Гори горù

Руските сили се завръщат в Поти, отново бомбардират грузинските територии
14 авг 2008 12:53,
143
Гори горù
Снимка: БГНЕС

Руските въоръжени сили се завръщат в грузинския пристанищен град Поти и увеличават присъствието си в град Гори, въпреки споразумението за примирие.

Руснаците разполагат допълнителни сили в Гори и укрепват позициите си в града, предава Франс прес.

"Руските войски разрушават град Гори. Чуват се експлозии. Те минират града", заяви говорителят на грузинското вътрешно министерство Шота Утиашвили.

"Те разрушават всичко в пристанищния град Поти... Разрушават новите пътища, построени в западната част на Грузия", допълни той.

Световните агенции предават, че серия от експлозии са чути в Гори, а в околностите на града може да се види гъст дим.

Малко преди обстрела руски войник настоял журналистите да напуснат града.

Руският външен министър Сергей Лавров заяви, че териториалната цялост на Грузия е "ограничена де факто".

Той допълни, че въпросът може да бъде разрешен само, ако се "потърсят взаимно приемливи пътища".

По същото време руският президент Дмитрий Медведев прие в Кремъл президентите на сепаратистките области Абхазия и Южна Осетия.

Франция пък обяви, че ще поиска Съветът за сигурност на ООН да одобри нейния план от шест точки за прекратяване на огъня между Грузия и Русия

Най-вероятно проектът за резолюция ще бъде внесен  преди края на седмицата.

Текстът ще гласи, че Съветът за сигурност настоява сраженията незабавно да бъдат прекратени, грузинските и руските войски да се върнат на позициите отпреди избухването на конфликта, да се спазва прекратяването на огъня и да се зачита суверенитета на Грузия, посочва АП.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


143
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
102
0
 
2
 
! Отговори
преди 15 години
"Ние победихмеОт: Доню Донев" .................. basi .......
101
0
 
2
 
! Отговори
STALIN преди 15 години
Продължавайте, братушки!
100
0
 
2
 
! Отговори
Доню Донев преди 15 години
Макар че съм христианин и по принцип космополит, живеем във все още силно юдаизиран свят и щем нещем няма как да обръщаме ту едната, ту другата буза. А и Христос е казал като ти ударят едната буза, обърни и другата. Но ако срещу тебе стои нещо, което е човек само по биологически характеристики и не само повтори, ами и иска да потрети, Христос не е забранил да му отвърнем както заслужава.Та ние победихме. Осетия е спасена от геноцид. А тя, както би трябвало да знаем, е населена от хора, които имат нещо общо с протобългарите. Изобщо в РФ има толкова много народности преки или косвени наследници или повлияни от протобългарите, че като се добави и това, че във формирането на самата Русия има силен български елемент, неможе да не сме доволни от победата и спасяването на нашите родственици осетинците.И изобщо не е пресилено да се каже, че основния структурообразуващ елемент от Алпите до Урал при формирането на Европа след Римската Империя са протобългарите, аналогично на викингите на запад от Алпите. Факт е и това, че френските крале са се клели върху българско евенгелие, както и да се тълкува това.Е, и от Русия сме виждали лошо, но основното от него беше по време на комунизма, а той не е руско явление, насила беше натрапен на руснаците и те най-много пострадаха от него. Но съвременна Русия въпреки лутганията и грешките си върви напред и то със силни христиаски елементи. Е, пита се, защо да не се възползвали ние, българите и близките до нас народи като осетинците от нея за защитата ни във физическо отношение, след като толкова сме и дали в миналото? Та това е повече от нормално, всичко друго е служба на чужди интереси. Е, нашите небългарски управляващи /Станишев - евреин, Доган - татаро/от кримските, не казанските татари/***, Сакскобурготски - някакъв аристократичен ***/ се въртят като фурнаджийски лопати и за келепир вредят на нашите национални интереси, но и това ще бъде до време.А и военната ни техника е изключителна. Свръхзвуковия бомбардировач ТУ 160 е произвеждан в Казан. Основно с него бяха поразявани високоточно военни цели в Грузия. Сравнете с американските бомбордировки в Югославия. И за капак Грузия беше въоръжена за противодействие с модерни американски и израелски системи, но резултатите са показателни.А тези, които съжаляват, че руснаците не са влезли в Тбилиси - спокойно. Нещата трябва да се решават примерено и спокойно, все пак сме христиани. На натегача Саакашвили грузинците сами ще му видят сметката.Така че честита ни още една победа в хилядолетната ни история, братя и сестри българи!
99
0
 
