Човешката цивилизация изчезва идните 100 г.

Твърдението е на австралийския учен Франк Фенер
21 юни 2010 07:06,
268
Човешката цивилизация изчезва идните 100 г.
Снимка: БГНЕС

Ученият, който помогна за изкореняването на дребната шарка, предрече, че човешката цивилизация ще изчезне от лицето на Земята в следващите 100 години.

Според професор Франк Фенер, човешката цивилизация няма да успее да се справи с демографския взрив и необузданата свръхконсумация.

Пред австралийското списание "The Australian", Фенер заяви, че "хомосапиенсите най-вероятно ще изчезнат в идните 100 години".

"Това е необратим ефект. Мисля, че е твърде късно. Опитвах се да не изказвам мнението си по въпроса, защото много хора се опитват да променят някои неща, но това не е достатъчно", допълни австралийският професор.

По неговите думи, откакто хората сме навлезли в научния период "Антропосин" - от началото на индустриализацията до днес, сме повлияли на планетата толкова, колкото би й навредил един ледников период.

95-годишният професор Фенер е автор на 22 книги и е носител на много награди за принос към изкореняването на дребната шарка.

Откритието на австралийския учен и до ден днешен се признава за може би най-значимото постижение на Световната здравна организация.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


268
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
148
1
 
4
 
! Отговори
Чичо Доктор преди 13 години
Ела си при мен анонимния... и за теб има място в психодиспансера... Ще ни го върнела природата?!?! Такова животно няма - прочети Шетцинг. Случвало се и ще се случва и занапред. Първата катастрофа е била при възникването на Цианобактериите - те са изтровили всичко живо с отпадния си продукт - свободен кислород... и са създали условия за по-нататъшна еволюция... Така че, всяко зло за добро
147
1
 
8
 
! Отговори
баба Хакерка преди 13 години
...Ше остане, докато унищожи всичка около себе си, а накрая се самоунищожи...
146
0
 
10
 
! Отговори
bbb преди 13 години
Дребната шарка / така наречената варицела /, не е изкоренена. Става въпрос за едрата шарка / вариола /. Пак не сте в час с превода
145
3
 
12
 
! Отговори
баба Хакерка преди 13 години
Цивилизацията може да изчезне, но животното наречено Хомо сапиенс ще остане...
144
2
 
1
 
! Отговори
Киану Рийвс преди 13 години
"Денят, в който земята спря" един вид.
143
2
 
8
 
! Отговори
123 преди 13 години
Дали една от причините да има толкова много хомосексуални не е това, че по естествен път стремежът е да се намали раждаемостта?!? От държавите, в които има изключителен ръст на населението няма такива, които да са "развити"...Останалите хранят множеството, също като при нашите ***! Това трябва да престане. Вероятно по такъв начин ще намалеят тези, които не създават, а само консумират!
142
2
 
15
 
! Отговори
Маргинал преди 13 години
Първи ще изчезнат комунистите, хем са дърти, хем безполезни, хем крадливи, хем некадърни .....
141
0
 
4
 
! Отговори
еди преди 13 години
И лошо, че нашите деца ще са :(
140
8
 
5
 
! Отговори
Фло преди 13 години
Някакъв учен си развивал теории, един мармот завивал шоколад ... ла ла ла
139
1
 
8
 
! Отговори
Spas преди 13 години
Може, но ако е засята цялата земя годна за земеделска обработка. Така че най-вероятно нашите наследници ще ядат предимно ГМО и ще ограничават правенето на деца.
138
1
 
11
 
! Отговори
Тъпира преди 13 години
В момента има пренасищане на хранителни стоки в някои държави докато в други е пълна мизерия. Според изчисленията, който аз съм чел планетата безпроблемно може да изхранва 20 милиарда население. Само трябва да се уравновеси пренасищането на някои и оскъдицата на други.... За съжаление ценностната ни система е насочена само и единствено към $ и това няма как да стане.
137
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
dokato ima geni nyama da se slu4i nichto
136
7
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Апокалипсис сега ! Адът,това е невъзможността на разума ! Разумът човешки, който е неспособен да опази майката-планета Земя !!! До скоро я изнасилваше с подземни ядрени опити...изтърбушва и недрата за нефт, газ и полезни изкопаеми !! Замърсява въздуха и с милиони тонове кълбета пушеци и газове от коли,заводи,фабрики,тецове и пърдящ едър рогат ***....Никаква човешка милост,никакво съчуствие !!! Природата ще ни го върне слихвите,безмилостно и безпощадно, така, както хората се отнасят с нея!!
135
0
 
5
 
! Отговори
RED преди 13 години
НА ПРАСЕТАТА ПРОМИВКИТЕ СА ТОВА НЯМА ХРАНА МНОГО ХОРА СТАНАХТЕ И ТНТ
134
1
 
5
 
! Отговори
:))))) преди 13 години
Рубеолата, заличена от лицето на земята? Поредния смях...
133
2
 
10
 
! Отговори
Spas преди 13 години
Хората ще станат 17 милиарда през 21 век. Как ще се изхрани това население ? Нали всеки ще иска добра работа, кола, къща, храна, вода. Ще настане някакъв ад. Добре, че няма да сме живи.
132
7
 
4
 
! Отговори
р преди 13 години
този е луд какво му се връзвате поредния изпаткал учен
131
1
 
2
 
! Отговори
анонимен преди 13 години
ама,не дай се боже ги хванат някъде из вселената дано да имат дупе да го отнесат заради всички земляни.
130
0
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
колега, проблемът не е, че не живеем достатъчно дълго или че сме прекалено малко. Проблемът е точно обратния - прекалено много сме, живеем прекалено дълго и се тъпчем прекалено.Пък за зависимостта от индустрията няма изобщо да говоря.Само с едно спиране на петрола за месец и гледай какво се вика апокалипсис.. Няма само да ти спре колата - ще спре производство, електричество, логистика на храни и суровини.. в градовете ще стане АД за по-малко от няколко седмици.Всъщност сме доста уязвими..
129
5
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Това някакъв сценарии на американски филм ли е? Гледам не само лудия професор, ами и много от вас са се вкарали в него като ви чета коментарите.