Смъртни присъди за заразеното мляко в Китай

От млякото починаха шест деца
22 яну 2009 10:01,
33
Смъртни присъди за заразеното мляко в Китай
Снимка: БГНЕС

Китайски съд осъди двама на смърт и един на доживотен затвор във връзка с тяхната роля в производството и продажбата на заразено с меламин мляко.

В началото на септември миналата година бяха огласени факти, че малки деца са се разболели от заразеното с меламин мляко, произведено от китайската компания "Санлу".

Тя и още 21 китайски компании са добавяли меламин в адаптирани бебешки млека. В Китай  починаха шест деца и около 300 хиляди се разболяха.

В края на декември пред съда бяха изправени 21 души, обвинени, че са добавяли опасното химическо вещество в млякото. Измежду тях са четирима от висшето ръководство на млечния гигант "Синлу". 

Съдът разглежда също така делата на още 17 души, уличени в производството и продажбата на меламин на компанията производител на млечни продукти.

Тримата са осъдени в северния китайски град Шъцзяхуан. Съдебният процес бе следен отблизо от властите, бизнеса и обществото.

В Китай историята с меламин се възприема особено остро от обществеността, която иска най-тежки наказания за виновните.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


33
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
32
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
В Китай няма 6 5 за тва такаво нещо повече няма да се повтори
31
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
В България децата ни ядат вафли FAMILY с 8 вида Е-та.например Е 211,Е 330,Е 322 са канцерогенни. Е 133 В СЛАДКА И НАПИТКИ са забранени в 7 европейски страни но при нас е използват масово. Ко може да ни каже защо.Кунева се страхува от плюшените слончета на Китай.А хранителните добавки- разни подсладители, набухватели и т. н......
30
0
 
0
 
! Отговори
СТРАНДЖАТА преди 15 години
Надпис на колбас: "При производството на този продукт не епострадало нито едно животно"...
29
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
27, според мен човекът преди теб използваше ирония, но това е трудно забележимо за изпълнени със злоба и жестокост същества, оправдаващи случилото се на Тянанмън, което цял свят осъди, а също и назоваващи се с омразното "онбашия." Съвет: *** да воюваш някъде в Близкия изток. Там обичат да мразят, нямат чувство за хумор и е сърцето на Ориента.
28
0
 
0
 
! Отговори
otnosno krenvir6ite преди 15 години
Виждал съм цех за производство на кремвирши. Съставки: пилешки - чофки, крака, кожи и най- важната съставка без която кремвирш не може да има - ЛЕД! И все пак си ги похапвам харесва ми как хрупат чофките Л:)))) не няма майтап!!! Който не верва да се поинтересува.
27
0
 
0
 
! Отговори
онбашията преди 15 години
усещаш ли седерасче болно как ви влиза все по-дълбоко и по-дълбоко? ето хората се кефят на китайските власти, а недоволстват от демократичните. знам че за болния седераски мозък престъпниците са всъщност хора сбъркали, трябва да се порицаят, но правото им на разкаяние трябва да се уважава и да им се даде втори шанс. да ама не - хората не искат да дават втори шанс а искат глави набучени на кол. затова мое болно седерасче само ще гледаш безсилно как китай става все по-силен и по-силен и нищо няма да можеш да направиш. помниш ли как китайските власти размазаха начеващата седерастия на площад тянанмън? ех, паметни дни!
26
0
 
0
 
! Отговори
Bob преди 15 години
Тези добавки са проверени и узаконени от ЕС, който стриктно проверява и вноса от Китай, именно затова, защото там слагат какво ли не... А относно кренвиршите, може да има много неща в тях, явно че няма много месо, сигурно слагат соя и такива неща, но тук, предполагам, се правят проверки и не се слагат такива неща като този "меламин"...А иначе вече си отговорих на въпроса "С каква цел са го сложили?": Уики: "Меламинът неетично се използва в производството на хранителни продукти с цел повишаване на измерваната при анализ концентрация на белтъчини."
25
0
 
0
 
! Отговори
Дьорд Шорош преди 15 години
Мръсни китайски комунисти.....Балканска Кенефия е хиляди пъти по добра....
24
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Взимайте пример, ви недоправена ПОЛИТИЦИ..
23
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
може ли да внесем малко работна ръка от китай?искам да поръчам едно цяло съдебно правосъдие, парламент и закони. Те си направиха иконимиката, производството, законите... а нашите свършиха едно нищо...
22
0
 
0
 
! Отговори
muaddib преди 15 години
Дайте да си внесем съдии от Китай!!!!
21
0
 
0
 
! Отговори
klarita преди 15 години
Жалко, много жалко, че нямаме китайско правосъдие!!!
20
0
 
0
 
! Отговори
Niakoi si преди 15 години
БРАВО! Само това мога да кажа! Може и да си мислим, че сме мноого напред пред китайците ама сме поне 100 години назад! И докато и тук няма такова правораздаване ще си имаме и Батко и Кака и Топлото и Галеви и Доктори и депутати - лъжливи и крадливи и Догановци и Гоцета и мутри и още знайни и незнайни крадци лъжци и прочие ***!!! БРАВО на китайците! Дано скоро и при нас да се случи!!!!!!!
19
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Ivan Kostov e vinoven za zarazenoto mlqko v Kitai.
18
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
''ИСКАМЕ КИТАЙСКИ ЗАКОНИ И СЪДИИ!'' + китайски политици
17
0
 
0
 
! Отговори
MM преди 15 години
За първоначалния ти въпрос: а ти наясно ли си ние какво точно ядем?! Като ти сложат на пицата "кремвирш от месо" за 4 лв, а месото е 8,50, какво има вътре??? А наясно ли си какво е добавка "Е350", "Е 820" и пр. Там поне има съд, който осъжда на смърт дори висши управници, а при нас затворите са пълни с ***, които са откраднали 2 кокошки, а дебеловратите собственици на хиляди знайни и незнайни заводи, които ни тровят отвсякъде... Горко ни!
16
0
 
0
 
! Отговори
Bob преди 15 години
Китайски закони ли? Ми то при такъв масов и смъртоносен случай няма как да не заработи правосъдието! Където и да било. Така че не ги хвалете толкова.Щото първоначално въпросът е как и защо изобщо са слагали тази съставка в млякото. С каква цел? И представяте ли си какви храни ядат там, след като редовно идват такива новини.За другите им стоки знаем също... И птичият грип все от там тръгва. Сега пак има случай. Така че, какво толкова...
15
0
 
0
 
! Отговори
Kiril преди 15 години
Серго ватмана , Гоце Първанов и шайката им бегом в Китай , там ще получат това което заслужават и е забранено в България , публичен разстрел за мръсната им шайка и за тях
14
0
 
0
 
! Отговори
реалист преди 15 години
Ако такова нещо се беше случо;ло в България, наистина щеше да се размине с условни присъди или по голяма гаранция. Но там няма лабаво, дали заради това че са 2 милярда, или затова че с държат на законите, там съдебния процес е нещо сериозно и както гледам има и смъртни наказания. лено му е било едно време на хан крум. Крадеш коне опааааа я да видим как ще крадеш сега с 1 ръка.п.с. През 1984 година Дядо ми и баба ми са били в арабските емирства. И по онова "цивилизовано и модерно време" Заради доказана кражба са ми разказвали как са кълцали крайници на площада.Можело спокойно да си оставиш колата незаключена с ключа на седалката.
13
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
а в България услони присъди за убийци по пътищата........