В Молдова се родиха петзнаци

Бебетата са с тегло от 730 грама до 1,035 кг
Обновена: 31 яну 2011 16:45 | 31 яну 2011 16:16,
13
В Молдова се родиха петзнаци
Снимка: Getty Images/Guliver Photos

За първи път в Молдова се родиха петзнаци, съобщи РИА Новости. 37-годишна жителка на един от северните райони в страната роди три момчета и две момичета.

Татьяна Суруджиу трябвало да роди в края на февруари, но раждането започнало преждевременно в 28-ата седмица от бременността. Бебетата са с тегло от 730 грама до 1,035 кг.

Семейството вече има две големи деца: 17-годишен син и 10-годишна дъщеря. Майката споделя, че са искали само едно дете.

По време на ехографския преглед на петата седмица от бременността се видели две бебета. Осем седмици по-късно лекарите установили, че бебетата са четири. Но едва при раждането станал ясен точният им брой!

Изненаданата, но щастлива майка споделя още, че ще обича всичките си бебета. Родителите все още не са решили какви имена ще им дадат.

Властите са обещали да дадат финансова помощ за всяко едно от новородените. В момента многодетното семейство живее в двустаен апартамент.


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


13
Още по темата: молдовапетзнаци
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
13
0
 
3
 
! Отговори
Triplet преди 13 години
За сведение има дума тризнак. На английски е Triplet, а на немски е Drilling (drei - 3). Така че по аналогия може да се изведе и дума обозначаваща повече от 3 бебета родени от една майка наведнъж. Езикът се развива и допуска такива "волности". Ако не друго, по-добре такива от колкото цинизми...
12
0
 
2
 
! Отговори
anonimen преди 13 години
Nqma znachenie kak se kazva, bliznaci, triznaci i t.n. nqma kakvo da gi izrejdam.Vajno e, che decata sa jivi i zdravi i edin den shte radvat svoite roditeli.Da sa im chestiti.
11
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Да са живи и здрави!
10
0
 
13
 
! Отговори
mestessa до 9 преди 13 години
Не се пали толкова.Думата близнаци идва от близост.Правилно е да се каже 5 близначета,но в края на краищата това не е най-важното.Пожелавам на голямото семейство здраве и много късмет.
9
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
спрете да пишете глупости.думата е близнак или близнаци когато става въпрос за 2 или повече родени деца.няма дума тризнаци,4,5 и така нататък "знаци" наречени от вас неграмотни журналисти.може да ми сложите бан за това че ви наричам неграмотни ама си е истина.според вас като видя например трето дете близнак как да го нарека ей третия знак какво правят първия и втория знак?а знака стоп или път с предимство как са? :)
8
9
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
MNOGO VAGNO
7
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Всичко най-добро !Да се живи и здрави!Дар Божи е това!
6
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Молдованките не са рускини. Голяма част са румънци и бесарабски българи.Там почти всички разбират български а румънския им е втория език след руския
5
1
 
14
 
! Отговори
Браво ! преди 13 години
Ало в петата седмица от бременността се видели само две бебета, препоръчвам на молдованци да си изхвърлят ехографа. добър късмет ! Да са живи и здрави бебошонките ! Няма по голямо щастие и по голям дар от Бога да дадеш живот на този свят!
4
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
А пък останалият свят казва - рускиня не е националност, а професия
3
0
 
18
 
! Отговори
Бъз преди 13 години
Да са живи и здрави дечицата!Друго ме впечатли-молдовското здравеопазване!Веднъж-близнаци,дваж-четири,а последно-пет!Ако я бяха пребъркали можеше да се окаже,че има и шесто....За това руснаците казват,че "молдованин не е националност,а диагноза!".
2
0
 
28
 
! Отговори
късмет ! преди 13 години
Е, такава петица от "тотото" би зарадвала много бездетни !Имат - нямат кило "кайма", ама живички...Да са им живи и здрави !
1
0
 
26
 
! Отговори
Иван преди 13 години
Машала, живи и здрави да са. Жалко че в България - 5,6,7,8-знаци се раждат само в ***/*** семейства!