Записът от среща на Бундесвера, прихванат от руска медия, е истински

На него се обсъжда възможност Украйна да използва ракети "Таурус".
225
Записът от среща на Бундесвера, прихванат от руска медия, е истински
Снимка: БГНЕС/ЕРА

Записът от среща на висши служители на Бундесвера, който беше прихванат и публикуван от руска медия, е истински, съобщава ДПА.

Разговорът между представители на германската отбрана, обсъждащи чувствителни въпроси, свързани с Украйна, беше организиран от платформата за аудио и видеоконференции Webex.

Германски депутати искат разяснения след публикуването на записа.

"Ако това се окаже вярно, то ще бъде изключително проблематичен инцидент", каза председателят на парламентарната комисия за надзор в Бундестага Константин фон Ноц пред германската медийна група RND.

Той имаше предвид 30-минутния аудиозапис, излъчен вчера от главната редакторка на руската държавна телевизия RT Маргарита Симонян, по повод на който германските депутати са обезпокоени, че може да е бил подслушан.

В аудиозаписа се чува как висши офицери от военновъздушните сили на Германия обсъждат теоретичната възможност Украйна да използва германски крилати ракети "Таурус".

Германското министерство на отбраната сега разследва дали е възможно да са били подслушани поверителни съобщения, съобщи ДПА, като се позова на говорител на ведомството.

Предполагаемото обсъждане в Бундесвера включва подробности относно дебатите за предоставяне на германски ракети "Таурус" на Украйна, както и потенциално скандално изявление по отношение на други западни съюзници.

Обменът на мнения, който се чува на аудиозаписа, засяга въпроса дали крилатите ракети "Таурус" теоретично биха могли технически да имат капацитет да унищожат построения от Русия мост към украинския полуостров Крим, анексиран от Москва в нарушение на международното право.

В аудиозаписа се споменава също, че британците имат "няколко души на място" във връзка с разполагането на техните крилати ракети "Сторм шадоу", доставени в Украйна.

Някои виждат това като индикация, че френските и британските сили оказват помощ при контрола на целите на крилатите ракети, изпратени на Украйна. Лондон веднага отрече тези твърдения.

Канцлерът Олаф Шолц много пъти е изключвал възможността за доставяне на германски ракети "Таурус" на Украйна, въпреки многократните искания от страна на Киев, с аргумента, че се опасява, че Германия може да бъде въвлечена по-дълбоко във войната, започната от Кремъл през февруари 2022 г./БТА
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


225
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
163
4
 
2
 
! Отговори
??? преди 2 месеца
До 166.А бе пич ти знаеш ли кога и къде се слагат запетайки? Или ги цвъкаш ей така, където ти падна, че да изглеждаш грамотен? Е ама не си.Хайде със здраве.
162
9
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Щото гледам май от сайта не излизаш. - Имам пари-угаждам си ве, копейки. Са ше ми държите сметка и къде влизам и излизам ли ве, копейки? Да не сте от ЦК на БКП нещо или па КГБ?
161
2
 
1
 
! Отговори
От кое? преди 2 месеца
До 166.В кое село си споделете дома? Научи се да пишеш грамотно първо.
160
2
 
2
 
! Отговори
Хаха преди 2 месеца
До 166 е как ще го разбереш като нямаш мозък той човека ти го каза. И да те питам нещо, твоята борба каква е ? Щото гледам май от сайта не излизаш.
159
20
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
"ги мразя заради всичките години на комунизъм, но ФАЩ и *** мразя повече. Понял???" Копейка, въобще не ме интересува кво мразиш и кво, не. Твоите вътрешни борби си ги споделяй дома, не с мен. И такива шлякави езици дето пишеш не разбирам, и не искам да разбирам.
158
2
 
6
 
! Отговори
ЖжээфН преди 2 месеца
До 164 .Много ти е добър руския, да не ти е майчин? Щото гледам и украинците говорят на руски да го е...
157
8
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
"До АнонименНо, затва па китайците са 1 млрд>! Гъл-гъл-гъл-гъл... вкусненкий боярищник! Тъй, хочиш брат, пить? Ну? ;)))" Първо китайците нещат и да чуят за колхозниците 2. Такива лай наняни азиатски напитки дори не ги знам кви са. 3. Нема как да съм брат с некви колхозници, do you understand? 4. Дори и нещо да се обърка с китайците, индийците са повече от тях а американските компании ги държат за топките. Така, че колхозници пиите си там лай ната в азия и не се бъркайте в ЕС.
156
5
 
