Феноменът Сюзън Бойл – преосмисляне на представата за красота (видео)

Над 40 млн. души са гледали в интернет изпълнението й
24 апр 2009 13:15,
135

Преди седмица 47-годишната Сюзън Бойл се качи на сцената на предаването Britain's got talent, изпя песента "I Dreamed a Dream", отнесе публиката с невероятния си глас и накара милиони хора да преосмислят представите си за красота и успех.

Малко преди смъртта на майка си Сюзън й обещала, че ще направи нещо значимо в живота си, пише Christian Science Monitor.

И ето че днес повече от 40 млн. души по цял свят се възхищават на изпълнението й, поместено в мрежата.

Бойл не притежава типичните черти на световна звезда. Тя не е омъжена, няма деца и живее в малко селце в Шотландия.

Заради имиджа си на стара мома и непокорните й къдрици децата от селото често й се подиграват.

Сюзън работи като доброволец в местната църква. Няколко пъти в седмицата посещава възрастни хора, за да им помага.

Тази жена с нелепа външност, бедна и безработна, инвалид по рождение, цял живот е мечтала да стане професионална певица.


В интервю преди участието си в шоуто Сюзън споделя, че иска да прилича на актрисата Елън Пейдж и че никога не е била омъжена и дори не се е целувала.

Някои виждат дълбоко философски смисъл във внезапния триумф на Сюзън Бойл.

„Бойл промени критериите за красота. Докато от очите ми не бликнаха сълзи, аз не подозирах колко много съм се нуждаел от корекция в своите разбирания“, пише в блога си професор от университета във Вашингтон.

Изпълнението на Сюзън трогна милиони хора именно защото много от тях в дъното на душата си се съмняват в истинността и ценността на качествата си.

„Сюзън е вдъхновителят на нашето време. Тя можеше просто да избяга и да се скрие, дори когато чу смеха на публиката – не трепна“, пише неин почитател.

Някои приемат видеото с нейното изпълнение като пиеса в едно действие с участието на героиня, която се изправя срещу злодеи.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


135
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
74
0
 
1
 
! Отговори
ZoSo преди 14 години
Такъв успех без грам силикон, има нещо станно тука...
73
0
 
2
 
! Отговори
ddd преди 14 години
заслепени от фалшивия блясък, отдавна отвикнахме да виждаме истинския талант
72
0
 
1
 
! Отговори
Axl R. преди 14 години
По-точно никой не би могъл да се изрази! Браво!
71
0
 
1
 
! Отговори
Tina преди 14 години
Тази жена е доказателство, човек може да спечели хората с душата си. Както се засмяха подигравателно в началото, така я аплодираха на крака в края. Браво! Истинско възхищение за таланта и личността й!
70
0
 
1
 
! Отговори
преди 14 години
68 е много прав. Мен много ме отвращава това, че нашите айдъли ги избират по красота и талантливи хора се изритват, щото не били атрактивни. Че на всичкото отгоре най-официално го изтъкват като "недостатък". Едно на ръка, че Фънки и Дони не се виждат какви *** безподобни са, но просто... как може това да е довода.Вижте Сюзън Бойл, вижте Пол Потс - това са 2 от най-гледаните клипове за всички времена в Ю-туб. Кога нашите ще си вземат поука?
69
0
 
1
 
! Отговори
FLEX преди 14 години
Няма да стане така май. Който иска да види Shaheen Jafargholi в youtube :)
68
0
 
2
 
! Отговори
преди 14 години
Aко така наречената от някои от вас лелка от село се бе явила на българските простаци Фънки и напудрената кокошка Мара,сигурно дори нямаше да излъчат представянето на лелката от село и щеше грубо както обикновено,да бъде изритана и смачкана от българското псевдо жури. Евала на англичанката,трогна ме тази новина за селската лелка до сълзи . Шапка й свалям,че се е решила да участва ! Прекланям се пред живота й,който е имала ! Дал господ и у нас да си пренастроим ценностната система за добро и лошо за събитията около нас.
67
0
 
1
 
! Отговори
aaa преди 14 години
Повечето кометари показват наивността и простотията на Българина .Като сте толкова "умни",добри и кометарите са ясни, защо тогава България е зле ? Просто защото повечето хора са прости .............просто е .
66
0
 
1
 
! Отговори
HeHo преди 14 години
"Gothic" не е била българска дума, никога...Това не са идеалите на българското общество, а са изкривени западните идеали в балканско-ориенталската ни същност...Демек - това е чалга културата в общи линии - Бритни Спиърс на Ориента :)Хора мислещи се за движещи се цици, или за управляващо устройство на спортна кола, плът от мускули и тестостерон... това е точно обратното на това, което ни учи Християнството и е точно обратното на нашите изконни ценности...
65
0
 
1
 
! Отговори
sisithebest.blog.bg преди 14 години
В момента, в който й се чу гласа, сякаш не я виждах как изглежда... невероятен глас!!!
64
0
 
1
 
! Отговори
преди 14 години
Ти си публично изнасилен човек! :)))
63
0
 
1
 
! Отговори
преди 14 години
Браво........просто нямам думи.............!!!!!
62
0
 
1
 
! Отговори
Пич преди 14 години
Кво ревете бе, какво се трогвате, льольовци ?! Какво ? Защо не се трогнете от някой дом за деца в нашата бедна и измъчена държава ? Тръгнали да реват за някаква английска лелка от село. Все за нещо чуждо се трогвате и ревете, слабаци.
61
0
 
1
 
! Отговори
преди 14 години
Като си толкова хубав, силен и богат защо киснеш по форуми като нас, средната класа??????????????????2
60
0
 
1
 
! Отговори
aaa преди 14 години
Най-хубавото просто се взима от най-добрите ..............умни,силни,пари....каймака е за тях! За останалите , трохите !
59
0
 
1
 
! Отговори
преди 14 години
Между другото клипа е ужасно гадно орязан, половината песен по средата е махната, най-интересните реакции на журито са махнати....
58
0
 
1
 
! Отговори
преди 14 години
Мъж за да има хубава жена не е нужно да има сърце, а дебел портфейл и лъскава скъпа кола. Това е истината. Красивите жени са ку4киш нещастни, използвачки.
57
0
 
1
 
! Отговори
aaa преди 14 години
Англичаните са *** :)
56
0
 
1
 
! Отговори
преди 14 години
Според мен превода е по-скоро Мечта, отколкото сън. Защото накрая на песента се говори за мечтата за по-добър живот, която не се е сбъднала.
55
0
 
1
 
! Отговори
Elica преди 14 години
Последните дни си пускам този клип по няколко пъти. Изпълва ми цялата душа тази жена с англеския си глас и се моля: Боже, спаси ни от тази порнографска България в която живеем!