Атаки на руски дронове с експлозиви в Одеска област и Киев

Има повредени пристанищна инфраструктура, сгради
2 авг 2023 08:13, Елка Василева
73
Атаки на руски дронове с експлозиви в Одеска област и Киев
Снимка: архив, БГНЕС

Атака на руски безпилотни летателни апарати с експлозиви е повредила пристанищната инфраструктура в Одеса и е предизвикала пожари в Одеска област в Южна Украйна, съобщи във вторник областният управител Олег Кипер, предаде Франс прес.

"В резултат на нападението избухнаха пожари в пристанищни съоръжения и промишлена инфраструктура в региона, а един асансьор беше повреден", каза Кипер в "Телеграм".

Още по темата
Засега не се съобщава за пострадали в атаката.

За атаки с дронове бе съобщено и в Киев и околностите.

Експлозии отекнаха в украинската столица Киев, предадоха световните агенции, като се позоваха на кмета на града Виталий Кличко.

Украинската противовъздушна отбрана влезе в действие срещу атаки с дронове, като отломките от безпилотните апарати паднаха върху няколко района на столицата, поясни Кличко. На едното от тези места отломките са повредили нежилищна сграда и на мястото има екипи за спешно действие. В другия район отломки от дронове са подпалили дърво, а на трето място останките от свален дрон са паднали върху детска площадка.

Жертви няма. Свалени са били над 10 дрона "Шахед", иранско производство, идващи от различни посоки.
(БТА)
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


73
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
34
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Съвет - като слагаш фалшиви гласове, поне гледай, да се разминават, защото е много интересно, когато имаш 8 харесвания на собствените си коментари и по 8 нехаресвания на тези, с които спориш.
33
1
 
4
 
! Отговори
Да преди 9 месеца
Толкова много попадения и взривове и нито една жертва.А сега си спомнете как сащ и нато бомбандираше и избиваше всичко под ред.
32
0
 
0
 
! Отговори
34 преди 9 месеца
До Анонимен 39 - Ам ... преди малко бял русофил, сега кравар. Мисля, че е добре, да прочетеш повече от последния коментар, преди да правиш генерални изводи.
31
2
 
1
 
! Отговори
36 преди 9 месеца
Слагай колкото си искаш минуси. Това не променя нищо. Сега очакавм обичайната "опорка" (нали таква е модерната дума), че аз те лъжа и мамя.
30
5
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
До до Тъпака отдолу - Русия е спряла с настъпленията си и единсвеното, за кеото се биеше, беше Бахмут - град с по-малко насление и площ от Сливен. Не е точно ... голяма хвалба, че са "освободили" с две ниви повече от това.
29
5
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
За 6 седмици Украйна е освободила територия колкото фашистка Русия е окупирала за 6 месеца русофили *** иТъпи...
28
7
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
До до Тъпака 29 - А според теб, какво прявят? И не смятам себе си за "Tъпака", защото има висше, 148 IQ и ряботя, като софтуерен архитект, който се занимава с blockchain и ai. Не знам, как да ти го оясня по-друг начин, но статистически погледнато, ако сме в стая с 90-100 човека, шансовете са, че аз съм най-умният в стаята, а ако има 900-1000, то съм в топ 10.
27
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
до 32 Украинците завзеха за 2 месеца контраофанзива 7 села, кравар маааалоумен!
26
6
 
6
 
! Отговори
до Тъпака отдолу преди 9 месеца
За 6 седмици Украйна е освободила територия колкото фашистка Русия е окупирала за 6 месеца...
25
7
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
До Анонимен 28 - Пишат се факти. Лъжа ли е, че Украйна изгуби позициите си в близост до анексираните части? Лъжа ли е, че конранастъплението не се получава? Лъжа ли е, че огормна част от популацията на Украйна напусна страната? Лъжа ли е, че икономиката им е пред колапс и се държи само на константни дотации от ЕС и САЩ? Лъжа ли е, че въпреки тежките санкции, руската икономика отчете по-нисък спад от немската?
24
1
 
7
 
! Отговори
до Тъпака 29 преди 9 месеца
Вярваш ли си на тази глyпост която си съчинил?
23
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
До Анонимен 26 - Някой летяха. Пускаш самолетче за 10000 долара, а те го сваля с ракета за 210 000 долара. Пуускаш 20 самолетчета, така чеонези не знаят, по кое пъров да стрелят.
22
6
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Както тук често пише един вмиpиcaнТъп русофил, само с писане на глупости и лъжи Украйна не може да бъде победена... Трябва да се запишете доброволци в руския башибозук, копейки ***!
21
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Още с падането на Соледар преди 5 месеца беше ясно, че Украйна не може да избута тази война. Сега разчитат на почти партизански тактики и единственото нещо, което може да отбраняват е Одеса. Изгубиха Азовстал, изгубиха Бахмут и укрепленията около него. Буквално нямат на какво да стъпят, за изтикат руснаците. Освен ако Русия не направи някоя глупсот, от рода на да нападне добре укрепеи позиции и да изгуби стотици хиляди, не виждам благоприятен изход за Украйна, освен ако не се предаде.
20
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
"Атака на руски безпилотни летателни апарати с експлозиви" Че до сега празни ли летяха ,без експлозиви :))))
19
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Дъртите си русофилски лъжи и опорки може да си ги zaврете в zaдника немит товарищи! Нямате достатъчно гънки по мозъка за да манипулирате обществото...
18
8
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
До Анонимен 20 - 30% загуби на "новата и модера техника", която им се изпрати, като жертвите варират от 20 000 до 30 000 (според източника - вървим възходящи от запад на изток) и това в раките на месец. В YouTube пак зпаочнха с цензурата и хората трябва да си слагат заглаия от рода на "Русия губи" и "Украйна разбива Русия", че изобщо да им се покзва видеата ... Пдния пъът, каот беше така, всички ни казваха, че едава ли не, цялата руска техника и половината им армия се е попиляла в Бахмут.
17
7
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Рашките вече знаят, че келявите им ракети са лесна плячка над Киев и затова пращат само ирански дронове. Терористи и варвари.
16
8
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
" Проект Зеленски " е пред закриване ! Въпроса е: кой ще вземе имотите и милионите платени от МИ6 и ЦРУ на Агент Зеленски ?
15
1
 
6
 
! Отговори
Контранастъпваш преди 9 месеца
Победите са много. Но на белот.