На границата връщат македонци с BG номера в България

В Македония има 40 000 автомобила, купени в нашата страна
2 окт 2010 09:32,
205
На границата връщат македонци с BG номера в България
Снимка: Булфото

Македонските митничари на граничен пункт „Делчево” на границата с България не пропускат автомобили с българска регистрация, чийто собственици имат двойно гражданство, съобщи македонската телевизия Канал 5.

От 16.00 часа в петък на границата са били спрени и върнати в България около 20 автомобила. От ръководството на митническия филиал са обяснили, че постъпват съгласно закона, затова ще бъдат спирани всички автомобили, които не изпълняват условията за внос.

В Македония на 1 октомври влезе в сила закон, съгласно който ще бъдат налагани големи глоби на собствениците на коли с български или други чуждестранни номера, които не са ги пререгистрирали, а са ги внесли в страната преди повече от шест месеца.

Още по темата

Ако някой бъде хванат, че кара кола с чужди номера, в повечето случаи – български, ще бъде глобен със 100 евро.
Според някои оценки над 40 000 автомобила втора употреба, купени от България, се движат по пътищата, най-вече в Източна Македония. Досега са били пререгистрирани не повече от 10 000 от тях.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


205
Още по темата: македония
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
108
0
 
3
 
! Отговори
Loshiq преди 13 години
Абе хора оставете ги макетата като не искат да се признаят за българи те албанците ще ги оправят отзад.И кой луд иска да се обединява ме с тях по бедниса от нас по глупави и половината са албанци които са по гадни и крадливи от нашите ***.Знаете ли колко ще се върнем назад икономически заради тях и какви проблеми ще имаме с новото "малцинство" албаноциганотурци (мюсюлмани).
107
0
 
8
 
! Отговори
иван преди 13 години
Македония , този пуштиняк с ненормално , пияно и развратно население няма нищо общо вече с България . И колкото по малко се сещаме за тях толкова по добре за нас.
106
4
 
0
 
! Отговори
Kan-e su bigi преди 13 години
До Божидар Димитров, Пламен Павлов, Петър Добрев, Живко Войников, Иван Танев и пр., и пр. "професори, доценти и учени", както и до всички участници във форума:Посочете ми един исторически извор, който да съобщава, че Кубер е българин.Кубер е българин само в болните от национализъм глави на проф. Златарски и всички български историци след него, писали върху средновековната история на българската държава.
105
0
 
8
 
! Отговори
me преди 13 години
ОТ ДОГОДИНА, ВСИЧКИ КОЛИ В МАКЕДОНИЯ ДА СА С БЪЛГАРСКА РЕГИСТРАЦИЯ КАКТО МУ Е РЕДА - ЗАКОН!
104
2
 
0
 
! Отговори
ЩИРЛИЦ преди 13 години
Па немой да се лютиш,оти от устата ти воня се носи.Айде сега по-кротко,оти нема да заспиш нощеска!!
103
0
 
5
 
! Отговори
giorgos papanikolaou преди 13 години
Маке от Петриц, на Български език пишеш , като научиш друг език ми се обади....
102
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Въобще да не ги пускат в БЪЛГАРИЯ тези въздухари
101
4
 
0
 
! Отговори
Минаващ преди 13 години
До БЪЛГАРИН:Съвременната българска държава съществува от 1908 година. Не е чак толкова много преде съвременната Македонска държава. Извинявам се за правописната грешка. На мене, като македонец, не ми е позволено да пиша на български като неграмотно българче във форум, в който се споменама Македония.
100
0
 
4
 
! Отговори
bg преди 13 години
ейййй...пий си редовно хапчетата.!няма лек,но ако се пазиш няма да ти личи много...
99
2
 
0
 
! Отговори
Минаващ преди 13 години
До БЪЛГАРИН:Съвременната българска държава същесвува от 1908 година. Не е чак толкова много преде съвременната Македонска държава.
98
1
 
4
 
! Отговори
Loshiq преди 13 години
Браво на макетата.Така пресичат тарикатите които искат да карат кола без да плащат данъци.Май трябва да вземем пример от тях за наш срам.Между другото какво е това двойно гражданство(звучи ми като двубрачие)или си Българин и живеш тук и плащаш данаци тук или къфто щеш бъди където искаш ама вън от България.
97
0
 
