Украйна бележи малък напредък срещу руските сили, посочва Киев

Москва осъществява въздушни удари навсякъде из Украйна
Обновена: 25 юли 2023 16:11 | 25 юли 2023 16:11, Елка Василева
277
Украйна бележи малък напредък срещу руските сили, посочва Киев
Снимка: архив, БГНЕС

Украинската армия бележи малък напредък срещу руските сили в части от Южна Украйна, а на изток – южно от Бахмут, сочи военен доклад на Киев, цитиран от Ройтерс.

В контранастъплението си, започнато в началото на миналия месец, Киев се опитва да изтласка руските части обратно към Източна Украйна, да напредне на юг към брега и да прекъсне връзката по суша между Русия и окупирания от нея Кримски полуостров.

Още по темата
Настъплението е по-бавно, отколкото се очакваше от мнозина, но Украйна заяви, че се стреми да сведе до минимум жертвите, като нейните сили срещат укрепени руски отбранителни позиции, осеяни с мини.

Говорителят на генералния щаб на украинската армия Андрий Ковальов каза, че украинските войски са се придвижили напред в направлението на югоизточното село Старомайорске, близо до селища в Донецка област, които са били отвоювани от Украйна миналия месец.

Украинските въоръжени сили укрепват наново позициите, които са завзели, но руската съпротива е сериозна, добави Ковальов.

Той посочи, че на изток украинската армия е изтласкала руските части от позициите близо до село Андриевка, югозападно от опустошения град Бахмут, който Русия превзе през май.

Украинските въоръжени сили извършват настъпателни операции и на север, и на юг от Бахмут, гласи още информацията на Ковальов.

Подпомогнат с доставка на оръжие от съюзниците си от Запада, Киев си е възвърнал над 192 кв. км от територията на юг и 35 кв. км на изток от началото на контранастъплението си – това е казал днес висш военен представител, отбелязва Ройтрес.

17 месеца след широкомащабното си нашествие в Украйна Русия все още държи големи територии и не признава украинските придобивки по време на контраофанзивата, отбелязва агенцията.

Руските военни доклади представят различна картина на бойните действия в сравнение с тази на Киев, посочва Ройтерс. Москва осъществява въздушни удари навсякъде из Украйна.

Ройтерс прави уговорката, че не може да удостовери ситуацията на бойното поле чрез независим източник.
(БТА, Иво Тасев)
 
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


277
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
15
5
 
14
 
! Отговори
яко преди 9 месеца
украинските войски са се придвижили напред.....само да питам автора коя посока е напред тази в която бягат ли?
14
5
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Всъщност Украйна бележи голям напредък... в посока запад.
13
9
 
9
 
! Отговори
Ром'с преди 9 месеца
Руснаците отстъпват окоп и той веднага се завзима от Украинците и веднага този окоп е атакуван от руската артилерия и Украинците трябва или да загинат геройски (зависи от командира..) или трябва да отстъпя ...днес окопа е руски ,утре украински ...но убитите и ранените са 5 към 1 за контраофанзивата.
12
7
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
След като самите укри си признават, значи положението е много зле.
11
9
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Ама моля ви дайте още новини от ВСУ за успеха и напредъка на ВСУ и за четвърт милион жертви от руска страна, плюс свършилите ракети, които година и половина не спират да падат от небето. Вярваме ви на всиииичко. Слава на героите и т.н.
10
3
 
5
 
! Отговори
укринформ преди 9 месеца
напредват окрите, но на запад... но всичко е точно
9
2
 
11
 
! Отговори
Пълен резил! преди 9 месеца
НАТО се екипира с войници по руски образец(украинци) и пак за нищо не става!
8
0
 
0
 
! Отговори
кубанская столица преди 9 месеца
До баварецTod den Bayuvaren!
7
19
 
8
 
! Отговори
баварец преди 9 месеца
Бой по руските фашисти!
6
6
 
21
 
! Отговори
Форс преди 9 месеца
Урките са като гладните кокошки които просо сънуват и те че напредват След като напредват защо им давате още оръжия и пари
5
19
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Могучая, година и половина запеци. И над 250 хиляди дали фира.
4
2
 
21
 
! Отговори
До 1 преди 9 месеца
То до тогава няма да останат Леопарди)
3
2
 
17
 
! Отговори
кубанская столица преди 9 месеца
Действително има малък напредок. 129 метра. Това струваше на укропите 15 човека. Мъртви
2
1
 
17
 
! Отговори
БАНко преди 9 месеца
РУСИЯ , КОЯТО ОСВОБОДИ ХЕРСОНСКА, ЛУГАНСКА, ЗАПОРОЖКА, ДОНЕЦКА ОБЛАСТИ И ПОЛУОСТРОВ КРИМ КАКВО ПОСОЧВА , НАТООВЦЕТЕ ????
1
3
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Кравари, какво става с украинската контраофанзива? Муахахахахахахаа...що нищо не се чува за нея, жалкариии краварски? Или чакате да дойде есента и леопардите да затънат в калта на блатная Украйна? Муахахахаххаха...