Държавният секретар на САЩ пристигна изненадващо в Киев

Това е четвъртото му посещение от началото на войната
14 май 2024 07:39, Елка Василева
70
Държавният секретар на САЩ пристигна изненадващо в Киев
Снимка: архив, БГНЕС

Държавният секретар на САЩ Антъни Блинкън пристигна рано тази сутрин в Киев, предаде Ройтерс.

Агенцията отбелязва, че това е първото посещение в Украйна на високопоставен американски представител, след като миналия месец Конгресът одобри дълго отлагания пакет от военна помощ за страната на стойност 61 милиарда долара.

Необявеното до този момент пътуване има за цел да покаже солидарността на САЩ с Украйна, която се бори да отблъсне тежките руски бомбардировки по нейната североизточна граница.

Блинкън, който пристигна в Киев с влак рано сутринта, се надява да "изпрати силен сигнал на увереност към украинците, които очевидно се намират в много труден момент", заяви американски официален представител, който информира журналистите, пътуващи с Блинкън, но пожела да запази анонимност.

Артилерия, ракети с голям обсег АТАКМС, както и прехващачи за противовъздушна отбрана, одобрени от американския президент Джо Байдън на 24 април, вече достигат до украинските сили, каза представителят.

Блинкън ще има за цел да увери украинските официални представители, включително президента Володимир Зеленски, за трайната подкрепа на САЩ и ще произнесе реч, посветена на бъдещето на Украйна, добави американският представител.
(БТА)
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


70
Още от Войната в Украйна
Каква е целта на Русия с офанзивата в украинската Харковска област?
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
63
0
 
0
 
! Отговори
Дарк преди 2 седмици
Такава е тя.Вийски Макрон щял да изпраща при поискване от Украйна.Дори няма да имат "късмета" на китайците на о-в Дамански 1969,когато са обстрелвани с Град и островът се бил в пламъци.При Солнцепек е топене при което устоява единствено диамант,а останалото се слива в една маса.Като пратят и е възможно да видят как мечка става на Годзила.Е,може и Путин да не разреши,а да коленичи пред Макрон.
62
0
 
3
 
! Отговори
ароматния пръч преди 2 седмици
2000 китайски войници заемат острова,9 руски граничари се отправят към острова,за да отстранят нарушителите,китайците откриват огън и ги убиват.Граничарите атакуват с три танка през реката,но командирският танк е уцелен и се връщат.Загиват общо 60 граничари.Един дивизион(три машина) Град (вторите катюши сред войната,третите са солнцепек) изпращат залп.Загиват поне хиляда китайски войници,останалите се оттеглят.Оттогова са приказките за лазерно оръжие.Островът е предаден на Китай 1990 от Горбачов
61
0
 
1
 
! Отговори
ароматния пръч преди 2 седмици
Напрежение Русия Китай имаше след премахване на култа към личността към Сталин след смъртта му,в което Китай видя заплаха за своя култ към Мао.Ескалацията бе на на един остров в река Усури 1969,когато двете страни различно тълкуваха договора между тях от 1860 г.,според който границата минава по средата на реката.Островът е на 200 м от СССР и на 40 м от Китай.Според публичното международно право границата трябва да минава по средата на реката,но в договора това не е регламентирано.2000 китайски в
60
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Крайно неприятна личност. Беше казал, че войната работи за САЩ.. Печалби с цената на човешки животи. И за него ще дойде Видьов ден
59
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Браво на американо, тя зароби и разруши Украйна , а също така го отнесе и Запада- с един удар , два заека
58
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Ще ги държим отговорни заедно със Зеленски и тоя.
57
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Уточнение. Турция да не е глупава да признава съда в Хага. Не ми се вярва ....
56
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Плюс от мен не ти се хваща но от това ми писва защото е системно.
55
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Какво е общото между зеленски,паси порошенко, коломийски, абрамович, нюланд, сорос, олбрайт, Кървавият палач Бернар анри Леви, Сулейман Паша..... ми много ясно имат един етнически пройзход. Няма ли в таз Украйна един истински Украйнец да стане президент
54
11
 
0
 
! Отговори
Копейкин преди 2 седмици
Планираното посещение на Путин в Турция се подлага за неопределено време. Причината :не са намерени раирани дрехи в детски ръст за комунистическия диктатор с които да го изпратят до Хага.
53
6
 
2
 
! Отговори
СИ, БЕШЕ В ЕС... преди 2 седмици
....ВЕЧЕ НЯМА ИНТЕРЕС КЪМ РУСИЯ И ТЪРСИ НОВИ ПАЗАРИ!!! КИТАЙ ДОРИ ВЕЧЕ, СИ ИЗТЕГЛИ БАНКИТЕ И АВОАРИТЕ ОТ РУСИЯ, ЗАЩОТО НЯМА ПЕРСПЕКТИВА ЗА ТЯХ.
52
0
 
12
 
! Отговори
Някой преди 2 седмици
Шефа отиде да си види вилаета и пудела зеленнаркоман.
51
11
 
1
 
! Отговори
СМЕХ.... преди 2 седмици
СЛЕД ОБЕЗКЪРВЯВАНЕТО НА РУСИЯ---- ЕС И КИТАЙ, ПРОСТО ЩЕ СИ ПОДЕЛЯТ КОЖУХА НА ДЪРТАТА МЕЧКА.....БАЙКАЛ И СИБИР, СА ВЕЧЕ КОЦЕСИЯ НА КИТАЙ....!
50
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Отговор на въпрос. Си дзин пин беше на посещение в Кремъл миналата година а Путин ще посети Пекин скоро. Турския президент беше в Сочи два пъти миналата година. Факти.
49
7
 
3
 
! Отговори
ВОЙНАТА В УКРАЙНА... преди 2 седмици
....НЯМА НИКАКЪВ СМИСЪЛ ЗА РУСИЯ----УКРАЙНА Е ОТДАВА ЗАГУБЕНА ЗА БЛАТНАЯ...ХАХАХА
48
8
 
1
 
! Отговори
АМИ, ДА.... преди 2 седмици
СЛЕД ДЪРЖАВНИЯТ СЕКРЕТАР, ВЛИЗАТ И ВОЙСКИТЕ НА НАТО И САЩ!УКРАЙНА ВЕЧЕ, НЯМА НИЩО ОБЩО С РУСИЯ!!!
47
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Руснаците много хуманни. Държат на укрите жп инфраструктурата в кондиция. Защо. Да не са милосърдни сестри майки терези да ге ?!?
46
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Плановете на САЩ и Запада няма да постигнат успех. Ото фон Бисмарк е казал че накрая Русия винаги побеждава.
45
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Тоз евреин каза че дядо му го изгонили руснаците от Киев през 1904 година с което призна че Киев е руски град а не украински . Голяма издънка е този . Сега руснаците имат пълно право да претиндирад за Киев като руски град . За никакви украинци не е говорил дедо му на тоя а само за руснаци в Киев . Така е като не мислиш преди да плюеш . Сам се издаде че Киев е руски .
44
12
 
3
 
! Отговори
Копейкин преди 2 седмици
Сещате ли се някой да е отишъл в Кремъл? Аз не, като изключим вожда на Еритрея. А да и комунистическия диктатор Лукашенко. Нормалните хора е прието да си разменят визити - комунистите заплахи