Съдят крайнодесен политик за антиислямски филм

Герт Вилдерс е обвинен в подбуждане на омраза срещу мюсюлманите
4 окт 2010 16:03,
117
Съдят крайнодесен политик за антиислямски филм
Снимка: БГНЕС

Холандският крайнодесен депутат Герт Вилдерс се изправи пред съда в Амстердам по обвинение за подбуждане на омраза срещу мюсюлманите. Ако бъде признат за виновен, Вилдерс може да получи година затвор и глоба до 7600 евро.

Междувременно политическото влияние на Вилдерс и неговата партия расте. Смята се, че той е партньор в сянка на следващото коалиционно правителство, пише ВВС.

Още по темата

Самият той твърди, че процесът срещу него е тест за свободата на словото.

Прокуратурата е повдигнала пет обвинения за дискриминация и подбуждане към омраза. Те се базират на 17-минутния филм „Фитна“ на Вилдерс, който предизвика протести в мюсюлманския свят.

Като политик Велдерс се бори за недопускане на ислямски имигранти в Холандия, забрана за строителството на нови джамии и допълнителен данък за носенето на забрадка. Сам определя мисията си като спиране на ислямизацията на Холандия.

Миналата година Великобритания забрани на Вилдерс да влезе в страната. Заради отправени заплахи за живота му той се движи обграден от охранители.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


117
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
82
2
 
7
 
! Отговори
Контра - Атака преди 13 години
до 59Да ,,, както върви свръх-раждаемоста на *** и масовото изселване на младите българи, до 20 години тук вече няма да се говори български езикЗа това си прав - Но защо само аз протестирам срещу анти-бялата демографска политика ?! Защо никой не ме подкрепя ? Защо се занимавате с тези глупости - комунизъм и антикомунизъмКогато и " комуниста " Седефчо и "антикомуниста" Иван Костов са циганикогато "турчина" Доган и българина "Сидер" са циганине виждате ли *** ББ, ЦЦ, Дянков
81
8
 
11
 
! Отговори
кузман преди 13 години
БИВШ ТУ2РЧИН И БИВШ ИСЛЯМ НЯМА - ВСИЧКИ ТЕ СА ***, КОИТО ТРЯБВА ДА БЪДАТ ИЗХВЪРЛЕНИ!!!
80
5
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
БРАВО на Герт Вилдерс-всички НОРМАЛНИ хора го подкрепяме
79
3
 
8
 
! Отговори
Арм Гедо преди 13 години
Колко е прав човекът...Видял го е, знае какво идва и както всички християни и нормани хора - страх го е!
78
1
 
5
 
! Отговори
kolekcionera преди 13 години
а аз се чудя защо нашия Волен се крие
77
1
 
3
 
! Отговори
kolekcionera преди 13 години
А аз се чудя защо нашия Волен се крие
76
4
 
1
 
! Отговори
DO KENEFA преди 13 години
MNOGO SI BIVCH BE POMAKO SELIYAT SVYAT TE POZNAVA TOLKOVA SI BIVCH, EDRIYA KOSMAT MIRIZLIV POMAK.
75
1
 
1
 
! Отговори
11 преди 13 години
GLEDAY V ISTORIYA KATO KOLELO SE POVTARYA VSICHKO, TOZI NE ZA 500st. CHTE E. BATAK,A NAPRAVENO OT VACHITE BIVCHI MOHEMMEDANI NA TYAH GI PITAYTE KOYI SA GO NAPRAVILI.
74
3
 
2
 
! Отговори
DO KENEFA преди 13 години
POMAK, KENEF ,SVINAR I KAKVO ZNAECH TI ZA ISLYAMA PICHECH GLUPOSTI M...TI KOSMATA, NABLIJAVA VI KRAYA NEDEYTE BIRZAYTE CHTE VIDITE SKORO KAKVO VI CHAKA. PIS POMAK NITO SI BILGARIN NITO FES VIE STE PARAZITI V BG.
73
14
 
5
 
! Отговори
пепо преди 13 години
ДО ВСИЧКИ ***.Как да ви обясня , че исляма е религия която проповядва за за съпричастност между хората за внимателни и вежливи взаимоотношения , сущо като християнството.Не съм мисюлманин, но съм чел корана и няма никакви проповеди за убийства,срещу хора от други религий.Това което го вършат някои са крайни или радикални ислямисти, подобно на сектите в християнството.
72
5
 
5
 
! Отговори
Бивш мохамеданин преди 13 години
Само много заблуден човек може да твърди това, което ти твърдиш.За съжаление в нета има много филми, които лъжат хората, че исляма е нещо хубаво.Само човек който е бил вътре в тази религия може да разбере ужаса наречен - ислям.
71
3
 
8
 
! Отговори
Бивш мохамеданин преди 13 години
За Фитна съм чувал само донри отзиви. Че показвал какво представлява исляма всъщност.Според мен обаче нито един филм не може да покаже истинската ужасяваща същност на исляма. Тази религия се рекламира усилено. Отвън не личи, но който е бил в досег с нея знае, че е ад.
70
6
 
5
 
! Отговори
пепо преди 13 години
Исляма е религия като християнството ,смного малки измененияВсе пак да не забравяме , че и двете водят началото си от юдаизма.Така че не може да говорим коя била варварска и коя цивилизована.
69
1
 
13
 
! Отговори
Antimuslim преди 13 години
Фитна е много точен и шокиращ реален филм , Герт Вилдерс е герой който се осмели да представи истината за тая дивашка и варварска религия която сее омраза и терор навсякаде.Извода според мен е един - никога няма да станем едно с тая *** *** , между нас и тях зее огромна пропаст която нараства с всеки изминат ден.Запомнете че в близко бъдеще ще бъдем изправени пред дилемата , или ние - или те.Всичко натам отива......
68
4
 
6
 
! Отговори
Рави Маркузе преди 13 години
Скоро *** ще ви изнасилват и колят по улиците,а американските самокети ще ви изтрият от лицето на земята...както направиха в Косово....защото иде Видов ден и трябва да си платите за невинните 12 000 които затрихте с лека ръка.....
67
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
ЕС води много погрешна политика спрямо малцинствата и този проблем започва да ескалира - просто не можеш да интегрираш масово мароканци в Холандия да речем и не защото те са някакви генетично лоши или глупави хора, а защото тяхната култура е коренно различна от тази на местните. Ето защо навсякъде в Европа растат като гъби най-различни гета, които генерират радикален ислям и престъптост, което пък налива допълнително масло в огън на омразата между местни и имигранти.
66
0
 
6
 
! Отговори
WASP преди 13 години
Скоро ще съдим съдещите.....честно и безкомпромисно...кйакто заслужават...
65
0
 
11
 
! Отговори
Д.Б. преди 13 години
Филма "Фитна" може много лесно да се намери по сайтовете за клипчета (знаете кои;).Само да ви предупредя, че на места има доста шокиращи моменти и ако има хора с по-лабилна психика може и да не го гледат!Иначе пложението в Европа става доста страшничко. Ако ние европейците не се опомним скоро и не вземем някакви мерки, ще се изправим пред проблем доста по-сериозен от нацизма и комунизма.
64
0
 
8
 
! Отговори
SS преди 13 години
А *** да си призовават на воля, че ще избият :неверниците", а?*** тая демокрация, ЗАКРИВАЙ !
63
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Много е просто турчине - както се държиш ти, така ще се държат хората с теб. Дано наистина да си така. Макар че опита показва друго - вие едно говорите, а зад гърба ни сте злобни.