Студена пот за Кадафи. Либия се готви за "Ден на гнева"

САЩ веднага обявиха, че окуражават демокрацията в Джамахирията
Обновена: 17 фев 2011 10:16 | 17 фев 2011 07:34,
69
Студена пот за Кадафи. Либия се готви за "Ден на гнева"
Полиция охранява демонстрантите. Снимка: БТА

Антиправителствени активисти в Либия използват социалните мрежи в интернет, за да наберат подкрепа за протестни демонстрации в свикания от тях „Ден на гнева”, съобщи ВВС.

Днес постъпиха съобщения за сблъсъци между опозицията и властите в два града, като най-малко двама души са загинали в източния град Беида.

Десетки демонстранти бяха ранени по време на бурни демонстрации във втория по големина град Бенгази във вторник вечерта. Безредиците в Бенгази бяха предизвикани от арестуването на отявлен критик на правителството.

Веднага след това няколкостотин демонстранти скандираха лозунги с искания за оставка на правителството. Освен това участниците в протестната акция призоваха либийския лидер полковник Муамар Кадафи да се откаже от властта и да даде път за провеждането на демократични реформи в страната.

САЩ веднага обявиха, че окуражават Либия, както и всички страни в Близкия изток и Северна Африка, да предприемат стъпки за отговаряне на надеждите и нуждите на техните народи

„Страните от региона са изправени пред общи предизвикателства по отношение на демографията, исканията на хората, нуждата от реформи”, коментира говорителят на държавния департамент на САЩ Филип Кроули.

Още по темата
„И ние окуражаваме тези страни да предприемат специфични действия, за да отговорят на желанията, нуждите и надеждите на техните народи. Либия със сигурност влиза в същата категория”, допълни говорителят.

В отговор на въпрос дали би нарекъл либийския лидер полк. Муамар Кадафи „диктатор”, Кроули заяви:

„Не мисля, че той е дошъл на власт с демократичен процес”.

Кадафи е на власт от 1969 г., което го прави най-дълго останалия на власт либийски лидер.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


69
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
46
2
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Не мисля, че той е дошъл на власт с демократичен процес??? *** скапана американска, все въртите истината както ви изнася!!! Преди беше най-големият диктатор, терорист номер едно и т.н. а сега просто не бил дошъл на власт с демократичен процес. Светът ще запомни раковото държавно образувание, наречено САЩ с това, че е подкрепяло най-много диктатори в историята,имайки нахалството да се представя за извора на демокрацията за човечеството.
45
2
 
26
 
! Отговори
Гочо преди 13 години
Къса памет. И ние рипахме по площадите 90-те години на 20 век. Е, получихме си и демокрацията, и свободата. Някой недоволен?
44
3
 
8
 
! Отговори
pora преди 13 години
I AZ ISKAM DEMOKRACIA V USA.TAKA CHE AMERIKANSKI NARODE NA ORQJIE SRESHTU CHERNATA *** I ZIONISTKITE MU BANKERI.
43
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
До BUNT абсолютоно си прав бих гласивяла с четири ръце и за разлика от нас бих добавила не можем да се намажем на малкия пръст по достойство на един египтянин. Изказвам само лични впечатления, ние сме продажници...там народът седи на плащада и се моли, защото има вяра и респект, дори и танкове да го газят, а ние какво сме, бягаме като плъхове,...Респект пред Египет!
42
6
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
До 35. Била съм там, не че ми е приятен Кадафи, ама знаеш ли нашите мед. сестрички какви продажни душички са там, а? Пълна гнусотия, затова май ние ще мрем тука...траем като мушици...
41
6
 
21
 
! Отговори
селянин преди 13 години
Тъй ,тъй .В Ирак вече превзеха петролните кладенци.Сега Либия е наред.Само в Русия не ходят защото ги *** като диви прасета.
40
0
 
10
 
! Отговори
Стиви Уондър преди 13 години
Започва поредното 3-Де ! Приятно гледане и да не забравяте пуканките !
39
0
 
2
 
! Отговори
до 33 преди 13 години
Показа ми наредбата личната ми докторка. Черно на бяло.
38
4
 
