Студенти нападнаха колата на принц Чарлз в Лондон

Протестите срещу вдигането на таксите за обучение набират сила
Обновена: 10 дек 2010 01:03 | 9 дек 2010 23:12,
81
Студенти нападнаха колата на принц Чарлз в Лондон
Снимка: БГНЕС

Британци, протестиращи в центъра на Лондон срещу повишението на таксите за обучение, се опитаха да нападнат автомобила, в който пътуваха престолонаследникът принц Чарлз и съпругата му – херцогинята на Корнуол Камила, съобщава Асошиейтед прес.

Престолонаследникът и 63-годината му съпруга са пътували към театър в центъра на Лондон, когато автомобилът им бил ритан от протестиращи.

Задното странично стъкло, където е седял Чарлз, е било счупено, а по автомобила е хвърлена бяла боя.

„Потвърждаваме, че колата на техни височества е била нападната от протестиращи на път за техен ангажимент в лондонския „Паладиум”. Техни кралски височества не са пострадали”, са съобщили от канцеларията на принца.

Членовете на британското кралско семейство винаги са придружавани от дискретна, но значителна охрана.

По-рано в четвъртък протестиращи студенти и ученици се покачиха върху паметника на Уинстън Чърчил срещу парламента и го заляха с боя.

По централните улици се събраха около 20 000 души, за обществения ред следят няколко хиляди полицаи. Скотланд ярд започна спешно мобилизиране на допълнителни сили заради нарастването на агресията от страна на протестиращите.

Според тв канала Sky News в безредиците са ранени 9 полицаи, някои от тях са пострадали сериозно.

Масовите и ожесточени протести в Лондон се провеждат на фона на подготовката на депутатите от парламента за гласуване по спорния законопроект за повишаване на таксите за обучение.

Правителството планира съкращаване на разходите за образование, като финансира образователните нужди с повишаване на стойността на обучението.

От 2012 г. минималният праг, който сега е 3290 лири, ще бъде повишен на 6000 лири на година с правото на университетите в отделни случаи да вдигат заплащането до 9000 лири на година.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


81
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
55
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Студенти нападнаха колата на принц Чарлз в ЛондонBRAVO NA TIAXCAMO TAKA
54
0
 
2
 
! Отговори
85756 преди 13 години
Първият параламент е бил в Исландия още през 930 година.Аз мисля, че студентите така са се радвали на привилегировани по рождение особи , обаче медиите са разбрали погрешно.
53
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Като ви чета разговорите, напълно се обеждавам че мястото Ви е в БЕЛЕНЕ. Комарите да ви ядат и прасетата да ви ***. *** такива. Само членове са ви в устите. В БЕЛЕНЕ !!!
52
0
 
0
 
! Отговори
Калин преди 13 години
Боце е школуван :)то си е ваше ***.. инак няма ви захраннва.. такива вас знаеш.. търпят ви само в някъде найде из зоопарка :)
51
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Хахаха ... значи викаш, *** не е на аванта, за пари се дава :)))))Еиии, Боцето до живот да ви гърчи - само това заслужавате!!! :)))) ДръжЖЖЖ!!!
50
0
 
0
 
! Отговори
Калин преди 13 години
те в столипиново.. вас .. бройкат. за вас питат..що то знаят.. че сте им на аванта :)
49
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Хахахаха ... "Калинчо е готин", каза *** ... хахаха ... Мангусто, откога са ви пуснали интернет в Столипиново бе .... хахахха
48
2
 
1
 
! Отговори
Калин преди 13 години
абе *** .. що не кажете, че това са някви ирландски .. напушени .. пишлемета.. немити и небръснати пафисти.. уж зелени!Що не кажете, че и те не ви траят.. що то сте долни!Такива като вас.. същите тези .. ги храчат и плюят.. не за друго.. а, че сте си крадливи и долни маргинали!
47
0
 
1
 
! Отговори
Калин преди 13 години
Калинчо е готин..а теб всеки ден те клатят.. *** на тевб ти е кеф.. щото освен да те клатят .. разни чичковци с шкембета ... и да им го обхващаш.. за друго не минаваш.. Марш потреба!акъл и философия ще влагаш в зоопарка.. там у клетката!Поздрави на Киро и Касим.. *** двойка в болшевишката ви "инвеститорска група!!!
46
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Ууууу, *** как ги оценява хората - кой е клатен кой е *** ... Хахахаха ... веземи си догледай порното да се успокоиш, жалко гейче недовършено! :))))
45
0
 
0
 
! Отговори
Калин преди 13 години
помиярчета .. как е .. шафа ви Касим .. недоебал не ви задоволява .. май нещо не спирате да ръмжите по ваше му .. ще ви се да Продължава да ви надо*бава!:)Нема ми лаете партийно... ***!
44
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Я гледай пияните инглета как си гонят интереса. А не като българските роби, дето мишкуват само.
43
0
 
1
 
! Отговори
Калин преди 13 години
абе щатните как е смяната ? взехте ли .. хапа за тоалета .. следващият път като се *** .. го правете помежду си.. никой не в длъжен да ви трае Вонята!Анонимният .. да ти чешат простата .. в Факултето .. там електората.. калпазанин.. не ми се прави на ощипан .. *** ***!
42
3
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Хахаха .... Мангустооо слушай сега: "КОМУНИСТИИИ" .... Хахаххаха ... Дръж куче! ... Хахахха ....
41
0
 
4
 
! Отговори
млад социалист преди 13 години
Оставям ви в ръцете на КалинТой че ви оправи до един
40
0
 
2
 
! Отговори
Калин преди 13 години
верно сте сбърканяци .. филма е елизабеттаун .. *** като умосбъркан си го повтаряш... и повтаряш!ходи се изправяй чугуна ... хората не са ти виновни шизофрения:)
39
2
 
1
 
! Отговори
ЩЩД преди 13 години
тия студентеси май са били от третия свят или от балканите - хората от кралския двор нямат нищо общо с правителството, дъ гее.
38
4
 
4
 
! Отговори
Калин преди 13 години
ей *** посрани .. далавери мазни, всичкото ви е .. вкиснала боза!! мнения от *** .. не са мнения а излеяния ..мошенници марш и да на ми виете като ***.. нема нужда .. останете си такива и без да се показвате!!безсрамно нагли типове!
37
5
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Я! *** не гледа ли на Елизабет Тейлър някое филмче, да си поплаче и разтуши????Че и командори нещо - "марш, тишина,от звания се възбуждаш" ...Хахахаха ... разбрах какво било! Вместо Елизабет си гледал от любимото си гей порно!!! Хахахахах - Мангустоооо напушен, настървен, идваш в сайта ... Хахахаххаха ... :))))
36
2
 
2
 
! Отговори
Калин преди 13 години
какво общо има Кралицата и нейните потомци.... с увеличението на таксите? Хайде *** .. кажете си колко харчи Гоце ..!! И с чийй пари разполага!всички .. *** под ножа тва е!!! в нормалните страни сте .. с дупки в челата!!!