Калифорния каза "Не" на марихуаната

57% от избирателите не са съгласни със законопроекта
Обновена: 3 ное 2010 17:44 | 3 ное 2010 17:44,
98
Калифорния каза "Не" на марихуаната
Снимка: БГНЕС

Жителите на Калифорния гласуваха против легализирането на марихуаната на територията на щата, съобщи CNN.

Според данните от гласуването 57% от избирателите са изявили несъгласието си със законопроекта.

В момента в щата Калифорния употребата на канабис е разрешена за медицински цели. Той може да се купи легално с лекарска рецепта.

През март т.г. предприемачът Ричард Ли, който се занимава с отглеждане на марихуана, организира подписка за провеждането на референдум за легализирането на свободната употреба на наркотичното вещество.

Още по темата
28 окт 2010 15:55
171
Привържениците на идеята аргументираха позицията си с това, че не е справедливо да се преследват хората за „трева“, когато в същото време алкохолът се продава в неограничени количества.

Освен това, според тях, отглеждането и проджабата на марихуана би допринесло значително за бюджета на щата.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


98
Още по темата: калифорниямарихуана
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
22
1
 
3
 
! Отговори
до 19 преди 13 години
дъщеря ти не е психиатър в САЩ, нали?...а тук психично болните въобще пък не ходят на лекар, а според статистиката всеки трети се нуждае от психиатър - ти също...но не от такъв "специалист" като дъщеря ти
21
6
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Цигарите и Алокохола са по-вредни от Марихуаната!ФАКТ!Дайте да ги забраним! А?Холандците имат много по-малко потребители на марихуана, като процент, отколкото испанците, в Холандия е легално, в Испания не е!ФАКТ!Не искаме да легализират хероина, а тревата, от която не съм чул да има смъртни случаи, за разлика от редица други позволени дроги!
20
0
 
1
 
! Отговори
.!. преди 13 години
отнася се до анонимен номер 6
19
1
 
8
 
! Отговори
.!. преди 13 години
Дъщеря ми е психиатър,та от нея съм чувал,че в САЩ от години на всички над 45 годишни се предписват превантивно антидепресанти за да гледат по розово на разликите между сладките мечти до 45 и киселите реалности след 65
18
12
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
да,американците са най-напредничавата нация, която дърпа света напред!
17
7
 
10
 
! Отговори
Svetlio преди 13 години
ах колко е жалко да си дърт комунист !!! ... говорите ми за трева без дори да знаете как действа ... говорите ми за трева без дори да знаете дали има някакви странични полседствия .... говорите ми за трева ,а в сащото време вие , дъртите *** се наливате с ракия по цял ден и биете жените си ... АХ КОЛКО Е ЖАЛКО ДА СИ ДЪРТ КОМУНИСТ !!! ... тази даржава няма да се оправи докато се "оправлява" от комунистическо промити мозаци !!!
16
8
 
7
 
! Отговори
КАТО преди 13 години
Като са безмозъчни младите,и това са им интересите-жална ни майка!!!Това ,че не можете да си докарате положителни емоции без стимуланти-ГОВОРИ ЛОШО ЗА ВАС МЛАДИТЕ!!!!
15
13
 
7
 
! Отговори
муле преди 13 години
Адмирации!!!!!!!!!!!!!Що все излизат с аргумента,че ще влезнат данъци в държавата-много Ви дреме за държавата-важното да пушите!!АРЕ СТИГА С ТАЗИ ЗДРАВОСЛОВНА- ТРЕВА!!!!
14
9
 
3
 
! Отговори
До 6 преди 13 години
"Легализацията е неизбежна, а отлагането и само говори къде точно се намираме в момента по отношение на цивилизованост и толерантност"Хъх. Ние ? Става въпрос за Калифорния. Това показва само колко ти е издухала мозъка тревата. Продължавай да пушиш скоро ще си retard ако знаеш какво е това.
13
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Единствено щата ще загуби!Ще си пълнят затворите с хора заловени с безобидни количества и ще създават безмислена работа прокурори и съдии, да не говорим данъците, които биха влезнала в хазната при евентуално легализиране.Странно ми е само, защо е полулегална, няма ли да им е по-лесно да я легализират изцяло?Доказано е, че когато нещо е легално интересът на млади към него е доста по-малък!Никаде не бише каква е била избирателната активност, защото в по принцип в щатите е много малка...
12
17
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
американците са най-напредничавата нация, която дърпа света напред!
11
21
 
20
 
! Отговори
Патриот преди 13 години
Не може, когато цивилизования свят е настръхнал срещу тютюна, да се отваря врата за марихуаната !!! И ще бъда благодарен, ако коментара ми не бъде апострофиран от любители на тревата...
10
0
 
2
 
! Отговори
не е справедливо! преди 13 години
Ax, Copoc, kвo шa прaим ceгa?
9
2
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
така се напуших ,че ми се привидя човечето мишелинчо да мята гуми на екрана ми!
8
10
 
26
 
! Отговори
угз преди 13 години
пич, Арни беше против легализирането и преди. 43% са доста добро постижение. дано следващия път да приемат легализацията.
7
5
 
7
 
! Отговори
Hans Rus преди 13 години
Пак ще започнат да дишат лепило...
6
10
 
41
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
При условие че много по-опасни вещества се продават свободно, а полу-лекари като психолози и психиатри в САЩ масово предписват депресанти и антидепресанти, превръщайки модерния човек в токсикоман, е смешно да се преследва притежаването на марихуана. Легализацията е неизбежна, а отлагането и само говори къде точно се намираме в момента по отношение на цивилизованост и толерантност.
5
27
 
16
 
! Отговори
Иван преди 13 години
БРАВО НЕ СА ЧАК ТОЛКОВА ИЗПУШИЛИ !
4
0
 
3
 
! Отговори
анонименс преди 13 години
от Калифорния ли си :)))))))))
3
15
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Трябва да ги последваме въпреки многото наркомани у нас.