8
 
! Отговори
Бил съм там преди 13 години
Преди години военния гарнизон в гр. Тобрук (към египетската граница) прави заговор срещу Кадафи.Той обаче научава, защото има непробиваема мрежа от шпиони и доносници.След това изпраща бомбардировачите и българите, които работеха в този град казваха : "не остана камък върху камък"!Е и, какъв мислите сега ще бъде резултата.Който не е бил там - просто да не коментира, ако не знае как стоят нещата там.
37
2
 
7
 
! Отговори
972 преди 13 години
sega libiicite jivejt bedno,no ne rabotjt.kadafi im dava zaplati koito idvat ot petrola.kato butnat kadafi 6te jdat nekomu opincite.razprasne li se taj gadna arabska nacia po sveta s sveta e svar6eno,vra6tame se v 10 vek odma.da se molim,za6toto topva naistina e apokalipsis. VIJTE KAKVO STANA V EGIPET.V DENJ NA POBEDATA,DIVACITE HVANAHA I IZNASILIHA JURNALISTKA,NAPRAVO NA 6IBANIA PLO6TAT.GOSPOD DA NI E NA POMO6T.DANO KADAFI USPEE DA GI USMIRI GADINITE.
36
3
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Студена пот за Кадафито ли?Ха ха ха ха.Искам да усети топъл дъх във врата и остра болка в *** ,мамицата му и ***!!!!!!
35
2
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Ох как ще се накефя да го видя това Кадафи насрано от страх като му слагат въжето на площада.Как се гавреше с чужденците и с медиците лайняра.Ха така.Хак да му е.Давайте, давай-*** миризлива ,уродлива д ***!!!!!
34
15
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
КОЙ ВИСОКОПОСТАВЕН ПОЛИТИК ОТ ГЕРБ ВЗЕ 4 МИЛИОНА ЛЕВА ОТ КОНТРАБАНДАТА?
33
1
 
4
 
! Отговори
до 27 преди 13 години
Къде си прочел за този геноцид?
32
3
 
24
 
! Отговори
korleone преди 13 години
Американците започнаха да събират празни варели.Е ами то си е така -един гледа свадба друг брадва!Иначе на Кадафито отдавна му е време!А ние отново си оставаме зрители на нашият си цирк.Приятно гледане и послушание...
31
12
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
а Бойко ,него кога?
30
12
 
3
 
! Отговори
ha преди 13 години
sveta stava poleka leka moslemski kakto sa plasnali navsjakade. uchete arabski shte ni trjabva
29
3
 
29
 
! Отговори
BUNT преди 13 години
ЕГИПЕТ ТУКА!ЕГИПЕТ ТУКА!ЕГИПЕТ ТУКА!ЗАЩО НАРОДА НЕ МОЖЕ ДА СЕ ОБЕДИНИ-ЗАЩОТО НЯМА ПАРИ И ЗА ХЛЯБ!А ВЛАСТА Е ОБЕДИНЕНА ИНИ ДЪРЖИ САМО КОЛКО ДА ПРЕЖИВЯВАМЕ И ДА РАБОТИМ ЦЯЛ ЖИВОТ БЕДНИ!ВЛАСТА НЯМА ЦВЕТОВЕ РАЗБЕРЕТЕ!ТЯ ДОРИ СИ ИЗБИРА И ОПОЗИЦИЯТА ЗА ДА ВИДИ КОЛКО Е СИЛЕН ПРОТИВНИКА!А ТАЗИ ОПОЗИИЦИЯ Е СЛОЖЕНА ОТ ВЛАСТА! ГЛАСУВАНЕ-С ТОВА ГЛАСУВАНЕ САМО СЕ ПРИЗНАВА ОФИЦИАЛНО ВЛАСТТА!ГЛАСУВАШ-ОЗНАЧАЯВА ДА ПРИЗНАЕШ ВЛАСТА НА НЯКОЙ КОЙТО ЩЕ ТИ РЕЖЕ ГЛАВАТА!НИЕ ИЗБИРАМЕ ПРЕДВАРИТЕЛНО ИЗБРАНИ!ЕГИПЕТ!
28
4
 
3
 
! Отговори
... преди 13 години
Като са я докарали, що не идеш да работиш там. Гарантирам ти, че няма да пишеш повече по форумите.
27
1
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Мили сънародници, докато ние решаваме глобални проблеми, тия от Здравната каса пак ни прецакаха. Толкова пропагандираната профилактика става на 5 години, а не както досега всяка година. Плащайте, *** , въпрос на свободен избор . Едно е сигурно, ще се траеме, както досега.