Шествие пред президентството по повод годишнината от войната

МС и НС ще светнат в синьо и жълто
Обновена: 24 фев 2024 22:23 | 24 фев 2024 20:00, Стела Стоянова
648
Шествие пред президентството по повод годишнината от войната
Снимка БГНЕС, архив

Пред сградата на президентската институция в столицата се събраха стотици граждани, за да заявят подкрепата си за украинския народ по повод втората годишнина от началото на войната на Русия срещу Украйна.

Ще се проведе шествие под наслов "Украйна: Две години борба за живот, свобода и демокрация! Две години ЗАЕДНО и до победата на Украйна".

Сградите на Народното събрание и на Министерския съвет ще бъдат осветени тази вечер в цветовете на украинското знаме.

През тези две години Украйна показа на целия свят, че на злото може и трябва да се противопоставяш, защото любовта към родината и стремежът към независимост дават огромна сила дори и на малки държави и народи, казват организаторите на шествието по повод втората годишнина от началото на войната. Това са сдружение БОЕЦ и украинските организации "Мати Украйна" и Интеграционно-образователният център "Украински Вулик (кошер)".
Десетки граждани, български и украински, с развети български и украински знамена и плакати с призиви за спиране на войната са пред президенстовото.
Представители на украински организации излязоха пред събралите се, за да благодарят на България, че е приела хиляди майки с децата им, избягали от войната, както и да призоват правителството за бърза и адекватна помощ за украинския народ и за украинската армия.

Десетки хиляди загинали, 20 хиляди деца изведени от окупираните територии без близките им да знаят къде са, 1200 деца, осакатени от бомби през последните две години. Това е само част от статистиката, която ораторите представиха пред дошлите.

Разположена е и своеобразна изложба с фотоси на разрушенията от войната, както и на деца, родени в бомбоубежища или прекарващи голяма част от дните си там.
Очаква се да има изказвания в подкрепа на Украйна, минута мълчание в памет на загиналите във войната, след което е предвидено да се проведе шествие от площад "Независимост" до Народното събрание.

Според предварителните планове на организаторите, шествието ще завърши на Орлов мост.

На този етап все още движението около президентството не е блокирано.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


648
Още по темата: войнаНСУкрайнаМС
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
401
6
 
21
 
! Отговори
Потвърждавам преди 2 месеца
Ласточкино и Работино са превзети .
400
6
 
6
 
! Отговори
Сънчо преди 2 месеца
Русофоби и русофили да се изнасяте веднага едните съм САЩ а другите към Русия. Един грам достойнсво нямате.
399
4
 
16
 
! Отговори
Щирлиц преди 2 месеца
След 33 години зомбиране,за някои човеци е много трудно,даже невъзможно да отличат истина от неистина.Не вярвате?Прочетете горното умотворение,което представя неонацизма като свобода и демокрация.
398
5
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Платено шествие. Циркаджии! Нали видяхте какви палатки и шатри разпъваха на Орлов мост, до Президенството, пред МС (МаЯма беше закарала 5 майки на деца с увреждания) и се търкаляха цяло лято по търбуси, а вечер се събираха на микрофона до шадравана. Пригракнаха да скандират Бойко, мафия, крадец.Мятаха яйца и свински уши по МС. Разнасяха ковчега на Борисов.Въстания даже имаше. И сега се целуват с Борисов.А уж в затвора щяха да го вкарат и го арестуваха. За каквото им платят-това скандират и сега.
397
3
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Събрали се шепа бандеровци, вместо да са на фронта, да защитават наркомана Зеленски и неговата брилянтена (за 1 милиона долара закупила бижута в Ню Йорк) кравичка и шепа наши лузери, простоидиоти и безмозъчни предатели. И какво, Русия и без вашите, и с вашите събирания ще унищожи нацистите в Украйна.
396
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
ЛУД,ПИЯН И ПИОНЕР УМОРА НЯМАТ, ПЪК АКО ИМА ЗЕЛЕНО В ПО-ДЕБЕЛА ПАЧКА - ОЩЕ ПО-ДОБРЕ!!!
395
5
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
До Анонимен 441 - Никой не и ръфа опашката на Европа, сама си я хапе. Само не е ясно дали нова ще и порасне.
394
13
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Крадев, излез и кажи за какво си..... МУХЪЛ ТАКЪВ!
393
7
 
20
 
! Отговори
Немит укроатлантик преди 2 месеца
Събрали се обичайните заподозрени - немитите евроатлантици. На всички флашмобове едни и същи кpатуни.
392
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
До Анонимен 433 - Е, ти пък да се разчекнат ли искаш? Пишат по форуми и сайтове, та дим се дига, заработват хората. Нема да си губят времето да висят с неколцина по площадите. пък и не е като денем, застужда се по вечерно време.
391
5
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Българите са от шайката близачи на Сглобката.Нормален Българин едва ли е отишъл там.
390
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
До Анонимен 429 - Ти се моли тука да не дойдат, пък къде са - не им бери грижа. Всички виждат кой къде е.
389
5
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
500 000 украински фашисти вече са при вожда им Бандера
388
5
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Гнусните фашаги вместо да отидат на война се крият тук че и митинги правят
387
2
 
20
 
! Отговори
бежански митинг преди 2 месеца
Това е митинг на украйнците който се крият у нас от мобилизация ! Как може 39 милиона да живеят там вече две години Фон дер Лайняниен Трудо са в Киев а тие тука са на държавен фураж на бедната България а нашите българи мизеруват
386
3
 
4
 
! Отговори
До 418 преди 2 месеца
АЗ ПОДКРЕПИХ Р0ДИTEЛKATA ТИ 0T3AД 0ДEBE
385
13
 
3
 
! Отговори
rambaldievskievich преди 2 месеца
Фашистко, 406, или не - важното е, че не е комболшевишко/сталинистко/нацистко/путинистко, т. е. такова, к. се нрави на русофилските родоотстъпници и чуждопоклонници у нас. 'айде минусите сега.
384
4
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Егати нeaндepтaлците
383
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Нека да протестират пред синагогата. С какво сме им виновни ние българите и президента, че евреите ги преметнаха даУмират за нищо? Ние просто им посочваме грешката, да се подчиняват на евреи и на ционистка власт. Дано спрат това безумие, докато евреите не са ги направили всичките на герои.
382
18
 
5
 
! Отговори
S преди 2 месеца
Още преди да отвориш статията,в секцията коментари мирише на некъпани русофили! Уффф бедняците ***. Както и да е. Гледам тук оправяте Зеленски и му търсите диря за пари и имоти? Я се поразровете за вожда ви Путин? Колко дворци и вили има и как са обзаведени. Това сигурно със заплатата му на президент,а? Я после вижте всички олигарси от свитата му! Иначе 80% от руснаците дpuckam във външни тоалетни без ток. Помислете върху това и после се върнете при Зеленски.