Ексхумират телата на Николае и Елена Чаушеску

Правят анализ дали наистина това са останките им
21 юли 2010 09:32,
20
Ексхумират телата на Николае и Елена Чаушеску
Николае Чаушеску. Снимка: wikipedia

Телата на Николае Чаушеску и на съпругата му Елена, погребани в букурещко гробище, ще бъдат ексхумирани днес.

Целта е да се направи анализ дали наистина това са останките на бившата президентска двойка, съобщи техният зет Мирча Опран.

Той е съпруг на дъщерята на семейство Чаушеску – Зоя, която също е покойник.

След като бъдат взети проби за анализ, двете тела ще бъдат погребани повторно.

С твърда ръка Николае Чаушеску управляваше Румъния от 1965 г. до 1989 г.

След улични демонстрации той избяга със съпругата си във вътрешността на Румъния през декември 1989 г., но няколко дни по-късно те бяха арестувани и след бърз процес – екзекутирани на 25 декември същата година.

Още по темата


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


20
Още по темата: РумънияЧаушеску
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
19
1
 
0
 
! Отговори
агюяйаъоэж преди 13 години
Два пъти минал през Румъния и вече много знае - ***. Чаушеску е велик човек!
18
1
 
4
 
! Отговори
NRZ преди 13 години
За "другарите", славещи Чаушеско и подобните му, ще кажа само, че съм минал 2 пъти през Румъния преди 1990. Децата по границата просеха дъвки и бонбони, във вътрешността просеха вече ХЛЯБ! Това са ви на вас успехите. Глад и мизерия. На всичкото отгоре нямаха и бензин - всичко изнасяха. В магазините имаше само мухи. Комунизъм в действие. Прескочете сега до Гюргево и ще видите огромна разлика с Русе - мизерията е у нас. Благодарение на същите тези наши несменяеми "другари".
17
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен7 преди 13 години
След Горбачов огромни дългове! Единствения ръководител в света който докара държавата си до позиция да има да взема, а не да дава, е Николае Чаушеску! С цената на какво обаче ще попитат някои и ще бъдат прави! С цената на две и половина поколения! А преди десетина дена една "патриотка" живееща във Франция от 35 години възкликна в Пловдив: "Леле, колко много коли!"На което нямаше как да не отговоря" Да, много са, защото ги виждате. А знаете ли колко бедняци има които не виждате?" Тя беднотията..
16
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен7 преди 13 години
Без никога да съм бил нито комунист, нито отечественофронтовец, нито профсъюзна ***, нито член на каквато и да е формална или неформална организация, дори не и румънец, влах, а само български гражданин, просто искам да ви насоча вниманието към три дати или по-точно три години - 1985, 1990 и сегашната 2010. Защо ли? Защото фактите говорят най-добре от всички нас "безпристрастно" пишещите. И така след Тито в Югославия - големи дългове! След Тодор Живков пак големи дългове!
15
6
 
4
 
! Отговори
до 1 преди 13 години
в кой гьол??? в същият в който хвърлихме роднините ти, на теб и на всички останали плебеи, по времето на комунизма ли??? мухахахаха. колкото и да хленчите ние излязохме ненаказани. няма и да бъдем. ако някой искаше да ни търси сметка, това щеше да е сторено през тези 20 години. вече минаха 20 години и никой не ни потърси отговорност. така че забравете това някога да стане, щом досега не е станало. поздрави от един върл комунист. :))))
14
2
 
4
 
! Отговори
horus преди 13 години
Абе 13 ясно е че такива като теб дето са се нагушили по Татово време вие е мило за тоя *** *** !. Комунистическа *** - като сгафите нещо никога не поемате лична отговорност - винаги колективна ! или пък - ама тези безобразия се вършеха от други хора използващи моето име - аз нямах нищо общо. Как обаче си приличате и църковните фанатици и комунистите и нацистите - като чета документите от Нюрнберг, и там Гьоринг и Сие са пеели същата песен
13
4
 
