Ал Кайда подготвя евротерористи

През последните месеци румънци, естонци, британци и холандци са премнали подготовка в лагерите на Бен Ладен
21 юни 2008 10:06,
25
Ал Кайда подготвя евротерористи
Снимка: БГНЕС

Жители на Естония, Румъния, Германия, Великобритания, Дания и Холандия през последните няколко месеца са преминали подготовка в лагерите на "Ал Кайда" в Пакистан.

Те могат да бъдат използвани за извършването на атентати в Европа и САЩ, съобщават източници от американското правителство пред телевизия Ей Би Си.

Вербуването и подготовката на европейци вероятно показва "нови тип на свързания с Ал Кайда тероризъм", тъй като за мнозина европейци не са необходими визи за придвижване в Европа и влизане в САЩ и тяхното откриване и неутрализиране ще бъдат много по-трудни, твърди разузнаването на САЩ.

"Това подчертава необходимостта САЩ да форсират ликвидирането на лагерите за подготовка на терористи в Пакистан", заяви зам.-председателят на комисията по разузнаването в камарата на представителите на американския конгрес Питър Хикстра.

Конгресменът-републиканец определи съществуването на подобни лагери като "неприемливо".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


25
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
24
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
GLedaite DUhat na vremeto
23
0
 
0
 
! Отговори
pepe преди 15 години
Kato stana duma za filmi: 9/11 e dobur, no po-dobur e zeitgeist. Potursete go, ako go nqma, gledaite go online, stra6en film, posle nqma da spite 1 sedmica.
22
0
 
0
 
! Отговори
emil преди 15 години
vsi4ko e edna gadna manipolaciq
21
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
не разбирам защо ние българите се мислим за много умни, четящи и разбиращи. и защо все трябва да поучаваме някого. видя се колко ние акълът.
20
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
джак бауер си пие биричката под някоя сянка.защо да се напъва толкова.ще сложи няколко милиона награда после когато никой не го гледа ще го залови ще си слжи паричките в джоба и някой и така ще оживее може би и ще си има много много парички.тъй както се казва ни лук ял ни лук мирисал.
19
0
 
0
 
! Отговори
Мамантос преди 15 години
Al Qaeda -- приказки за пъпоумни американчета и... "цивилизовани" българчета.Ура! Да живей демократичното зомбиране!
18
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Nishto! Djak Bauer she gi opravi!!!! Vervaite mi
17
0
 
0
 
! Отговори
tochen преди 15 години
burzo vsichki zabravihre VLAKA KARDAN KOITO IZGORY. kOMUNISTITE PRIKRIHA SLUCHEY, nese znae zashto?no zaginaha samo Bulgari!
16
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
ще сложат тяхна марионетка във властта ще платят 30 сребърнака пакистанците сами ще се унищожат.тогава като са слаби бедни и независими ще ги заробят и така ще ги цицкат по малко или много в зависимост от това колко американците са в нужда.това е еврейската политика на американците по цял свят включително и в българия.дълго живяха от имиджа на освободители.ако бях американец щеше да ме срам че съм такъв.
15
0
 
0
 
! Отговори
малкият ужасен тасма преди 15 години
шецхен аз не зная къде и в кое време живееш ти но това няма никакво значение.във германия в събота работят магазините до 20 ч.аз си направих труда и в първия голям магазин веднага намерих този филм туеин елевен за който говориш.аз съм го гледала и в българия по кабелната телевизия както и може би още четири други.тук също съм гледедала част от този филм защото по принцип подобен жанр не ми е интересен.обадих се в ъв флорида където имам близки и стана на въпросдали там е забранен този филм.изсмяха ми се и ми казаха це нещо съм се стегнирала.всеки може сам да избира какво да гледа е с изключение когато има нарушение на общественните порядки например на живо или филми порнография с деца садизъм убийства и т.н.всичките снимки от краша със двата самолета може да ги видиш на гранд зеро ако отидеш там а също и други неща.найде лека нощ и спи спокойно.
14
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
ураааа нова война за Буш... тоя път Пакистан, все по-смели стават янките да видим до къде ще стигнат
13
0
 