2
 
! Отговори
USSR преди 15 години
Генералният щаб на ВС на Русия е притеснен от характера на товарите, доставяни от САЩ в Грузия14 август 2008 | 16:16 | Агенция "Фокус"Москва. Генералният щаб на Въоръжените сили на Русия е притеснен от характера на товарите, доставяни от САЩ в Грузия, и предлага американската страна да представи достоверна информация по въпроса, заяви заместник-началникът Генералния щаб на Въоръжените сили на Русия Александър Ноговицин, предаде РИА Новости.Ние отново разполагаме с информация за това, че американската военно-транспортна авиация е заявила, че е доставила хуманитарни товари на летището в Тбилиси. Преди два дни те казаха, че ние сме го бомбардирали, каза Ноговицин.Дайте да помолим американската страна да ви (медиите) покани, за да се убедите хуманитарен ли е товарът на транспортната авиация. Защо да не дръпнем завесата, какво всъщност наистина се доставя там, добави той.
98
0
 
2
 
! Отговори
кадесето преди 15 години
ЗА ТЕБ ДИАГНОЗА-***,ЕМБИЦИЛ, ПОИЗБОР!ТРЯБВА ДА ЧЕТЕШ ДОКТРИНИТЕ ЗА НАЦИОНАЛНА СИГУРНОСТ ПРИЕТИ ОТ КОНГРЕСА НА САЩ!и ДА СЕ ОПИТАШ ДА МИСЛИШ.НО ПРИ ТАЗИ ДИАГНОЗА?!?!
97
0
 
2
 
! Отговори
шоуто преди 15 години
Животът го има.Яжте се помежду си,но добре ни гледайте.Ще допуснете да ни настигнат.А те няма изобщо да ви мислят.За вашите корени дерзайте бе ***,че чуждите ще ви го отсекът.
96
0
 
2
 
! Отговори
ВАЛЯЙ СУХОЙ преди 15 години
НЕЩАСТНИ РОБЕ, ПРЕГЛЕДАЙ СЕ НА ЛЕКАР. РУСОФИЛИЯТА Е ПСИХИЧЕСКО ЗАБОЛЯВАНЕ.
95
0
 
2
 
! Отговори
преди 15 години
Тука като чета мненията имам чувство, че доста озлобели русофили и псевдорусофили си нямат друга работа освен да пишат по форумите против САЩ. Американците нищо лошо не са ни направили те си гледат тяхните интереси руснаците тяхните.
94
0
 
2
 
! Отговори
кадесето преди 15 години
ПЪЛКОВОДЕЦА ЛУМПЕНАШВИЛИ ИЗВЪРШИ ГЕНОЦИД НАД РУСКИ ГРАЖДАНИ И СИ ВЯРВА.ЧЕ ЩЕ МУ СЕ РАЗМИНЕ!НАДЯВА СЕ,ЧЕ БУШМЕНАШВИЛИ ЩЕ ГО СПАСИ?ЦИОНИСТКО-МАСОНСКИТЕ САТРАПИ ЛЕЯТ СЪЛЗИ ЗА ИЗГАРЯЩАТА ГРУЗИЯ!ЗА СВЕДЕНИЕ НА ВСИЧКИ ПРОДАЖНИ БЪЛГАРСКИ МЕДИИ ВАШИНГТОНСКИТЕ *** ОЩЕ ПРЕДИ МНОГО ГОДИНИ ОБЯВИХА ДОКТРИНАТА "ТАФТ"-ЧЕ ДЕЙСТВИЕТО НА АМЕРИКАНСКИТЕ ЗАКОНИ ТРЯБВА ДА СЕ РАЗПРОСТИРА НАД ОСТАНАЛИТЕ СУВЕРЕННИ ДЪРЖАВИ?СЕГА НА ВЪОРЪЖЕНИЕ Е ДОКТРИНАТА ЗА НАЦИОНАЛНА СИГУРНОСТ НА САЩ СПОРЕД КОЯТО ТЕ МОГАТ ДА АТАКУВАТ С БОЕННИ СИЛИ ВСЯКА СТРАНА ПО СВЕТА АКО ТЕ РЕШАТ,ЧЕ ЗАСТРАШАВАЛА ТЯХНАТА НАЦИОНАЛНА СИГУРНОСТ!ПОСЛЕДНОТО БЕ ЗА ИЗПОЛЗУВАНЕ НА КОСМИЧЕСКОТО ПРОСТРАНСТВО!ДА ОЧАКВАМЕ,ЧЕ ТЕЗИ ГЕНЕТИЧНИ ДЕМОКРАТИ И БОРЦИ ЗА ЦИОНИСТКО-МАСОНКО ГОСПОДСТВО НАД ЧОВЕЧЕСТВОТО В СКОРО ВРЕМЕ ЩЕ ОГЛАВЯТ И "БОРБАТА"СРЕЩУ ЗЕЛЕНИТЕ ЧОВЕЧЕТА!В ОТГОВОР И РУСИЯ ПРИЕ ДОКТРИНА ЗА ЗАЩИТА НА НАЦИОНАЛНИТЕ СИ ИНТЕРЕСИ ВЪВ ВСЯКА ТОЧКА НА СВЕТА!КАКВОТО ПОВИКАЛО-ТАКОВА СЕ ОБАДИЛО!ПАЛИШ-ИЗГАРЯШ!ЛУМПЕНАШВИЛИ УБИВА РУСКИ ГРАЖДАНИ-ЩЕ БЪДЕ УБИТ!!
93
0
 
