Госпожо, чантичката ви е изцапана с... кръв

Всяка година пребиват до смърт 80 000 тюленчета в Намибия за нуждите на модната индустрия
22 сеп 2009 15:13,
147

Dnes.bg предупреждава, че видеоматериалът съдържа брутални кадри, неподходящи за деца и хора със слаби нерви!

 

Източник: Reuters

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


147
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
148
0
 
0
 
! Отговори
Stray преди 11 години
Използвайте ги тези глави малко, така си изкарват прехраната хората. Замислете се дали не е още по-нехуманно, когато ловиш риба например? О не, ама те са малки, сладки тюленчета. В кланиците не знаете ли какво правят прасетата? Защо не им се скарате и не съберете подписка срещу тях? Ще нарани вашият живот и няма, нали? Различна обстановка едно и също нещо, на Гергьовден агънце, на Никулден шаран, носите дрехи и обувки от животинска кожа не бъдете пък чак такива лицемери в крайна сметка.
147
0
 
2
 
! Отговори
Здравко до 43 преди 14 години
Едно е да убиеш за да се нахраниш,а друго е за да си направиш кожено яке!Никое живо същество не заслужава смърт по такъв жесток и нехоманен начин.
146
0
 
3
 
! Отговори
mimchu преди 14 години
МОДА!!! За едни ш***** дрехи,чанти,обувки и така нататък се убиват животни...Ами то по-добре ние да се избиваме... пффф... т'ва е живота...
145
2
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
-Госпожо, чантичката ви е изцапана с... кръв-Ти с *** ли искаш да е изцапана бе?
144
0
 
1
 
! Отговори
марти преди 14 години
горкичките тюленчета
143
0
 
0
 
! Отговори
Мориа преди 14 години
Кръв има наистина... по ръцете на убииците, по тези на прекупвачите, по изработващите кожените дрехи и обувки и не на последно място по тези, които купуват всички тези неща и по този начин финансират това чудовищно престъпление спрямо природатаМария - това е за теб, неграмотна проста крава такава! Дано да се научиш да виждаш нещата не само едностранчиво, а да помислиш и за причините и следствията... защото те съществуват и не можем да си затворим очите за тях.
142
0
 
1
 
! Отговори
Мориа преди 14 години
Сърцето ми почти спря като гледах тия кадри. Само преди няолко дни говорех с едни ***, че не си заслужава избиването на невинни животинки, за да се снабди някой си префърцунен сноб с кожено яке, *** кай да ме чуе. Неграмотниците, които не гледат тия новини и това не ги интересува... Жалко за животинките, много са милички
141
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
*** сте, ако почнат да ги стрелят половината кожи ще отидат зян и ще трябва да убият много повече животни.
140
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
ама те като ги млатят така, не им ли увреждат още повече кожите? в смисъл, не могат ли д аги задушават или нещо такова по-хуманно, ако може да се нарече така..., абе ега си и простотията!!! кожи и бой до смърт....изродщина. да трепат *** в софия, иначе нас ще ни изтрепят
139
0
 
0
 
! Отговори
12358 преди 14 години
Убивал съм животни! На лов и прасе за Коледа! Но не позволих да го заколят, а просто го застрелях с един куршум между очите. Умря преди да е паднало!Ако не сте го правили, не опитвайте! Ако не уличиш става по-жестоко от кървавото колене с нож. Ако все пак се решите, използвайте подходящо оръжие и боеприпаси, изчакайте животното да се усмири, допрете оръжието в главата му точно под 90 гр. ъгъл и по направление на тялото му, и тогава стреляйте! Рискувате да ви опръска кръв, но ...
138
0
 
0
 
! Отговори
ТТ преди 14 години
За съжаление, много си прав!!!!!
137
0
 
0
 
! Отговори
12358 преди 14 години
Ох, ох, миличките възмутени читатели! Ама още ли не сте разбрали, че ги убиват с тояги защото по този начин се запазват кожите! Разбиват им черепите, а кожата по тялото остава непокътната. Тези хора не са жестоки! Те просто добиват суровина за кожарската индустрия. След това идват оценител-изкупвачите и им категоризират продукцията по качество и цена.Как мислите, по какъв начин в българските ферми се убиват животните за добив на кожи?
136
0
 
0
 
! Отговори
ТТ преди 14 години
На всякъде по света така се ловят тюлени.Месото няма пазарна стойност, но кожата е ценна.Прекупвачите на кожи намаляват цената за всяка дупка от кука или куршум.Добре, че сме по-бедни и нямаме възможнст да купуваме продукти от такава кожа.Например пола от тюленова кожа на Fendi.}:{{{{
135
0
 
0
 
! Отговори
4i4i преди 14 години
Du6i4ki,kolko sa mili4ki samo i nevinni!Qd me e na tezi zli hora,dano dane ostane beznakazano vsi4ko tova!!
134
0
 
0
 
! Отговори
капо ди тути фрути преди 14 години
Жените са виновни!
133
0
 
0
 
! Отговори
бял и човечен преди 14 години
А не може ли просто да упражняват единственото си препитание някак не толкова жестоко , може би правителството там може да им осигури друг вид оръдие "на труда" ,което да върши работата по-бързо и безболезнено?Разбира се никоя от страните няма да се заеме,понеже *** не ги *** , а протестиращите добре облечени бели , не могат да възприемат изобщо убиването на животни. П.П: дано намерят медиатор.
132
0
 
0
 
! Отговори
ТТ преди 14 години
Е, ако според теб този материал е идиотщина......просто без коментар!!!!А, относно катастрофите и инцидентите с диви животни....на твойто абсурдно сравнение следва моята абсурдна статистика.
131
0
 
0
 
! Отговори
Радостин преди 14 години
Забелязвам че протестиращите са добре облечени, осигурени бели хора докато тези които обвиняват са дебни *** които това най-вероятно им е единственото препитание.
130
0
 
0
 
! Отговори
ТТ преди 14 години
Не не е пресилено нищо.Освен "Земляни" гледай "Неудобната истина".Но вече си плащаме за гяволъка-изчезващи видове, осезаема промяна в климата, болнаво поколение и прочие.Айде да на съм черноглед, достатъчное на първо време да спрем да купуваме ненужни продукти от кожа.
129
0
 
0
 
! Отговори
12358 преди 14 години
"Абе, то е ясно че обичаш животните ..."Не, пич! Не обичам идиотщините!