Външно чака знак от пиратите за отвлечения "Панега"

Корабът отивал в Бангладеш, за да бъде нарязан за скрап
12 май 2010 08:43,
64
Външно чака знак от пиратите за отвлечения "Панега"
Корабът "Панега". Снимка: shipspotting.com

"На отвлечения вчера от сомалийските пирати кораб „Панега” няма товар и се надяваме поради тази причина да не се задълбочи ситуацията, там няма богатство".

Това каза пред "Фокус" говорителят на Параходство "Български морски флот" капитан Атанас Панайотов.

Още по темата

Той уточни, че сомалийските пирати все още не са се свързали със застрахователя, нито силите на мисия „Аталанта” са успели да осъществят контакт.

По думите му няма причини да се смята, че някой от екипажа е пострадал при отвличането.

Роднините на моряците на борда са уведомени за ситуацията, по тяхна молба няма да се съобщават имената на отвлечените, очаква се да се осъществи и телефонен контакт с тях.

Говорителят на Параходство БМФ не може да си обясни как, при положение че Аденският залив е под постоянно наблюдение и там патрулират международните сили за сигурност, се стигна отново до подобен инцидент.

На свой ред говорителят на Министерството на външните работи Весела Чернева коментира, че корабът е пътувал за Бангладеш, за да бъде нарязан за скрап, заради което е бил празен.

В Министерството на външните работи под ръководството на министъра е сформирана междуведомствена кризисна работна група с участието на министерството на транспорта и Министерството на отбраната.

МВнР поддържа постоянна връзка с мисия „Аталанта”, която патрулира залива, както и с фирмата собственик на танкера, допълни тя.

Dnes.bg припомня, че "Панега" бе отвлечен снощи в Аденския залив. На борда му има 15 моряци, почти всички от Варна. Капитанът е от Балчик.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


64
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
58
0
 
0
 
! Отговори
Lindi преди 14 години
Май всички кораби на БМФ ще се съберат там на сборен пункт.;-)
57
1
 
0
 
! Отговори
ALLIGATOR преди 14 години
да , извинявам се- АНФИБИИ !!! , БЛАГОДАРЯ , между впрочем тук не сме за точния правопис а за изказване на мнения , така че е нормално да се бърка
56
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
От кеф или от ужас????? Не забравяй че тая има мутра на Бухенвалдска надзирателка!!!
55
0
 
0
 
! Отговори
ALLIGATOR преди 14 години
нещо не те разбрах какво точно имаш предвид с това ??????????????
54
0
 
1
 
! Отговори
за 50 преди 14 години
по добре Ант. Първанова, като врътен по една сви..р..ка на пиратите и ще се гътнат от кеф...........
53
0
 
1
 
! Отговори
za 56 преди 14 години
човекът е на ведомост...... прави го за пари , едва ли е толкова ***
52
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
Външно чака знак от пиратите ...ami to tova vunsno samo tova znae da pravi...malkata bukva e ot (ne)uvazenie
51
1
 
1
 
! Отговори
MилеКитич преди 14 години
химическият елемент АНФИБИЙ е непознат на тая планета, все още. внимавай кво пишеш ше ни усетат Т.Т
50
2
 
2
 
! Отговори
ALLIGATOR преди 14 години
какво трябва на НАТО за да освободят кораба - една подводница, 2 фрегати , една самолетоносачна група , 1 Ауакс, 1 Предатор , спътник за разузнаване от космоса , 2 анфибий, 2 хеликоптера и поне 100 морски тюлена
49
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
Вместа винаги 20 год. да чакаме знаци от кой ли не по дорбе да се биха обадили на некои руски военен кораб наблизо както направиха руските моряци преди седмица, 15 пирати задържани и възпитани и 10 избягали безследно. Иначе ще се ръсим за откупи.
48
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
Хайде сега да видим за какво хратутим тази армия? Да си размърдат спец-задните части и да освободят нашите моряци!
47
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
Да изпратят кУрветите дето струват ....стотин милиона! Защо никой от тия велики пичове от кабинета не каза нищо до сега? Нашата държава освен да събира данъци и пари от контрабанда за друго става ли? Къде сте бе журналисти???? Няма ли кой да ги пита тия какво ще направят за да спасят хората? Това е повече от геноцид!! Значи можем да умираме в Ирак за тоя дето духа, а когато трябва да спасяваме БЪЛГАРИ умуваме как де не го направим. Повръща ми се от тая държава....
46
0
 
1
 
! Отговори
маги преди 14 години
аз съм спокойна.Но все още се дразня от коментара на хора нямащи дори идея за това ,което се коментира ,от дебелоочието и простащината в тежки моменти-черти изключително присъщи на нас българите и с извинение към командосите в нашата страна -добре ,че не пазят съпрузите и синовете им защото до сега щяхме да имаме много повече жертви.Колкото до Външно -ако сега вземат мерки ,тотова ще е прецедент за последните20 години.
45
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
Незабавно да изпратят Румяна Желева !!!
44
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
Аз не помня правителство при което Външно да е правило нещо друго освен да чака.
43
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
Вземи се успокой, за да си върши мъжът ти работата именно за това са командосите на борда, що се отнася до професия пише човек който всеки божи ден се занимавам именно с такива неща, морско и въздухоплаване така че мога да ти изнеса и лекций по въпроса!!!!! И хората които са на борда на кораб или самолет са напълно наясно със рисковете на професията си ...... capichi!!!! Друг е въпроса че шипярда за който работят българи са пълни бандюги от всякъде и не искат да ги обезопасят в работата им!!!!
42
1
 
13
 
! Отговори
Amenhotep преди 14 години
Какъв "знак" чакате бе безхаберници? Чувал с човешка глава вътре ли? Вижте ги русноците, колко бързо ги опаткаха? КЪДЕ Е НАТО?
41
1
 
0
 
! Отговори
маги преди 14 години
до анонимен -извинявай за провокативният въпрос -колко моряка познаваш?Някога някой от семейството ти упражнявал ли е професия свързана с такъв риск -без да е военен ._99_ процента от моряците в търговският ни флот ,са учили за тази професия ,а не за командосии не са си подавали документите за наемни войници - както каза друг форумец -капише?
40
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
До многознайковците против оръжие в търговските рейдове в Испания ВСИЧКИ търговски и риболовни кораби имат командоси на борда с тежко въоръжение, резултатите са изненадващи, десетките опити на *** да ги нападнат завършват със смъртта им, а испанците си играят на рамбовци и се кефят, хем шипярдовете печелят, фирмите за сигурност и застрахователите!!!! Така е било от време оно, така и ще бъде, всичко останало е за наивници!!!
39
0
 
1
 
! Отговори
маги преди 14 години
благодаря на Скипър -все пак имало хора с интелект издрава мисъл.Добре е ,че им обяснявате някои елементарни истини на сънародниците ни с "топки "вместо мозък.Явно не се справих стази задача ,може би защото съпругът ми е точно в тази точка на света и нямам никаква възможност да го попитам как е -само мога да се моля -за него и всички български моряци.