Калифорния каза "Не" на марихуаната

57% от избирателите не са съгласни със законопроекта
Обновена: 3 ное 2010 17:44 | 3 ное 2010 17:44,
98
Калифорния каза "Не" на марихуаната
Снимка: БГНЕС

Жителите на Калифорния гласуваха против легализирането на марихуаната на територията на щата, съобщи CNN.

Според данните от гласуването 57% от избирателите са изявили несъгласието си със законопроекта.

В момента в щата Калифорния употребата на канабис е разрешена за медицински цели. Той може да се купи легално с лекарска рецепта.

През март т.г. предприемачът Ричард Ли, който се занимава с отглеждане на марихуана, организира подписка за провеждането на референдум за легализирането на свободната употреба на наркотичното вещество.

Още по темата
28 окт 2010 15:55
171
Привържениците на идеята аргументираха позицията си с това, че не е справедливо да се преследват хората за „трева“, когато в същото време алкохолът се продава в неограничени количества.

Освен това, според тях, отглеждането и проджабата на марихуана би допринесло значително за бюджета на щата.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


98
Още по темата: калифорниямарихуана
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
42
2
 
14
 
! Отговори
komentor преди 13 години
" По данни на СЗО алкохолът причинява 2,5 милиона смъртни случая на година от болести на сърцето и черния дроб, пътни инциденти, самоубийства и рак - което се равнява на 3,8% от всички смъртни случаи. Той е третата най-важна причина за смърт и инвалидност по света."на вас наздраве, а аз ще си запаля бонга (:
41
2
 
11
 
! Отговори
.!. преди 13 години
Много скоро марихуаната ще се легализира по цял свят,разликата между 43 и 57% е само няколко десетки хиляди гласеца.Ако България последва примера на прогресивните европейски държави и декриминализира конопа-край на кризата,туризма ще докара страната в състояние на бюджетен излишък!
40
1
 
6
 
! Отговори
komentor преди 13 години
"Алкохолът е по-опасен наркотик от хероина, ако се отчитат вредите за използващия го и за околните, съобщава БиБиСи.""алкохолът е представен като най-вредния наркотик, почти 3 пъти по-опасен от кокаина и тютюна."и е легално ?! и си го правите във вкъщи?
39
0
 
6
 
! Отговори
.!. преди 13 години
И аз харезвам мастика, водка, ракия, коняк, вермут, текила, уиски ,бира и вино.От 9 клас пуша цигари.Произвеждам по 50-60 кила розе от лозите покрай оградата на вилата.
38
16
 
8
 
! Отговори
eeeeee преди 13 години
Браво Калифорния с теб сме ....................... изчистете се от наркотиците !
37
2
 
3
 
! Отговори
блякс преди 13 години
забранения плод е по сладък и по доходен а и кав е смисала държавата да печели от това нщо
36
3
 
7
 
! Отговори
Спонги преди 13 години
Хайде де. Ти да не си производител на червено вино. Аз пък харезвам още мастика, водка, ракия, коняк, вермут, текилае, уиски и бира.Цигарите са вредни заради катрана, не заради никотина. В марихуаната също има катрани. Всеки сам да си избира.
35
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
това го разправяй на евреите в дахау бе, ***.
34
2
 
9
 
! Отговори
Светлио преди 13 години
Според изследвания, публикувани в британското медицинско списание Lancet[1], марихуаната заема 11-о място по вредност в списъка на вредни наркотични вещества (алкохолът и тютюнът заемат съответно 5-о и 9-о място).
33
7
 
7
 
! Отговори
НЕзависим! преди 13 години
Само като видя, че мазен, гнусен евреин като сорос дава мило и драго (1 млн долара) за легализацията на нещо, което не е стока от първа необходимост ми става ясно, че работата не е чиста! А вие тревоманите вземете свършете нещо полезно за обществото като искате държавата да тръгне напред, вместо по цял ден да халюцинирате колко сте велики! Това е по-правилния път! ТРУДЪТ ЩЕ ВИ ДАДЕ СВОБОДА, а не тревата!...
32
2
 
5
 
! Отговори
svetlio преди 13 години
и си против зашото ?!?! а си ЗА алкохола ЗА цигарите ... така ли ?
31
2
 
6
 
! Отговори
KRIMENA ST ZAG преди 13 години
As mi e tva intiresna rabuta-Iminno f KALIFORNIA-1966 sa zarajdad HIPITAta-FLOWER -POWER...HIGH ASHBURRY-tam to4nu sa sa puiavili purviti MARIHOANA -KIDS...f smisal Marihoanata sa konsomira ut hiliduletia-uba4i 1966 f KALIFORNIA e dubila STATOS na KULT-TRIVA...SOMER OF LOVE-1967-LOVE;PEACE, FREE SEXX,MARIHOANA....Jimmi Hendrix..Janis Joplin,,Jefferson AIRPLANE,,CANNED HEAT,,,CALIFORNIA DREAMING-the MAMAS &the PAPAS..-fsi4ku s kunteks-MARIHOANA...The Spirit of The 60ies....
30
4
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Ние сме европейци, не сме хамериканци. Ние искаме в България да е така, както е в цивилизованите държави в Европейския съюз - не искаме легализация, искаме ДЕКРИМИНАЛИЗАЦИЯ. Не сме престъпници, а ни третират като такива в България.
29
3
 
3
 
! Отговори
omg преди 13 години
kaliforniq i da kaje da bulgaria blizkite 20 godini nqma da kaje da, a i az pusheh 9-10 godini i veche kazvam NE za momenta e taka nqma da hoda da pulna gushkite na nqkvi pomqri ili da ima kachestvena i na dostupna cena ili da si pushat glupacite i bez tva se natrovih beh stanal 70 kg
28
5
 
25
 
! Отговори
.!. преди 13 години
Не си правете илюзии,че марихуаната е безвредна!Вредна е!Но цигарите и ракиите са по-вредни!Само в червеното винце има нещо положително,но не повече от чашка на ден.
27
15
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
наркоманите да спрат на фирософстват колко по-вредно е всичко друго!...
26
1
 
4
 
! Отговори
Тялото преди 13 години
Пууу, за малко! Нищо следващия път.
25
0
 
3
 
! Отговори
.!. преди 13 години
Не е психиатър в САЩ!
24
5
 
6
 
! Отговори
баба преди 13 години
Защо трябва да си комунист при това дърт за да имаш различно мнение от твоето!Аз съм на 30 и не съм комунист, а съм майка,която е против тревата !!!Изобщо против дрогата съм-това е мое лично мнение!!!!
23
0
 
9
 
! Отговори
.!. преди 13 години
Невинната хранителна добавка "Валидол",също е антидепресант.Скоро имах сърцебиене по обяд и изсмуках два валидола,веднага действа,вечерта с хапването му цапнах и 2 чаши червено вино,удари ме и в говора и в краката,та чак залитах, а на другият ден бях готов да повърна всеки момент.