2
 
! Отговори
Варбан Прасков преди 15 години
Взивовете са от ликвидирането на грузински арсенал.МУНИЦИИТЕ СА БИЛИ ДОСТАВЕНИ от:САЩ, БЪЛГАРИЯ , ЧЕХИЯ , СЪРБИЯ и ВЛАСОВЦИТЕ от УКРАЙНА.
92
0
 
2
 
! Отговори
egati преди 15 години
" заяви говорителят на грузинското вътрешно министерство Шота Утиашвили. "Тези през времето на целия конфликт не спряха да лъжат. Какво изобщо ги цитирате ?
91
0
 
2
 
! Отговори
преди 15 години
Русия ще се прегропира и заедно с Абхазия ще одарят Тбилиси.Русия е намислила нещо.....
90
0
 
2
 
! Отговори
X преди 15 години
Не знам колко века трябва да минат, за да се изтрие робското чувство и най-накрая някои да осъзнаят, че никакъв бонус няма да им донесат крясъците ту за САЩ, ту за Русия. И двете страни с радост биха пренесли конфликта си на европейска територия, защото ги е страх от икономическата мощ на ЕС. А много явно продължават да смятат, че трябва да си намерим за кого да викаме, за да може, като се наложи да се скрием зад него. Да напомня - част сме от ЕС, съюзът, който има най-голямо бъдеще, защото е основан не на имперски амбиции, не на политическа параноя, а на Хартата за правата на човека. Така че можем само да искаме мир и да искаме някак да остане алтернативното трасе за европейския петрол!
89
0
 
2
 
! Отговори
Debora преди 15 години
Osavete glupostite...! Ne useshtate li che se nosi ostra mirizma na seriozen Rusko-Amerikanski konflikt. Ne stava vapros za futbolen nach.Interesno na koia strana biha zastanali ruskite emigranti v Amerika,ako polovinata im rodnini sa ostanali v Russia? - ai shte se okaje malko po-slojno ot predpolagaemoto...!!.Zashto li veche peto desetiletia Bog sabira svoite hora, evreite v Izrael...?Znaete dobre koga muhite zapochvat da hapiat...- na esen.Istoriata se povtaria, horata sa sashtite samo vremenata razlichni.
88
0
 
2
 
! Отговори
proton преди 15 години
Саакашвили направи ГОЛЯМ ГАФ.Простимо освен коняк ,вино ( като го видя по ТВ-то , пернал е по 1-2 ) и малки количества мандарини В ТАЗИ страна друго не може да се очаква.
87
0
 
2
 
! Отговори
преди 15 години
Повърни в/у майка си, че те родила такъв олигофре, че и ти не се търпиш.
86
0
 
2
 
! Отговори
2+2 преди 15 години
щото според данните майка му е осетинка, а баща му - грузинец. Любителите на еврейски заговори пък твърдят, че баща му бил евреин. Имало е много евреи там тогава. Но майката е осетинка. Та както виждаме, руснаците подкрепят в конфликта осетинците. А в анкета отпреди 1 година в Русия самите руснаци обявяват Сталин за най-великия им сънародник в историята. Няма Пушкин, няма даже Петър 1. Обичат си садизма и толко. Той избил 30-40 милиона руснаци, те си го обичат. Тъкмо щото е *** и садист. Както обичат Гоце, Благоев, Георги Димитров и секви други убийци и национални предатели на България.
85
0
 
2
 
! Отговори
преди 15 години
Защо не хапнеш няколко шоколадчета с лъскави опаковки и като ти стане пишлето да лъснеш една, че хормона удря у глааата!
84
0
 
2
 
! Отговори
Милеца преди 15 години
Нещо си в грешка, нямам нищо общо със 75, но и аз те намирам за простоватичко момченце, което е некомпетентно, заядливо с доста закостеняло мозъче, можещо да да дави сигнал на стомаха ти и на неволевите ти мускули на ануса.
83
0
 
2
 
! Отговори
007 BG преди 15 години
Много ИЗБЯГАХТЕ ОТ ТЕМАТА!!!