Тони Блеър кандидат за президент на ЕС

Но само в случай, че Лисабонският договор бъде ратифициран
16 юли 2009 11:53,
3
Тони Блеър кандидат за президент на ЕС
Снимка: БГНЕС

Бившият британски премиер Тони Блеър ще бъде официално издигнат за кандидат за поста президент на Европейския съюз, ако Лисабонският договор бъде ратифициран от всички страни-членки на съюза, съобщи  ИТАР-ТАСС.

"Британското правителство подкрепя кандидатурата на Блеър за поста президент на Съюза, заяви британският държавен министър по европейските въпроси Гленис Кинък.

Още по темата
По думите й, Тони Блеър има "силен характер" и "статут", който ще му позволи отлично да се справи с тази работа.

Едновременно с това официален представител на Блеър даде да се разбере след изказването на министъра, че за момента да се говори за кандидатури е безсмислено, тъй като такъв пост засега не съществува.

Отговор на този въпрос ще даде предстоящия през октомври референдум в Ирландия, на който гражданите на тази страна трябва да се произнесат по Лисабонския договор.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


3
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
2
0
 
1
 
! Отговори
Иво преди 14 години
Аз съм твърдо против! Този *** Тони Блеър навреди много на своята лейбъристка партия във Великобритания! Освен това беше една гадна марионетка и слуга на бившия президент Буш и изпълняваше безприкословно всяка негова заповед! Този човек може само да навреди на ЕС ако стане президент там!
1
0
 
1
 
! Отговори
!!!! преди 14 години
TOI GARANTIRA 4E V IRAK IMA QDRENO ORAJIE ....A TAKOVA NQMAA 6EE ..TOQ E EDIN USMIHNAT 4I4KO DET UBIVA S LAJITE SI !!!!!!!!!!!