Смъртни присъди за заразеното мляко в Китай

От млякото починаха шест деца
22 яну 2009 10:01,
33
Смъртни присъди за заразеното мляко в Китай
Снимка: БГНЕС

Китайски съд осъди двама на смърт и един на доживотен затвор във връзка с тяхната роля в производството и продажбата на заразено с меламин мляко.

В началото на септември миналата година бяха огласени факти, че малки деца са се разболели от заразеното с меламин мляко, произведено от китайската компания "Санлу".

Тя и още 21 китайски компании са добавяли меламин в адаптирани бебешки млека. В Китай  починаха шест деца и около 300 хиляди се разболяха.

В края на декември пред съда бяха изправени 21 души, обвинени, че са добавяли опасното химическо вещество в млякото. Измежду тях са четирима от висшето ръководство на млечния гигант "Синлу". 

Съдът разглежда също така делата на още 17 души, уличени в производството и продажбата на меламин на компанията производител на млечни продукти.

Тримата са осъдени в северния китайски град Шъцзяхуан. Съдебният процес бе следен отблизо от властите, бизнеса и обществото.

В Китай историята с меламин се възприема особено остро от обществеността, която иска най-тежки наказания за виновните.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


33
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
12
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
KAK LI 6TQHA DA SYDQT BANDITSKATA 6AIKA NA SERGEQ?
11
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
абе не знам колко са прости тия, ама и тях не можем стигна вече, не е чудно че постигат бързи резултати когато решат да правят нещо
10
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Затова ги обичам китайците. А ние може би и досега нагъваме млечни продукти с меламин, които са произведени с китайско сухо мляко, но прикрито под внос от трети страни.
9
0
 
0
 
! Отговори
1 e Bah преди 15 години
Така е, като са се стиснали и не са си наели адвокат от България! Щеше да им се размине само с подписка (и то условна ха-ха...))))
8
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Само забележете, "в края на декември пред съда бяха изправени", сега е средата на януари...е това е съдебен процес, тука няма тоя не се е явил - отлагаме делото, тоя болен - отлагаме делото, оня имал запек - отлагаме делото както се случва в българската порнографска съдебна действителност...
7
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
В БЪЛГАРИЯ ЩЕШЕ ДА Е ВИНОВНА КРАВАТА И ЩЕ Й ЛЕПНАТ УСЛОВНА ПРИСЪДА.
6
0
 
0
 
! Отговори
... преди 15 години
Eto kakwo kazwa wikipediata:Използва се при производството на меламин-формалдехидни смоли (пластмаси, лепила, лакове, суперпластификатори за бетон), йонообменни смоли, дъбилни вещества, хексахлормеламин, използван при производството на багрила и хербициди, в козметиката. Меламин се влага и при производство на ускорители на растежа на растения (растежни регулатори). Използва се и като небелтъчен източник на азот в храненето на домашния ***. Обаче през 1978 г. е направен извод за неприемливост на меламина като небелтъчен източник на азот, поради по-бавното му и непълно хидролизиране в сравнение с други - например карбамид (Urea). Меламинът неетично се използва в производството на хранителни продукти с цел повишаване на измерваната при анализ концентрация на белтъчини. При анализ по методите на Кьелдал (Kjeldahl) и на Дюма (Dumas) съдържанието на белтъчини се оценява по съдържанието на азот.***!I NAWSQKUDE SA TAKIWA!
5
0
 
0
 
! Отговори
dublin преди 15 години
AKO BE6E STANALO V BULGARISTAN 6TE6E DA BADE VINOVNO MLIAKOTO E NE VINOVNITSITE.
4
0
 
0
 
! Отговори
koko преди 15 години
ИСКАМЕ КИТАЙСКИ ЗАКОНИ И СЪДИИ!
3
0
 
0
 
! Отговори
Васил Василев преди 15 години
Явно имат воля за решаване на проблемите. Няма наши-ваши.
2
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
В България това престъпление дори нямаше да го хванат.
1
0
 
0
 
! Отговори
bau преди 15 години
Така се прави ! Не като в БГ...за такова нещо най-много те направят посланик някъде ! :))))