Украйна публикува разговор, който доказвал кой е взривил Нова Каховка

СБУ е прихванало разговор между двама войници
Обновена: 9 юни 2023 20:19 | 9 юни 2023 20:11, Нели Христова
175
Украйна публикува разговор, който доказвал кой е взривил Нова Каховка
Снимка: БГНЕС

Украинската служба за вътрешна сигурност (SBU) съобщи по-рано в петък, че е прихванала телефонно обаждане, доказващо, че руска "диверсионна група" е взривила водноелектрическата централа "Каховка" и язовира в Южна Украйна.

Аудио от минута и половина, публикувано в Telegram, включва двама неидентифицирани мъже, които изглежда обсъждат последиците от бедствието на руски.

В разговора първият говорител започва с думите:

"Новини. Вчера в Telegram канала имаше видео - там стои войник, със закрито лице, в униформа. И казва, че няма наводнения, че хората живеят нормално. А зад него има прозорец и се вижда, че водата е до колене.”

Вторият говорител казва:  "Смешно е. Заради това, че водноелектрическата централа е разрушена?“

Първи говорител: "Да. Основният проблем е, че водноелектрическата централа охлажда ядрения им реактор."

Втори говорител: "Това е добре. Сами си го направиха."

Първи говорител: "Нашите момчета го направиха. Не бяха те, а нашите."

Втори говорител: "Наистина ли е наш човек? Казаха, че хохолите (унизителен термин за украинците) са го взривили."

Първи товорител: "Не са го взривили. Нашата диверсантска група е там. С този язовир искаха да всеят страх. Не мина по план. Стана по-тежко, отколкото бяха планирали."

Втори говорител: "Това ще бъде като в Чернобил, нали?"

Първи говорител: "Построен е през 50-те години на миналия век. Падна бързо, падна."

Ройтерс съобщава, че СБУ не предоставя повече подробности за разговора или участниците в него. Службата съобщи, че е започнала наказателно разследване за военни престъпления и "екоцид".

"Нашествениците искаха да изнудват Украйна, като взривиха язовира и организираха причинена от човека катастрофа в южната част на нашата страна", се казва в изявление.

Русия и длъжностните лица, които тя наложи в окупираната Украйна, обвиниха Киев за разрушаването на язовира, но не предложиха доказателства.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


175
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
118
12
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Ако искате и аз ще ви публикувам един разговор. Какъвто кажете да е текста такъв ще го спретна. Голямо доказателство изкараха , спор няма.
117
16
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Е па тя атомната централа не е ли руска? Първата част си противоречи на втората. Един фалшификат не могат да спретнат украинците като хората.
116
5
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Не ми пука ни за укри, нито за руснаци. Хептен пък за американци. Това си е жив цирк с огромни жертви.
115
7
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Руснаците и украинците кръстосаха погледа на Запада направиха ги разногледи. Пиндостан ряпа да яде с неговите извънземни номера и изкуствени интелекти.
114
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Тази язовирна стена е разрушена вече това е факт какво следва да се взриви атомната електроцентрала и край баси екологичните катастрофи ако падне некой метеорит в пиндостан и край всичко ще бъде занулено почваме сначале.
113
10
 
18
 
! Отговори
Българин преди 11 месеца
Те в началото на военната операция бяха публикували и телефонен разговор на Путин как се кара на Шойгу. После се оказа разбира се, че всичко е фейк. В днешно време е толкова лесно да симулираш глас.
112
13
 
20
 
! Отговори
Слава кокаине! преди 11 месеца
На 5 годишната ми дъщеря хитростите са по такрикатски от на фашугите лъжите. То да си избереш клоун любител на колумбийски сняг за президент много акъл не се иска.
111
11
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
и защо ще взривят контролиран от тях язовир руснаците, и то откъм страната, където са им защитните войски? а няма да пуснат водата от горната страна на днепър към украинската армия и натовските наемници? тук прекалихте. слушах как сами си стреляли с ракети по контролираната от тях аец запорожие, докато вътре има руски войници; как сами си взривили газопровода, ама и чак сами да си давят армията??
110
18
 
15
 
! Отговори
... преди 11 месеца
рашистанците са най-голямата терористична държава в света! ИДИЛ ряпа да яде спрямо рашистан! това вече дори продажната путинофилия тука го знае! И целия свят го знае! Избиват стотици хиляди мирни Украйнски граждани! взривяват болници и детсцки градини! Това е! ТЕРОРИСТИ! сега се вижда, че взривяват и язовирни стени за да избият още повече мирни граждани! Това е рашистан торористична държава на която ИДИЛ смоа може да завижда!!!!
109
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Няма начин да няма българска следа няма такъв начин. Шегичка бе.
108
5
 
20
 
! Отговори
ало ало преди 11 месеца
руски язовир да го взривят руснаци и после да стрелят по спасители на населението....е, такъв сюжет и Агата Кристи не може да измисли!
107
8
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Украйна буквално разби живота на хората в Донецк .Не спира да го бомби тоя милионен град също и Луганск половин милион. Но няма да сломи хората в Донбас .Те няма да искат да останат в украйна край.
106
5
 
13
 
! Отговори
абе преди 11 месеца
....една баба каза на женския пазар.....
105
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Моите комшии не един път са ме записвали и са давали записите на останалите съседи да ги четат не знам защо. После съседите ми казват. Правят непрекъснато монтажи детска игра нищо не са постигнали до сега.
104
2
 
15
 
! Отговори
Вервам преди 11 месеца
Че Русия си взриви язовира, обстрелва си АЕЦА и грожданите в град Донецк и Луганск, разруши си моста в Крим и даже си взриви газапровода СП 1 и 2, че даже и тръбата за амоняк и нефтопровода Дружба! Русия воюва срещу самата себе си, пък ние я санкционираме?!!
103
2
 
8
 
! Отговори
БС преди 11 месеца
И аз мога да им направя няколко такива телефонни разговора , ако поискат.
102
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
До Посолството това е работа на посолството.
101
2
 
8
 
! Отговори
Верваме им преди 11 месеца
До Анонимен И защо да го взривяват ? Могат да отворят шлюзите и да контролират както си искат водоизпускането . Някои наистина хрупат доматите с коловете .
100
2
 
10
 
! Отговори
Посолството преди 11 месеца
Добре сме го монтирали даже Урките не се чуват
99
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Ей тия руснаци. Взривиха си газопровода, който им беше основен източник на доходи. После се замообстрелваха в Запорожката АЕЦ, а сега взривиха язовир, който им отми минните полета, които от 4 месеца правеха покрай реката :-)