Руските войски са обстрелвали през нощта Харков и Запорожие

Ракетите са били насочени срещу критична инфраструктура
10 фев 2023 08:25, Елка Василева
82
Руските войски са обстрелвали през нощта Харков и Запорожие
Снимка: архив, БГНЕС

Руските войски са обстрелвали неколкократно тази нощ Харков, като е било прекъснато електрозахранването в някои части на втория по големина град в Украйна, предаде Ройтерс, позовавайки се на съобщения на местните власти.

Още по темата
Засега няма данни за жертви или ранени.

"Окупаторите удариха критична инфраструктура. Имаше около 10 експлозии", съобщи в "Телеграм" регионалният губернатор на Харков Олег Синегубов.

"В някои райони има прекъсване на електричеството. Спешните екипи са на място", добави той.

Кметът на Харков Игор Терехов по-рано каза, че е имало руски обстрел около 4:00 часа сутринта, който може да причини прекъсване на електрозахранването, отоплението и водоснабдяването в някои части на града.

Най-малко 17 руски ракети са ударили за около един час тази сутрин и град Запорожие в Югоизточна Украйна, съобщи изпълняващият длъжността кмет на града Анатолий Куртиев, цитиран от Ройтерс.

Ракетните нападения са били насочени срещу енергийната инфраструктура, уточни Куртиев в "Телеграм" и добави, че в момента властите събират информация за щети и евентуални жертви.
(БТА, Светослав Танчев)

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


82
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
46
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Фашистите които маршируват с факли и боготворят убийци на деца немогат да бъдат нито православни, нито мюсулмани нито будисти.... Те са си фашисти. И трябва старателно да бъдат изтребвани не само от Украйна а навсякъде.
45
10
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Сатанинската банда на Путин,Кадиров,Пригожин и Шойгу избива вече цяла година Православни!
44
8
 
1
 
! Отговори
ФАКТ преди 1 година
ВСИЧКИ КОМСОМОЛЦИ,ПОДКРЕПЯЩИ ТЕРОРИСТИЧНИЯ РЕЖИМ НА ПУТИН В БЪЛГАРСКИТЕ ВЕСТНИЦИ,ЖИВЕЯТ В НАТОВСКИ ДЪРЖАВИ!
43
1
 
3
 
! Отговори
Топ съобщение преди 1 година
Днес сутринта миролюбиви чеченски и руски лекари и пожарникари са отпътували към пострадалите райони в Сирия и Турция.
42
2
 
14
 
! Отговори
ОТК преди 1 година
При бегъл преглед на коментарите се установява вялост в поддръжниците на Зеленски. Пействат се едни и същи два-три коментара, няма творчество, нито трудов ентусиазъм, цялата работа прилича на отбий номер. Ще се режат надниците, камаради!
41
15
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Е нали ракетите им свършиха още преди месеци.
40
14
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Е как така преди украинското ПВО сваляше (макар и виртуално) всички 250 от 60 изстреляни ракети, а днес дори и виртуално не ги свалят? Защото нмямат ток, или защото Мъск им ограничи интернета?
39
15
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Аз се чудя днес защо още никой не плюе срещу Путин, пък то защото пак са им спрели тока.
38
8
 
12
 
! Отговори
пак аз преди 1 година
Ами paшиcTи, какво да ги правиш!?!
37
14
 
17
 
! Отговори
Сега е момента! преди 1 година
Понеже Путин е обещал на киевския зелен наркомански плъх да не му свети маслото, сега докато последния проси в чужбина може да му думнат дупката и да я направят 'отворена' за хората! :) :)
36
14
 
19
 
! Отговори
как е свалиха ли 231 преди 1 година
Урките свалиха ли пак три пъти повече дрончета и ракети отколкото руснаците са пратили? И да знаете последните 3 са най- опасни! Те унищожават средно по 20 укро-цели всяка!
35
13
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Абе нали ни убеждаваха от разни западни разузнавания,че на руснаците им свършили ракетите и снарядите още миналата година април ли беше,май ли беше...и как така се получава уж нямат ракети пък гърмят без да спират
34
14
 
14
 
! Отговори
АМИ.. преди 1 година
Не ги мислете братушките с атомни играчки,те са добре,укро-нарко-просяк обикаля батковците за малко пари и нищо не носи,само обещания.Мислете си за вас-съседите си,с които си мразите от години,за продадени пушкала и предплатени,без да са получени самолети,армия без войници...Млъкнете и си крийте под юргана,смелчаги..
33
2
 
6
 
! Отговори
Христо Христов преди 1 година
До 34 Още 2015 година хунтата ловеше мирни граждани в Киев, Харков и Херсон и ги разменяше като военопленници. Документирано е в Ню Йорк Таймс.
32
3
 
13
 
! Отговори
Христо Христов преди 1 година
Дано да са унищожили много западняци. А защо не е обстрелван и Часов Яр където има струпване на натовци?!
31
2
 
14
 
! Отговори
мдаа преди 1 година
Киевският режим е толкова отчаян, че набира деца във въоръжените сили на Украйна, но САЩ няма да признаят това, каза бившият съветник на шефа на Пентагона, пенсионираният полковник Дъглас Макгрегър в интервю за Judging Freedom YouTube канал.Много доказателства за реалната мобилизационна ситуация се публикуват от огромен брой украинци. Има снимки на украински войници, които са на видима възраст 15-16 години. Няма съмнение, че това се случва.
30
6
 
7
 
! Отговори
Бандеро - преди 1 година
Да бе мирнио седело , немаше да е ракета долетело!
29
0
 
1
 
! Отговори
Кирчо с кирка преди 1 година
До Анонимен31 - Поживем увидим товарищ, дали сме първите да бягаме или сме първите да ни отбягвате.
28
1
 
17
 
! Отговори
Нали е война? преди 1 година
Тука западните гейoвe си мислят че става дума за FPS игра от типа на War Thunder - дето си седят на топло и косят *** ботове. Да ама не! Във ситуацията - може и ВИЕ да ходите в чакалнята на Свети Петър! Доста чужди наемници го разбраха и понастящем май желанието им драстично спадна. А вие идейните - какво се криете зад клавиатурата!? Бегайте се бийте с рашките! Ние ще си чакаме да ни дойдат на място да пием водка!
27
0
 
11
 
! Отговори
Нали е война? преди 1 година
Тука западните гейoвe си мислят че става дума за FPS игра от типа на War Thunder - дето си седят на топло и косят *** ботове. Да ама не!