Чилийските миньори вече знаят, ще ги спасят след месеци

33-мата затрупани миньори получиха лекарства и глюкоза
26 авг 2010 10:33,
13
Чилийските миньори вече знаят, ще ги спасят след месеци
Миньорите успяха да изпратят изпод земята бележка че са добре Снимка: БГНЕС

33-мата чилийски миньори, които бяха затрупани в мина и са живи, научиха, че може да бъдат спасени едва след няколко месеца, съобщи здравният министър на Чили Хайме Маналич, предаде BBC.

Миньорите, които са блокирани на 700 метра под земята от 5 август, са реагирали спокойно на новината, посочи министърът.

До момента властите отлагаха да им съобщят новината заради загриженост за психическото им състояние.

Още по темата
Те трябва и да поддържат форма, докато чакат да бъде прокопана спасителна галерия, което може да отнеме 4 месеца.

"Казахме им, че няма да бъдат спасени преди националния празник на Чили на 18 септември и че се надяваме да ги извадим преди Коледа", обясни Маналич.

Въпреки че са приели новината спокойно, е възможно затрупаните миньори да изпаднат в депресия, да имат изблици на гняв и да бъдат неспокойни.

Чилийските власти поискаха помощ от НАСА, за да попитат за технологиите и решенията, които могат да помогнат на миньорите да останат здрави.

Под земята миньорите вече получават глюкоза, таблетки срещу обезводняване и лекарства. Ще им бъдат спуснати и антидепресанти.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


13
Още по темата: Чилиминьори
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
13
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
ужас
12
0
 
2
 
! Отговори
Аспарух преди 13 години
ДО 8 Когато свърши комунизма бях на 15 и единственото което чаках беше края на учебната година. 20 год. по-късно се старая да си върша работата качествено и без чужда помощ. Когато нещо не ми харесва се опитвам да го променя. Когато не успея не търся вината у другите и не чакам да ме спасяват. Намирам друг начин и не се оплаквам.
11
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Ква жица бе - това са златни мини. Да им кажат, че копат злато. Даже е достатъчно само един *** да викнат. Той сам ще си доведе братовчедите. За нула време ще са прекопали половината Чили. Даже може да открият някоя архелогическа находка.
10
0
 
7
 
! Отговори
Eмил преди 13 години
Защо обръщате всяка новина в политическа и винаги сравнявате хората с нас българите.Спрете да се оплаквате и мрънкате.Не чакайте някой да ви даде,ами си го вземете сами.Стегнете се най-накрая и се опитайте да се преборите с лошия живот...Аман от сълзи и сополи...
9
0
 
1
 
! Отговори
забойчик преди 13 години
Голяма загадка е ,как тези хора дишат.В галериите има смукателна и нагнетателна вентилация и ако при авария обмена на въздух спре,много бързо се усеща разликата.
8
0
 
13
 
! Отговори
ewala Asparuh преди 13 години
"тях поне ще ги извадят след 4 месеца. дават им храна, надежда, лекарства, глюкоза.ами на нас в тази държава кой ще ни даде малко надежда, антидепресанти и вяра, че скоро ще я напуснем и ще ни извадят от тук? че то няма смисъл да се остава в тая дупка."ej, takiwa kato teb pyrwo sa 4akali da swyr6i komunizma, sled twa da dojde ES, a sega sigurno 4aka6 ewroto... i to kwo se okaza... po dyrweteta samo lista 6te izbiwat, a ne pari i pyrjoli :)ajde nazdrawe i po-optimisti4no
7
2
 
21
 
! Отговори
Пипи преди 13 години
Предлагам да им изнесем петима *** от Факултета и да им кажат, че всичката жица, която изкопаят е тяхна и работата за едня седмица ще е свършена.
6
2
 
17
 
! Отговори
Аспарух преди 13 години
до Анонимен 5Ами махай се. Докога ще чакаме някой да свърши нашата работа? Който иска да живее добре да се напъне малко и да работи. И като дойдат избори да не си стои в къщи с оправданието че нищо не зависи от него. Българи, разберете най накрая че от нас зависи какво ще стане.
5
13
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
тях поне ще ги извадят след 4 месеца. дават им храна, надежда, лекарства, глюкоза.ами на нас в тази държава кой ще ни даде малко надежда, антидепресанти и вяра, че скоро ще я напуснем и ще ни извадят от тук? че то няма смисъл да се остава в тая дупка.
4
1
 
14
 
! Отговори
Кофти преди 13 години
Ох, това е ужасно! Горките хорица.. дано успеят възможно най-скоро да ги измъкнат от там... то това да не ти е бай брадър да си 4 месеца под земята... а те в галерия ли са затрупани, в самия тунел ли са или в нещо друго, защото refugio е убежище... ?
3
0
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Горките хора...това е дълго време...погребани...
2
7
 
17
 
! Отговори
брей преди 13 години
Не съм чувал досега за 4 месеца спасителна операция, мисля че двама души с лопати ще изкопат тунел за по кратко време.
1
13
 
10
 
! Отговори
ivan преди 13 години
nadqwam se che antidepresantat e kozche. toj w chili ne staa nou ama pak po dobre ot nekwi hapowe. pusnete im i malko internetec i ne gi mislete. s po seriozna notka dano da gi izwadqt skoro.