Зеленски призна: Руските сили атакуват и разрушават градове и села

Ситуацията на фронта е обострена, особено в Донецка област
Обновена: 27 яну 2023 22:56 | 27 яну 2023 22:50, Александър Попов
509
Зеленски призна: Руските сили атакуват и разрушават градове и села
Снимка: БГНЕС/EPA

Украинският президент Володимир Зеленски каза, че ситуацията на фронта в Украйна е изключително обострена, особено в Донецка област, където Русия засилва офанзивата си, предаде Ройтерс.

В традиционното си вечерно изявление Зеленски заяви, че руските сили не само щурмуват украински позиции, но разрушават градове и села около тях.

Зеленски също така обвини в лицемерие ръководителя на Международния олимпийски комитет Томас Бах и го покани да посети град Бахмут, една от най-горещите точки на войната с Русия, предаде Франс прес.

"Каня господин Бах в Бахмут, за да види със собствените си очи, че неутралитетът не съществува", заяви Зеленски. В изявлението си той обеща и да работи, както той каза, за прочистване от лицемерието на ръководството на международните олимпийски структури.

"Очевидно е, че всяко неутрално знаме на руските спортисти е изцапано с кръв", заяви Зеленски.

Въпреки неколкократните призиви от страна на Украйна за забрана на руски и беларуски спортисти да участват в Олимпийските игри в Париж през 2024 г., Международният олимпийски комитет заяви в сряда, че проучва възможността да им разреши да участват под неутрално знаме.

Серия от задкулисни маневри освен това бе предприета през есента, за да бъдат върнати в олимпийските прояви руснаците и беларусите, изключени от повечето международни спортни прояви от началото на руската инвазия в Украйна.

Тези предложения породиха гнева на украинците. Вчера украинският министър на спорта Вадим Гутцайт заплаши с бойкот Олимпийските игри догодина, ако призивите на Украйна не бъдат чути.

"Но ние ще направим всичко, за да защити светът спорта от всякаква намеса на терористичната държава, която просто би била неизбежна, ако руските спортисти участват в Олимпийските игри в Париж", заяви Зеленски.

"Русия трябва да спре агресията си и терора си. И само след това ще бъде възможно да се обсъжда руското участие в контекста на олимпизма", допълни държавният глава.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


509
Още по темата: Володимир Зеленски
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
173
7
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Всеки случай немците се научиха да седят на студено. От саптември са икономисали 30-40%газ. Те това му викам истински принос за климата.
172
6
 
19
 
! Отговори
Гиб Мелсън преди 1 година
Който се бъзика и закача с руската мечка не може да очаква нещо друго. Тя е малко тромава, но като се развърти и фокусира откъде точно заека я замерва с камъни, тогава става страшно, за заека и дупките за криене започват да намаляват.
171
5
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Преди няколко месеца, гледах подробен документален филм за насаждането на нацизъм и наследници на нацисти в Украйна през последните десетилетия, това се е извършвало от англичаните, Полша, която трябва да бъде много близка с Русия и Украйна, защото са един народ и една кръв тече във вените им, също е насъсквана срещу Русия , че даже понякога и срещу европейските държави, от англичните! Неотдавна англичаните подписаха и няколко договора с Полша, Украйна, Гърция с които се слагат бариери пред евр
170
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Като гледам сводката за деня си мисля че ни правят на шантави. Свалили един самолет, разрушили 4 гаубици, нападнали едно село... това война ли е??? Нещо не ми се връзва.
169
3
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Некой от Блумбърг писа, че ги е страх да не стане като ПСВ че няма да тръгне икономиката. А като гледам Путин не се е засилил да превзема Украйна.
168
13
 
2
 
! Отговори
Русофакер преди 1 година
Когато започнат да плащат репарации за золумите, рашките ще пеят" По хукнем".
167
5
 
5
 
! Отговори
Путин преди 1 година
Работиме за климата. Намаляваме консумацията на газта и СО2
166
4
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Русия ако направи пълна мобилизация ще превземе цялата украинска територия до границата с полша.
165
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Анонимен 256 Одтави това ми преди 11 септември трилиони долари са били неотчетени загубени след това всички забравят покрай терористичните атаки, а никой не може да обясни защо и сграда 7 на СТЦ пада без да е ударена от самолет, а един нюйоргски евреин, който стопанисва СТЦ предната година е направил застраховка забележете точно срещу терористични атаки и получава много пари.
164
4
 
4
 
! Отговори
Нане преди 1 година
Сберете всички млади шФеци и ги пратете на нашмърканяка, така, ще се отървеме две в едно, пред партньорите от натУто... ===)))
163
6
 
1
 
! Отговори
Мау Дзън Дън преди 1 година
Войните са локомотивите на историята. Лошо няма.
162
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До баба Ванга.А Валери Божинов каза, че с леопардите ще е същото като без леопарди, ама с леопарди.
161
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
11 месеца война, а 11 години? И 100 годишна война е имало...
160
4
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Русия трябва да обяви сащ за терористична държава, бин ладен е бил прав с разрушаването на небостъргачите през 2001 година.
159
14
 
3
 
! Отговори
Баба Ванга преди 1 година
На лето 2023 леопарди ше ядат руската мечка. Амин!
158
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До 241.И,ако го направи с тия от Донбас,какво ще стане Украйна ще стане същата и ще се помирят ли?
157
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Афганистан ли искат да сте? Понеже когато престанете да бъдете удобни ще ви захвърлят като носна кърпичка само на Русия реално й пука за Украйна на никой друг.
156
5
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Русофакер -- а тебе знаеш ли какво те очаква ?
155
6
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Зеленски Така е,ама само тук,а тук може всичко.Даже може да почнеш и Москва да разрушаваш.
154
9
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Играта е вабанк. Трябва да победят Русия и да я разпердушат иначе запада загива тотално. А това Путин го знае. Мир няма да има. Забравете го.