21
 
! Отговори
Военкор преди 2 месеца
Фронтовата линия се измества постоянно на запад. Русите взеха и Орловка, която е на 17 км западно от Авдеевка. Украинците не могат да се съвземат от руското превземане на Авдеевка и отстъпват.Тежки боеве се водят и за Работино в района на Вербовое в Запирижие.А периметърът около Артьомовск, превзет от Вагнер миналата година се увеличава, сега руснаците са вече пред Константиновка, която е важен укрепен район на уйраинската армия.
155
5
 
11
 
! Отговори
007 преди 2 месеца
До 155.Как да ти го кажа по-просто ,че да ме разбереш с единствената мозъчна клетка, която имаш? Не е нужно да си русофил, за да мразиш ФАЩ и ***. Напротив, никога не съм бил фен на Русия даже ги мразя заради всичките години на комунизъм, но ФАЩ и *** мразя повече. Понял???
154
5
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Голямата новина не е какво са си казали някакви немски генерали, а че руснаците ги подслушват.
153
11
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Специални разузнавателни средства - СРС.Супер специални разузнавателни средства - ССРС.Супер сталински средства за разузнаване - СССР.
152
3
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Черна седмица за ССО на Украйна. Вчера, в резултат на въздушен удар по Глухов, беше убит известният офицер от ССО, депутат от селската Рада Назар Соколовски! Според информацията, не само той, но и редица други войници от ССО - повече от 10 и много ранени. Това е второто унищожаване на група елитни украински части тази седмица. По-рано, от гледна точка на PR, за да се преодолее отстъплението, група ССО се опита да направи десант на територията на Херсонска област, но беше унищожена. Някакъв лов за ССО? Или качеството на украинския спецназ е паднало толкова много?
151
1
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Още един самолет АУАКС А-50У е доставен в редиците на руските ВКС. По-рано ръководителят на Ростех Сергей Чемезов заяви, че се планира възстановяване на производството на самолети А-50. Общо по време на боевете два самолета А-50У бяха безвъзвратно загубени над Азовско море и Краснодарския край, друг самолет беше повреден от удар на дрон върху радара му на беларуското летище Мачулищи.
150
5
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
НАТО се намира извън територията на ЕС и участието в този съюз е много опасно за ЕС. НАТО е нападателна организация и подклажда войни. Нищо чудно да са замесени.
149
5
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
NATO отдавна в в Украйна, нали не си представяте, че глуповатите украинци са способни да водят съвременна война. Чужденци от САЩ и Европа се бият вместо тях.
148
15
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
"До 148.То хубаво не искаш да си роб центаджийче ама си роб на хамериканското посолство" По какво съдиш копейка? Ако да съм им роб означава, че мога да казвам, правя и отида където и когато си поискам, да не мисля като отида в магазина кое колко струва, то да - роб съм им ако така го виждате копейките.
147
6
 
29
 
! Отговори
РУССКИЙ ОККУПАНТ преди 2 месеца
Както е тръгнало, скоро самите германци ще се разделят на ГДР и ФРГ!
146
5
 
23
 
! Отговори
Факт преди 2 месеца
Кримският мост е на модулна конструкция и се възстановява бързо. За да бъде трайно прекъснат са нужни десетки ракети. Тоест, Германия не може да се измъкне просто така.
145
4
 
14
 
! Отговори
007 преди 2 месеца
До 148.То хубаво не искаш да си роб центаджийче ама си роб на хамериканското посолство. Ти други ден няма да празнуваш празника, а ще го на 4 Юли ....Денят на Зависимостта.
144
17
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
"Много долна, пошла и грозна пропаганда" Некви други доводи? Иначе вие си знаете кви копейки сте, нема нужда да пояснявам. Ама нали сте ми приятели, ше поясня-пропаднали!