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ми те националистите украинци като правило са католици, за тях нахлуването в православен манастир си е в реда на нещата. В други времена щяха и да го запалят.
10
8
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До номер 8:А забрави ли азовците,които палеха живи хора,заковани на кръст?Къса ти е паметта...А вудуто?Пак не помниш.
9
16
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
През 21 век само диваците от ИДИЛ и украинските нацисти нападат християнски манастири!!!!