Германски генерал призовава за украински удари с ракети "дълбоко в Русия"

Бившият главнокомандващ на НАТО пък предлага нова атака на Кримския мост
1 фев 2024 09:28, Петър Бойчев
378
Германски генерал призовава за украински удари с ракети "дълбоко в Русия"
Снимка MDR

Генералът от Бундесвера в оставка Ерхард Бюлер подкрепи идеята за атаки на Въоръжените сили на Украйна (ВСУ) срещу вътрешността на Русия с използване на крилати ракети, съобщава обществената германска медия Mitteldeutscher Rundfunk (MDR).

"Всичко дълбоко в Русия е легитимна цел“, подчерта Бюлер.

По думите му западните страни играят в "политическото пространство“ и отхвърлят тази идея. Освен това те се опасяват, че използването на собствените им оръжия за атаки срещу руски региони може да отприщи ескалация на конфликта. В същото време генералът посочи, че дори ВСУ да нанесат удари на руска територия, те няма да решат изхода от конфликта.

По-рано пенсионираният генерал от ВВС на САЩ и бивш главнокомандващ силите на НАТО в Европа Филип Брийдлав призова западните страни да помогнат на Украйна да нанесе нов удар по Кримския мост.

Междувременно руското министерство на отбраната съобщи днес за 11 свалени украински дрона в гранични региони, предадоха ТАСС и Франс прес.

Още по темата

"Тази нощ беше осуетен опит на Киевския режим да извърши терористична атака с дронове срещу обекти на руска територия", се казва в изявлението.

Към 6:30 ч. (5:30 ч.) са били свалени четири безпилотни летателни апарата над Белгодорска и два над Воронежка област. Преди това са били унищожени още четири дрона над Белгородска и един над Курска област.

През последните месеци Украйна увеличи атаките си в Русия, като повечето то тях са в гранични региони като Белгородска област, отбелязва АФП. На 30 декември град Белгород стана сцена на най-смъртоносното нападение на руска територия след пълномащабната инвазия в съседната страна преди близо две години. 25 души бяха убити, стотина - ранени, а няколкостотин - евакуирани.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


378
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
200
0
 
21
 
! Отговори
Гърдьо преди 4 месеца
Картонен генерал, представител на изроденото тевтонско племе се озъбва лекичко. Тогава как, - Руската армия ликвидира германски наемник в зоната на Северния военен окръг, който се биеше в редовете на нацисткия батальон Карпатска сеч и Международния легион. Германската гражданка Диана Савита Вагнер, родена през 1987 г. Тя е неуморно продължава да върви по стъпките на своите безславни предци.
199
2
 
14
 
! Отговори
Христо Христов преди 4 месеца
германия е терористична държава - единствената европейска държава извършила терористичен атентат срещу цивилен обект в Европа през 21 век. Факт.
198
0
 
7
 
! Отговори
до 26 преди 4 месеца
Може, ама на сън.
197
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Който иска да отиде при Тодор Живков да натисне +
196
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Както казва Путин, ако вече ти е ясно, че ще има бой, удряй пръв!
195
2
 
7
 
! Отговори
Христо Христов преди 4 месеца
До 143 "РОДИ НИ!НАС ВЕРМАХТА НИ ШИ.??" - знаем, знаем. Всички евроатлантици СТЕ родени от Червеното знаме и сте ШИ в ... И Плевнелиев и Дайнов и Ти. Разликата е, че ти си беден и про'с'т и нямаш пари да си купиш лекарствата.
194
1
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Хубаво да удари ВСУ, ама коня куц. Трябват 500,000, трябват 180 млрд/г, трябва мобилизация, няма желаещи, няма пари. На всичкото отгоре, викаме дълбокииудпри по ядрена държава. Тоя добре ли е? Такива мало умни ли ни пазят?
193
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
"И САЩ и Русия имат автоматични системи за ответен ядрен удар и който започне пръв ще приключи цялата планета Земя" - Да използваш ракети, не означава, че си направил ядрен удар. Т и руснаците колко хиледи ракети вече изстреляха по Украйна, ако бяха ядрени как я мислиш тая работа?
192
4
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
До Анонимен , Точно британците наливат масло в огъня(това бе казано от американски военен), даже не толкова американците, но това е грешка на англичаните, според мен, защото наливайки масло в украинския огън и срещу Русия, наливат масло в огъня и на собствената си държава.
191
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
До Бай-Бай-Байдън и като се пропагандира за Мир...на Путин главата да е увряла....той си иска 5те анексирани територии и тогава ще има мир..а стига повтаря като папагал едно и също....
190
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
До 194 Е сега като го имаш и е скъп режима сам си го слагаш щото така е демократично
189
11
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Германците са специалисти по войните убили са над 50 милиона души, трябва да се доверим на експертизата им
188
2
 
10
 
! Отговори
Истината преди 4 месеца
И САЩ и Русия имат автоматични системи за ответен ядрен удар и който започне пръв ще приключи цялата планета Земя
187
2
 
15
 
! Отговори
Бай-Бай-Байдън преди 4 месеца
Поредния ***, вместо да се пропагандира МИР и тези безумия да спрат малоумния дойче генерал иска агресия...Абе байчо чети малко история, пак ще посрещате руснаците в Берлин като освободители. Аман от *** промити мозъци на бюрократи които са пърдяли в столовете си цял живот и са взимали по една шапка пари и сега давайте да си играем на война...ще я получите ама няма да ни хареса.
186
3
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Поредният германец, който като пъзливо пSе лае зад оградата, но не смее да участва лично във военните действия, към които подкокоросва чужди граждани на чужда държава. Пак ще ядат бой дойчовците. Затова инаселението им се бунтува от месеци и е по улиците - с трактори и лично. Защото обикновеният германец е наясно и не желае да подкрепя нечии чужди войни и чужди лични интереси.
185
12
 
3
 
! Отговори
до при Тодор Живков преди 4 месеца
Защо имаше режим на тока?
184
5
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
В крайна сметка руснаците ще използват ядрено оръжие и колкото по скоро го направят щетите ще са по малки защото сега трябва да ударят киев а по късно ще трябва и вашингтон с всички последствия разбира се. Неизбежно е връщане назад няма
183
1
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Германското икономическо чудо свърши
182
2
 
21
 
! Отговори
Българин преди 4 месеца
Това само би сплотило още повече руския народ и би накарал повече доброволни да се бият в Украйна, докато от Украйна не остане никаква територия, от която да се стреля по Русия.
181
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
До 185 А хората в Европа ще минат на фотосинтеза