Жестока информационна война между Южна и Северна Корея

Пхенян реши да прекъсне всякакви отношения със Сеул
26 май 2010 00:12,
61
Жестока информационна война между Южна и Северна Корея
Снимка: БГНЕС

Северна Корея реши да прекъсне всякакви отношения с Южна Корея, както и комуникациите между двете държави, предадоха АФП и Ройтерс.

Пхенян обяви, че ще експулсира всички южнокорейци, които работят в съвместния индустриален комплекс "Кесон", финансиран от Сеул.

На всички южнокорейски самолети и кораби ще бъде забранен достъпът до севернокорейското морско и въздушно пространство.

Лидерът на КНДР Ким Чен Ир постави армията си в бойна готовност, след като Сеул заплаши да накара Пхенян "да плати цената" за потопяването в края на март на южнокорейски боен кораб.

Международни експерти установиха, че потъналият през март в Жълто море южнокорейски  кораб "Чхонан" е бил потопен от севернокорейско торпедо.

Още по темата

При потъването на плавателния съд загинаха 46 души.

Пхенян обаче отрича да е отговорна за потъването на кораба.

По информация на руската служба на Би Би Си Сеул се подготвя да разпръсне хиляди листовки над градовете в Северна Корея с информация какво е станало с кораба "Чхонан". В ход е информационна война.

Радио Гласът на Русия представя информацията по следния начин: „в демилитаризираната зона са сложени високоговорители, предаващи враждебни към Пхенян пропагандистки материали“.

Властите в КНДР пък пропагандират, че от 14 май в териториалните води на КНДР са нахлули „десетки военни кораби“. Тази информация не е потвърдена от независим източник.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


61
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
62
0
 
0
 
! Отговори
syexea преди 11 години
wBouz4 , [url=xsqqcvcimyyd/]xsqqcvcimyyd[/url], [link=iciojlrbjenu/]iciojlrbjenu[/link], kqhdyzvouucq/
61
0
 
0
 
! Отговори
Venus преди 11 години
That addresess several of my concerns actually.
60
0
 
0
 
! Отговори
yzeisa преди 11 години
nLzMzn , [url=kdfbtsqlkucr/]kdfbtsqlkucr[/url], [link=dwdcejakgjho/]dwdcejakgjho[/link], gbfjcdnqckow/
59
4
 
5
 
! Отговори
?!? преди 13 години
При тея отношения които са имали какво е правил ВОЕНЕН кораб на Южна Корея на територията на КНДР?!?А не е ясно и дали е бил само 1...
58
2
 
2
 
! Отговори
баф мааму. преди 13 години
Ясна е картинката и не е много трудно да се предскаже изхода. Сев. Корея не е толкоз безхаберна и безспомощна и с напълно остаряло въоражение.Това си чиста поба полтпропаганда.Дъжава с почти разработено ядр.оръжие, не я смятате за ниво неандерталци.Те през първата война се доказаха и на много по-ниско ниво.АКО СЕ НАМЕСЯТ ПАК ХАМЕРИКАНЦИТЕ-СВЕТОВНАТА КАСАПНИЦА ЩЕ Е ВЕЧЕ ФАКТ.
57
0
 
3
 
! Отговори
574N преди 13 години
Както и да го погледнете, каквото и да говорите, света се готви за война :)Преди около месец имаше мащабни учения във Франция, сега в Израел. В Англия дадоха полицейски правомощия на охранители и хора от поддръжката /имат право да арестуват вече и да влизат в частна собственост/ Толкова много примери мога да ви дам..Искрено се радвайте, че живеем в малка, невзрачна държава, защото много от големите ще изгорят :)
56
1
 
5
 
! Отговори
Митко преди 13 години
Първо населението на северна Корея е около 25 млн. а армията им е 1 200 000 военната служба в Корея е 7 години.Армията не им е модерна повечето от техниката е от студената война и не могат да е потдържат
55
1
 
1
 
! Отговори
До 49 преди 13 години
Абе ти четеш ли си глупостите? Не е възможно страна с население 6-7 млн. да поддържа постоянно армия от 500-700 хил.!
54
0
 
