12 русначета, лагерували у нас, болни от свински грип

От 13 до 27 август децата били на почивка в Бургас
2 сеп 2009 12:19,
44
12 русначета, лагерували у нас, болни от свински грип
Снимка: БГНЕС

 

Потвърдена е диагнозата грип A(H1N1) на 12 руски деца, завърнали се в родината си от международен детски лагер в България, съобщи ИТАР-ТАСС.

От 13 до 27 август децата били на почивка в Бургас.

От момента на завръщането им във Владимировска област на 28 август всички деца и съпровождащите ги учители са били хоспитализирани за провеждане на медицински изследвания.

При 12 деца е бил открит вирусът на свинския грип.

Всички хоспитализирани са деца на полицейски служители.

Към 3 август в Русия са официално потвърдени 55 случая на заболели от грип A(H1N1).

Мнозинството от заболелите руснаци са се завърнали от почивка или обучение в чужбина.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


44
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
43
0
 
0
 
! Отговори
hah преди 14 години
do 7 a zashto balgarite prasnati sa po sveta?shto ne sidqt v bg?
42
0
 
0
 
! Отговори
erz преди 14 години
Kato hodat v ziganski darjavi na eskurzii nali y te iskat da sa kato kapitalistite kakvo moje da doide ot ziganska juzna Amerika .
41
0
 
0
 
! Отговори
не се учудвайте... преди 14 години
29 юни 2009 Стафилококова инфекция е открита в пробите на 8 души от персонала на ваканционно селища "Мистрал" 2 в Свети Влас, където в събота бе установено натравяне на 127 деца, съобщават от РИОКОЗ-Бургас. Издадено e предписание за отстраняване от работа на тези работници. Родител на дете със стомашно-чревни проблеми е подал сигнал в инспекцията в Бургас. Веднага е сформиран екип и е започнало епидемиологично проучване. В момента на проверката в базата са почивали 250 деца от България, Полша, Украйна и Русия. Установява се, че освен децата, са заболели и 6 ръководители. Те са били с повръщане, разстройство и температура до 38 С.След консултация с инфекционист на място е предприето лечение. Заболяването е отзвучало до пълно оздравяване, като до хоспитализиране не се е стигнало, уточняват от инспекцията. В лагера са почивали и 2 групи от Шумен, които са отпътували веднага, след като е установено неразположение на децата.Извършено е активно издирване на заболелите деца сред всички почиващи. Взети са проби за микробиологично изследване на кухненския персонал и деца със симптоми. Взет е носогърлен секрет на 30 души от персонала за стафилококово носителство. Проверен е кухненският блок и са предприети редица мероприятия, включително и спиране дейността на ресторанта до извършване на почистване и крайна дезинфекция.
40
0
 
0
 
! Отговори
аз преди 14 години
Едни и същи хора постоянно пишат глупости - първо децата не се били заразили в България а дошли вече заразени, после някой писа че се били заразили от климатика в самолета ( чиито филтри били американски и оттам идвал свинския грип), а сега пък и конспирация видяха свързана с Путин и енергийните проекти.Според мен децата са се заразили в България със свинския грип а тук много хора имат интерес да се крият ( или да се съобщават само малка част) случаите на заразени със свински грип.
39
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
Аман от тоя свински грип.Фармацевтичната мафия вече не знае какви нови болести да измисли, та да печели от лекарства и ваксини за тях :(
38
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
хахахахахПоследно китайско предупреждение на Русия към България. Защо ли така съвпадна с путиновото "Решавайте по-бързо!" И ако не решите това, което на нас ни е изгодно, следващата новина ще е за чума и холера по българското черноморие. И тъй като то горкото зависи най-вече от добрата воля на руснаците и украинците, да ви видим какво ще правите, като се откажат те да идват на почивка и да купуват имоти в България :р
37
0
 
0
 
! Отговори
Иван преди 14 години
Какво като са деца на полицейски служители- просто такива деца са отишли на почивката в България. И заразените са 12 а не 5! В статията пише също че всички деца са били хоспитализирани - вкарани в болница.Тука някои хора много отчаяно се мъчат да кажат че видите ли децата не са се заразили в България а са дошли вече заразени в България.
36
0
 
0
 
! Отговори
логика преди 14 години
А как точно само те са се заразили , че и петте деца на полицейски служители. Да не би само децата на полицейски служители от Русия да могат да се заразяват от грип , другите кво резистентни ли са? Или татковците им са го донесли, или си търсят махна за скандал.
35
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
Лъжци! Търсят си повод за скандал!
34
0
 
0
 
! Отговори
... преди 14 години
PO VEROQTNO E DA SA PRISTIGNALI V BG SAS GRIPA I DA SA GO DORAZVILI V BG TA SA ZARAZILI I VSICHKI LETUVASHTI.
33
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
A tuka u nas mal4at za svinski grip kolklo broiki imahme malko ,pa vi6 kvo stava !
32
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
те са се разболяли по летищата бе...
31
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
"Инфрачервени камери следят за свински грип на летището Министерството на здравеопазването е разпоредило чрез РИОКОЗ и РЦЗ засилване на граничния здравен контрол на летище София чрез въвеждане на температурен скрининг на пристигащите пътници.За целта на Паспортен контрол - Входящи пътници" на Терминал 2 се монтират инфрачервени термовизионни камери.Служителите на медицинския граничен пункт извършват насочена проверка на пътници, за които има данни, че пристигат от страни с разпространение на щама на свинския грипен вирус или данни за показани признаци на заболяването по време на полета."
30
0
 
0
 
! Отговори
от доктора преди 14 години
странджа марш бърэо да пиеш хапчето!
29
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
Гледах преди време по новините ( по BTV мисля) че тези камери са предназначени да откриват точно хората със свински грип - като показват тези които са с повишена температура.
28
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
показват телесната температура камерите, не грипа :D аман от *** народ!
27
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
Нали уж имало специални камери по летищата ( не знам дали са като тази на снимката) които показвали хората болни от свински грип ?
26
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
Ot teb po goliam virus niama.Zaraziavaneto stava ot filtrite za pre4istvane na vazduxa v samoletite.A filtrite sa proizvedeni v USA.Tova ne e grip a amerikanska razrabotka.
25
0
 
0
 
! Отговори
сигнал за корупция преди 14 години
Видео на което български митничари искат рушвет от турски граждани пътуващи от Германия за Турция.Митничарят настоява за "Чорба парасъ"-пари за чорба
24
0
 
0
 
! Отговори
СТРАНДЖАТА преди 14 години
Руснаците са заразени с един по-опасен вирус още от1917 год.,за който все още няма открита ваксина...