0
 
! Отговори
до12 преди 15 години
кои сми ние
12
0
 
0
 
! Отговори
него го разбират или преди 15 години
Ние не се молим,защото това е подигравка с живота.Когато се случи нещо,търсим причината-Защо се е случило и как да не се..
11
0
 
0
 
! Отговори
малкият ужасен тасма преди 15 години
гледала съм го както и много други негови филми.гледала съм и филми за майкъл мур как наглася нещата така че да покрият някаква шокираща теза.има големи изверги и в цивилизовония свят и буш е един от тези.и той е мноого набожен.затова точно си мисля че религиите са само един чип в главите на тълпата с който биват манипулирани болните им мозъци.нали ужким във всяка религия се казва не убивай не кради и какво ли не ощеа в същност в името на религията може всичко.ако няма религии които и без това са само човешки измислици ще има най после мир.а не мир няма да има защото в съществата от мъжки пол агресията лежи в природата им.нещо друго ще измислят да имат пак повод да убиват .затова е по добре освен религии да няма и мъже.
10
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Ние сме на ръба на глобалното трансформиране. Всичко , от което се нуждаем сега е международна криза и нациите ще възприемат Новия Световен ред. Тероризмът, от който Рокфелер се нуждае е наистина непоносим, жесток и варварски. Той парализира мирното население и го кара да мечтае за спокойни и мирни времена.
9
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Има един журналист и режисьор-Майкъл Мур се казва.Направи си труда да намериш неговия филм 9/11,пък тогава ела пиши по форумите.Съмнявам се , обаче да го намериш лесно...Както в Америка, така и тук е забранен официално.Гледах италианско копие на филма, и три дена не можах да спя!Направи си усилието, гледай го, заслужава си!
8
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
аз не мога даразбера защо се вдигат на такъв огромен протест тези мюсулмани само защото някой си публикувал в някакъв вестник гдето никога в живота си не са го чели а и няма такава вероятност техният пророк мохамед който е една алегория само. карикатурата е нарисуван само една мъжка глава с един тюрбан под който от главата се подава запален фитил на нещо което би могло да се предполага че е бомба.никъде не се разбира че тази глава принадлежи на нещо което мюсулманите виждат само в главите си защотонещото което е пророк мохамед доколкото знам то няма образ.всеки може да си закачи такава карикатура където си иска и значи ли това че трябва да бъде убит за това.болни примитивни мозъци.да се преместят всредните векове откъдето са дошли и да си вземат всичките пророци с тях както и пророците дето са им в тъпите глави.
7
0
 
0
 
! Отговори
до4 преди 15 години
не се опитвай да промиваш мозъците на хората.тук е българия а не иран пакистан афганистан или някоя друга област от света където хората вярват на всяка дума на ходжата и живеят в средновековието.видя прощалните писма на самоубийците дългиата им поготовка плановете снимките това са били реални хора с промити мозъци от такива като теб.обещали им 88девици ако се самоубият и хоп готово.много са лесни тези мюсулмани.а нито за миг не им е минало през празната картюна че като от взрива им се пръсне пишкало и една девица не могат да взема а камо ли 88.тези бройки ще ги направят техните ходжи които остават живи
6
0
 
0
 
! Отговори
opa преди 15 години
олеле как се стреснах!!! Сега ще живея в страх цял живот! Нали това е целта на такива статийки. ви *** ! скоро вече никои няма да ви се връзва на плиткоумните ви ЛЪЖИ!!! Измислете най после нещо ново!
5
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Нас ли подготвят с тази новина? "Уж" терористи?! Хайде холан, с тази гореща балканска кръв, лесно е някой да се прикрие зад този лозунг!