7
 
! Отговори
do 12 преди 13 години
Bai Tosho ne beshe urod.. Edin ot malkoto svestni komunisti koito napraviha neshto za darjavata!! Mnogo drugi zaslujavaha besiloto, no ne i bai Tosho!! Saprugata na 4aushesku ekzekutirashe hora, vav vriala voda, blaskane s kola i e lubimoto, bai Tosho ne e posiagal nikomu, dori i drugi darjavnici da sa go pravili... Bai Tosho e malkoto zlo na evreiskia komunizam!!
12
10
 
7
 
! Отговори
horus преди 13 години
до Антигербер - Румънците все пак излязаха повече мъже от нас - очистиха един комунистически *** !!! А ние можем само да се срамим че не постъпихме така с нашия Б.Тошо. Това че неможеш сега да имаш кола и апартамент, *** го дължиш именно на него и на цялата комунистическа ***. Ама румънците са едни - ако зависеше от мен - не куршум, на кладата щях да ги кача. Така трябваше да постъпим и със семейството на Нашия Другар от Правец !!!
11
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
То не ти пречи и сега да ходиш да му целуваш ***!Освен това,достатъчно идейни наследници си има,пацелуй наред,само пришки да не ти излезат на езика.
10
0
 
0
 
! Отговори
до хаха преди 13 години
много ясно че е убийство,малко хора е затрил този ***
9
1
 
0
 
! Отговори
a tato? преди 13 години
dali ne e v Argentina?
8
7
 
20
 
! Отговори
Антигербер преди 13 години
Бай Тошо трябваше със *** нагоре да го погребът за да може сега да го целуваме.Защото ако не беше той,нито един българин нямаше да може без пари да образова децата си,да си купи жилище ,кола,да отиде на почивка абе все нормални човешки потребности.Питам сега колко процента от българите могат да си позволят горенаписаното.
7
1
 
19
 
! Отговори
Енчо преди 13 години
Септември 1989 малко преди падането на Чаушеско, ми се случи да минавам през Румъния на път за Унгария. Беднотията беше ужасна, спираха им тока през 2 часа, нямаше елементарни неща по магазините: цигари, ножчета за бръснене, хранителни стоки. Помня в хотела в Клуж служителката на рецепцията тръгна след мен да ми се моли да и дам едно шоколадче за детето и, чувала че в България има шоколад....
6
5
 
11
 
! Отговори
някой преди 13 години
До: хахаМъчно ли им е на румънците за Чаушеско?Сигурно им е мъчно. За времето когато имаше само една държавна телевизия, която излъчваше само по 6 часа на ден, и в която основните герои бяха семейство Чаушеско.През час повтаряха бодряшки новини "товаришул Николае Чаушеско, ши товаришул Елена Чаушеско ..." дрън-дрън и останалото не го разбирам, но беше ясно - освен "царя" и "царицата" Чаушескови друго нищо не можеш да видиш в ефира. Е как няма да им е мъчно...
5
11
 
19
 
! Отговори
хаха преди 13 години
Чаушеску беше хванал Запада за топките.Това не беше процес.Пълна пародия.Убийство.Образовайте се!
4
10
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
na mnogo balgari im e machno za nachija ama plana na drugarite beche prevrat i razgrabvane na BG ne nujno da si priznavate che vie machno zdraveopazvane obrazovanie zaplati prestapnost energija hahaha da izbrojavam li ochte?
3
0
 
15
 
! Отговори
зеле преди 13 години
От какво ли се опитват да отклонят вниманието на хората там, че да го правят това шоу? Както се казва, политиката е *** работа. Низки страсти и пари. Достоевски го е казал с едно заглавие най-точно - "Бесове"...
2
13
 
19
 
! Отговори
Amenhotep преди 13 години
Айде и на тия ще им копат кокалите... А бай Тошо ще го изкопаме ли да видим дали наистина е той?
1
29
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
направо да ги хвърлят в някой гьол