Човешката цивилизация изчезва идните 100 г.

Твърдението е на австралийския учен Франк Фенер
21 юни 2010 07:06,
268
Човешката цивилизация изчезва идните 100 г.
Снимка: БГНЕС

Ученият, който помогна за изкореняването на дребната шарка, предрече, че човешката цивилизация ще изчезне от лицето на Земята в следващите 100 години.

Според професор Франк Фенер, човешката цивилизация няма да успее да се справи с демографския взрив и необузданата свръхконсумация.

Пред австралийското списание "The Australian", Фенер заяви, че "хомосапиенсите най-вероятно ще изчезнат в идните 100 години".

"Това е необратим ефект. Мисля, че е твърде късно. Опитвах се да не изказвам мнението си по въпроса, защото много хора се опитват да променят някои неща, но това не е достатъчно", допълни австралийският професор.

По неговите думи, откакто хората сме навлезли в научния период "Антропосин" - от началото на индустриализацията до днес, сме повлияли на планетата толкова, колкото би й навредил един ледников период.

95-годишният професор Фенер е автор на 22 книги и е носител на много награди за принос към изкореняването на дребната шарка.

Откритието на австралийския учен и до ден днешен се признава за може би най-значимото постижение на Световната здравна организация.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


268
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
128
3
 
12
 
! Отговори
banme преди 13 години
Професорът е прав - вижте Гърция как реве от най-малкото свиване, та дебелите американци ли няма да ревнат, ако им отрежат пържените картофки и пълнени понички?
127
13
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Тоя вече на тия години съвсем е изперкал.Човешката цивилизация е по-силна от всякога.Пред Средновековието една чума, една гладна зима е посичала по 1/3 от европейското население, обезлюдявала цели райони.Сега това няма как да стане, живеем по над 70 години,с темп към повишаване, без значение колко се "тровим" с газове,храна и тн.През много "екологичното" Средновековие,средната продължителност е била около 40 години.
126
2
 
10
 
! Отговори
анонимен преди 13 години
Пръскат луди пари за космически изследвания,строят совалки,кораби,май ще бягат,я на Луната,я на Марс и ще си спасят мазните ***,а долу ще остане само долнопробния човешки материал да се спасява по планини и пещери.
125
12
 
5
 
! Отговори
ШОКИРАН преди 13 години
ХАХААХ ТОЯ Е ЗА ЛДНИЦАТА WOW КАК МОЖЕ ТАКИВА УЧЕНИ ДА СА НА СВОБОДА И МЕДИИТЕ ДА ИМ ДАВАТ ДУМА
124
2
 
10
 
! Отговори
Jolly Roger преди 13 години
Във петък ходихме в Емден да разглеждаме може би най голямата фабрика за ветрогенератори в света, ние им правим само фундаментите. Най големите са високи по 130 метра, два такива са достатъчни да захранват 1000 домакинства. Най накрая по умните ще спечелят, не *** дето харчат пари за войни, че да могат да крадат петрол...
123
1
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Аз тоя апокалипсис го чакам от сума време, вече толкова филми изгледах, че съм готов за всичко :) Ядрена война, зомбита, метеорити, вулкани, обърнати магнитни полета, падаща луна върху земята... за всичко имам подготвен ответен удар :)Fallout яко :)
122
4
 
9
 
! Отговори
thebrainless преди 13 години
Ако комунистите и ционистите изчезнат от земята, може и да оцелееем
121
0
 
10
 
! Отговори
Black Beard преди 13 години
Само не и България. Ние и така вървим с 50 години назад от другите страни.
120
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Какво значи "не могат да си позволят" ? Не ти става за второ ли? Съжалявам само за едно нещо в живота си - че напарвих само 2 деца ! Вече ни е късно ,а можеше! Яд ме е!
119
0
 
9
 
! Отговори
Дребната шарка преди 13 години
А сега да видиш хубаво ли е да те изкореняват...
118
9
 
9
 
! Отговори
атомен физик преди 13 години
Никой, не може да каже кога ще изчезне човешката цивилизация освен Бог. В противен случай тя отдавна да е изчезнала предвид голямото число астероидни отломки, които пресичат земната орбита да речем....
117
0
 
6
 
! Отговори
Кор преди 13 години
...Ми да взема отсега да си направя резервация за совалка тогава...
116
2
 
17
 
! Отговори
!!! преди 13 години
Дали авторът на статията прави разлика между :"Човешката цивилизация" и "хомосапиенсите " ?Човешката цивилизация може и да изчезне във видът, който я познаваме, но хората няма да изчезнат със сигурност. Има общности, които са тотално изолирани от останали свят - села в сибир и хималаите, острови в океаните, племена в амазония и африка, бедуините и т.н.Дори и да колабира цивилизацията и да измрат едно 5-6 милиарда, ще има оцелели.
115
2
 
15
 
! Отговори
СССР! преди 13 години
Не знам, може би е така за света, но със сигурност знам, че България изчезва от 20 години и не виждам колко ще изкара в бъдеще.
114
0
 
5
 
! Отговори
rado преди 13 години
4e ti sa6to misli6 sa huknali po lunata i mars iskat s parite koito gi imat da si spasiat mrasnite du6i4ki da se nadiawame 4e ima iswanzemni koito da gi spleskat kato hlebarki
113
1
 
16
 
! Отговори
Даола преди 13 години
Е, загубата - от космическа гледна точка - няма да е голяма!
112
0
 
6
 
! Отговори
. преди 13 години
Е как срив?като Китай,Индия ,Африканските държави все повече и повече се увеличават като население,това ,че БГ и развитите държави са зле с ражданията ,не означава ,че целия свят е така....Иначе и аз мисля,че няма да изчезнем до 100 години,по-вероятно е цивилизацията ,така както ние я познаваме,да претърпи големи промени и след това да се затрием и ние ....
111
1
 
7
 
! Отговори
анонимен преди 13 години
Другите може да изчезнат ,но ние не, защото юнашка майка ние раждала,не се плашим от никакви кризи,финансови,икономически,демографски.Няма да изчезнем скоро от лицето на земята.Черните коментари за апокалипсис не ни плашат,пак ще оцелеем.
110
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
ZEITGEIST ТОВА Е ПОСЛЕДНИЯ ШАНС
109
0
 
6
 
! Отговори
pavel преди 13 години
abe 6te sapo4neme otnowo kato parwobitnite kato niama petrol kade e problema mnogo filosofia ne e dobre