4
 
! Отговори
SS Liebstandarte преди 13 години
МАКЕДОНИЯ Е БЪЛГАРСКА!!!!!!БЪЛГАРИЯ НА БЪЛГАРИТЕ!!!! СМЪРТ ЗА ОТЦЕПНИЦИТЕ И СРЪБСКО АЛБАНСКИТЕ ***!!!!
96
1
 
2
 
! Отговори
giorgos papanikolaou преди 13 години
Zащо си се развикал маимунце? Нали ти казах да не слагаш пръста на г--а ти!!!
95
6
 
3
 
! Отговори
маке от петрич преди 13 години
аааа... тие Ганчовците Татаро Монголци от нашите северни Македонски колонии - Русе, Плевен, Свищов, Кнежа, Червен брег, Враца каде гарга не каца, и други.... и от нашите Македонски пристанища Варна и Бургас.... много дигат врева.. крекат като жаби... и треба да ги смирам малце... Ей Ганчовци Татаро Монголски..... слушайте убаво сега що ке ви кажа и нема да повтарам.... Ние ,Македонците, ви даваме право на вас Ганчовците Татаро Монголци ,да си живеете мирно и да си орате кротко земята в *** махали - Павликени, Монтана, Горна Ореховица, Нова Загора, Стралджа, Лом , Левски... там ке си живеете со Гагаузите, Ромите и Казалблашите... и со турско говорящите Кримски Татари, Юруци и Каракалпаци.... има и малко Черкези ,Огузи, Власи и Каракачани.. Даваме ви право да научите наш Македонски язик, писмо и религия, оти вие като дойденци дивяци от Азия немате ваш язик ,писмо и религия... Даваме ви право да се молите во нашите Македонски Черкви и Манастири.... Ке ви дадеме и малце оружие да... се чувате от мечките в гората и от айдуците..... цели ТРИ розеви БМВ-та и супници.... И да слушате ей Ганчовци..... Да не правите бели и да не подкопавате темелите на Черквите и да не крадете от Македонските Манастири таму..... Инаку айде гитла.... ке си соберете смърдливите и вошливи черги и партали, ке ве качиме на кобилите.... и бришете за Азия...... Там во Западна Манджурия и Татарстане е вашата Татковина.... Тука е Македония.
94
0
 
6
 
! Отговори
иван преди 13 години
Оставете македония на македонците . Те не са българи . Те са никаквци . Те нямат род и родина и за това не им приписвайте , че са българи . Те са македонци както *** са *** а не роми .
93
0
 
4
 
! Отговори
? преди 13 години
Абе момче ти някога замислял ли си се защо историята никъде по света не се преподава по начина по който се преподава в МК ???
92
1
 
2
 
! Отговори
БГ преди 13 години
Нещо малко несвързано ми звучиш. На коя ракия си ? Пък, че не сме един народ то е ясно, също както е ясно, че преди 45 сме били. Вземи да четеш малко македонска литература (не македонистка) Почни с Димитър Талев и като го разбереш мини и към Симеон Радев.
91
0
 
3
 
! Отговори
giorgos papanikolaou преди 13 години
За да довършим разговора, мики маус-македонецо, време е вече да си поиграеш с твойте куклицки....Както вече си разбрал, който се ражда в Българска Македония, освен македонски увладява и Български език......ГОРДЕЙ СЕ С ТОВА И ЩЕ ТИ ОЛЕКНЕ, КРАКАТА НА ЛЪЖАТА СА КЪСИ!!!!!!!!!!!!
90
2
 
1
 
! Отговори
Makedonija преди 13 години
НЕМА ДА СТАНЕ ! НЕМА ДА СТАНЕ ! НИКОГАШ !!Шо си е македонско,македонско ке си остане,ни бугарско нит грчко сакамеМодераторе стига бриши !
89
0
 
3
 
! Отговори
ЩИРЛИЦ преди 13 години
Почти улучи правилната дума-отърве.Напредваш с българския,на прав път си.Дерзай!!