Хуманитарен ад. В Хаити става страшно

Охранителни камери са запечатали труса
15 яну 2010 10:07,
62

Санитарната обстановка в Хаити придобива катастрофален размер заради огромния брой разлагащи се тела и липсата на медицинска помощ, съобщи РИА Новости.

Властите не могат да се справят с погребението на загиналите. Стотици тела лежат по улиците на Порт-о-Пренс. Само в четвъртък са били погребани 5 хиляди души, жертви на унищожителното земетресение.

Ситуацията се усложнява от липсата на питейна вода и електроенергия. С настъпването на нощта в столицата започват да вилнеят мародери.

Международното летище в Хаити е парализирано от претоварване. В четвъртък 11 самолета са кръжали над летището, без да успеят да кацнат.

Обстановката се усложни допълнително и след като кулата за наблюдение рухна.

Още по темата
До този момент Русия е изпратила три самолета с подвижна болница и екип от специалисти. Очаква се да пристигнат лекари и от Чили.

Канада предостави 5 млн. долара спешна помощ за бедстващото население. 10 млн. долара ще отпусне Бразилия, а  ЕС – 3 млн. евро.

На 12 януари силно земетресение с магнитуд 7,3 по Рихтер разтърси остров Хаити. Кошмарното земетресение бе последвано от още два много силни земни труса с магнитуд 5,9 и 5,5.

Първият вторичен трус бе регистриран в 17 часа местно време (22 часа по Гринуич), седем минути след силното земетресение със сила 7,3, разтърсило столицата Порт-о-Пренс и околностите.

Източник: Reuters

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


62
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
1
0
 
0
 
! Отговори
Ганьо преди 14 години
А ние какво ли ще им изпратим?Желева не я щат, значи нещо друго...