1
 
! Отговори
Honorik преди 13 години
6to pak da izbivat sveta?!Da si se izbivat voennite,politicite,komandirite i onezi,koito im se vouva!
53
0
 
0
 
! Отговори
Honorik преди 13 години
Vaprosat ne e dali e lesno,ili trudno,a v tova,4e osven da pi6a nqkoi i drug komentar imam i dr.rabota v neta i ne mi se gubi vreme da prevklu4vam mejdu dvete azbuki.Kato ne iska6,ne 4eti komentarite,a kolkoto do minusite mi e se 1-ti si kato onezi "de4ica" ot mIRC,koito davat + i @ v svoite kanali.
52
1
 
2
 
! Отговори
Honorik преди 13 години
"Войните движат света напред,то и без туй е пренаселено да вземат малко да понамалят броя."Na podobni *** kato teb li?!
51
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
A, ако ти си предвиден за "редуциране", пак ли така примитивно ще се изказваш??? Помни, че всички хора имат майки, бащи, жени/мъже, деца... и всички те са им скъпи точно толкова, колкото са ти скъпи на теб твоите...
50
4
 
2
 
! Отговори
shapkar преди 13 години
Войните движат света напред,то и без туй е пренаселено да вземат малко да понамалят броя.
49
0
 
6
 
! Отговори
horus преди 13 години
*** ВОЕННИ !!!. ХАЙДЕ - ПОЧВАЙТЕ, ИЗБИТЕ СЕ ВАС И ОСТАНАЛИЯ СВЯТ С ЯДРЕНИ ОРЪЖИЯ, ТА ДАНО НАЙ - НАКРАЯ ОСТАНЕТЕ ДОВОЛНИ И МИРЯСАТЕ. Аз предлагам далеч по - разумно решение: Боксов мач между политиците на Южна и Северна Корея. Хем хората ще се позабавляват хем ще си избият нервите *** дето толкова много искат война. Пък може и, да си свалят гащите и са си ги премерят и толкоз. *** ВОЕННИ ПУБЕРТЕТИ
48
1
 
2
 
! Отговори
до хах преди 13 години
1. Да печелиш много и да си богат, съвсем не означава, че ще си щастлив и живота ти ще е приятен - напротив!2. В началото на миналия век, когато България се е утвърждавала отново като държава, с население 6-7 млн е имала армия 500 - 700 хиляди.
47
5
 
5
 
! Отговори
аман преди 13 години
Стига с тая Северна Корея, да не би тя да окупира други държави през 5 години, или пък ние да сме много по-прокопсали от нея ? Да се махат оттам тъпите американци, а корейчетата да си се избиват, никой не го е еня за тях.
46
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Научете се да пишете на кирилица, толкова ли е трудно?! На всикчи коментари, написани на шпльокавица, слагам по един минус, защото просто не искам да ги чета, колкото и смислени да са..
45
1
 
1
 
! Отговори
MZ преди 13 години
Мисля си, че това, което се случва там, никак не е безобидно! На нас, както сме в бивша ком. държава, ни е ясно за какво става дума. Останалите, най-вероятно, се чудят какви са тия ненормални реакции! Според старата нашенска поговорка, "докато умните се наумуват, лудите се налудуват" може и да се окаже верна за случая. Ние, като хора, които не сме в политиката, не можем да повлияем на нещата, нека тези, от които зависи да направят нещо против тази агресия, да не се спотайват! Да не стане късно!
44
5
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
СТИГА С ТАЯ ШЛЬОКАВИЦА БЕ МАЙМУНИ! ПИШЕТЕ НА КИРИЛИЦА
43
8
 
1
 
! Отговори
Honorik преди 13 години
Trqbva dvete darjavi da se obedinqt.Kakvo e tova-2 Korei-Severna i Ujna?Zvu4i kato Severen i Ujen Vietnam.Kraino vreme e dvete darjavi da se obedinqt.Glavna pre4ka tova da stane sa USA,kakto i Russia(tai kato komunisti4eskiqt rejim v Severna Koreq,e kakto tezi vav Vietnam,Venecuela i t.n.).Prosto USA i Russia vodqt borba za nadmo6tie i vazvli4at v neq treti strani.Na S.Koreq i e nasadena komunisti4eskata ideologiq,a na U.Koreq-demokraciqta.