Руска масирана ракетна атака срещу украинския град Кривой Рог

Руски дронове са поразили гражданска инфраструктура в Харков
13 юни 2023 08:10, Елка Василева
152
Руска масирана ракетна атака срещу украинския град Кривой Рог
Снимка: архив, БГНЕС

Русия е извършила тази нощ "масирана ракетна атака" срещу централния украински град Кривой Рог, съобщиха местните власти.

"Има загинали и ранени", заяви в "Телеграм“ Сергий Лисак, губернатор на Днепропетровска област, където се намира Кривой Рог.

Още по темата
Поразени са няколко цивилни постройки в града, включително и пететажна жилищна сграда, съобщи кметът на Кривой Рог Олександър Вилкул.

"Вероятно под развалините има хора", допълни той, без да оповестява подробности.

Лисак публикува снимка на пететажна жилищна сграда, чиито прозорци са разбити и от някои от тях излиза дим.

Към момента Русия не е коментирала съобщенията за ударите.

Както Москва, така  и Киев отричат да атакуват цивилни обекти, отбелязва Ройтерс.

Рано тази сутрин в цяла Украйна се чуваха сирени за въздушно нападение, а представители на украинската армия заявиха, че силите за противовъздушна отбрана са унищожили всички руски ракети, насочени към украинската столица.

Кметът на Харков в заяви в "Телеграм", че руски дронове са поразили гражданска инфраструктура, но засега няма информация за жертви.

Украинският президент Володимир Зеленски снощи изрази недоволството си от резултатите от проверката на всички бомбоубежища в страната, след като трима души загинаха, тъй като не са успели да се доберат до едно от укритията по време на руски въздушен удар срещу Киев, допълва Ройтерс.

В редовното си видеообръщение Зеленски посочи, че е получил обобщени данни за "готовността и неподготвеността" на убежищата от министъра на вътрешните работи Игор Клименко, министъра на стратегическите отрасли на промишлеността  Олександър Камишин и вицепремиера Олександър Кубраков.

"Резултатите са меко казано незадоволителни", каза Зеленски. "До петък ще бъдат подготвени съответните проекторешения … за осигуряването на подходяща защита за нашите хора във всички украински градове", допълни той.

Смъртните случаи от първи юни предизвикаха обществен отзвук и Зеленски обеща да даде остър отговор, който изглежда, че е насочен към кмета на Киев Виталий Кличко, коментира Ройтерс.

Кличко призна, че носи известна отговорност, но посочи, че има и други виновни лица, особено съюзниците на президента, които са били назначени на ръководни общински постове.

На 4 юни Камишин заяви, че първоначалната проверка е установила, че почти половината от бомбоубежищата в Киев са затворени или негодни за използване.
(БТА, Николай Велев)
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


152
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
107
1
 
0
 
! Отговори
Джуджетникофф преди 10 месеца
Няма съмнение, кой е престъпникът.
106
1
 
2
 
! Отговори
Милена преди 10 месеца
Поредната варващина.
105
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Жертви , жертви и пак жертви . И за какво .Една трета от украйнската обработваема земя е собственост на американските компании Cargill, DuPont и Monsanto.Да се млатят руснаци и украинци на чужда сцена ...
104
6
 
14
 
! Отговори
НИКАКВИ ПОМОЩИ преди 10 месеца
ЗА УКРАИНСКИТЕ ФАШИСТИ, ИЗГОРИЛИ ЖИВИ ХОРАТА В ОДЕСА и ОБСТРЕЛЯЛИ С АРТ-СНАРЯДИ ПЪЛНИЯ С ДЕЦА И ЖЕНИ ЦЕНТРАЛЕН ПЛОЩАД НА ДОНЕЦК
103
17
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Психопатът Путин заплашва човечеството с ядрена катастрофа. Путинофилите са национални предатели.
102
4
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Но нацисти са украинците, да не се объркате. ;-)
101
8
 
27
 
! Отговори
Голата истина преди 10 месеца
Има ли още *** дето да се интересуват от тая кирлива война? Аре гледайте си работата и кефа че докато русохилствате и русофобствате инфлацията ви направи с 20% по бедни .Да ни е честито! Путин даде 50000 жертви но прибра 7-8 милиона ново рускоезично население а Украйна освен с 200000 жертви се раздели и с 40% от населението и икономиката си. Пилците се броят на есен - тази есен!
100
2
 
5
 
! Отговори
Леля преди 10 месеца
Кой работи над тази публикация?
99
5
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
До Тагарев .Май нещо не си разбрал като набутваш чужда държава от месеци тук ,ще ходиш ти да си я зашиваш,защото България няма нищо общо с кирливата Украйна да ми я набутваш тук.
98
9
 
26
 
! Отговори
Hansel преди 10 месеца
да ги довършват по бързо тиа хазаропримати и да поемат пълния контрол на покрайна
97
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
това е стара новина от няколко дни
96
0
 
11
 
! Отговори
do admina преди 10 месеца
Чата на сайта ви е превърнат в говорилня на психoпaти и не виждам как нормален човек би участвал или ги чел?!
95
2
 
14
 
! Отговори
Гиб Мелсън преди 10 месеца
При укрите поне половинта бункери са функционални. При нас нито един. Всичко е занемарено и оплискано във феекаалии и мръсотия. Защото ние сме богомазани и сме застраховани от всякакви бедствия и катаклизми. Ние сме дъ бест ъф дъ бест. Ние сме иниданците на Винету. Ако стане война Винету ще си разпери ръцете си и ще ни защите всички с огромното си тяло. Не ни трябват бункери.
94
10
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Те украинците се нацвъкали с татуировки от времето на третия райх като селска спирка с некролози,а сега обясняват на ляво и на дясно ,че руснаците били фашистите.
93
8
 
22
 
! Отговори
ГНЕВЕН преди 10 месеца
Крайно време е да върнем обратно пияните усраинци на Зеле ,че вече не се траят тези нагли пияници и разбойници.Донесоха ни само зараза ,престъпност и безкрайни проблеми.Над 1 милиард ни струват до момента ,без оръжието което им подариха родните предатели.Защо и до кога ще търпим тези навлеци?Еврогейаците защо не си ги вземат у тях?Никой не иска да се докосва до тази зараза.
92
26
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
руски фашисти сър!
91
7
 
29
 
! Отговори
уточнение преди 10 месеца
Фашистката зараза в подлата и *** Украйнина трябва да бъде изпепелена.Хунтата на Зельо Наркомана е под.лога на краварите-агресори , които сеят войни и разруха вече над 75 години.Навсякъде краварите са подпомагани от слуги /като нашите държавници/ , а местното население после страда с десетилетия.Виетнам ,Афганистан ,Ирак ,Сърбия ,Либия и къде ли не ,тези алчни агресори просто съсипват народите.
90
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Абе Рибентроп представи само да си представяш и болните си фантазии да ги натрисаш на другите.
89
6
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Урките пак сами са ударили цивилните с ПВО от некадърност.
88
6
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Можете безкрайно да гледате три неща: как тече водата, как работят другите хора и как горят украинските танкове!