Студена пот за Кадафи. Либия се готви за "Ден на гнева"

САЩ веднага обявиха, че окуражават демокрацията в Джамахирията
Обновена: 17 фев 2011 10:16 | 17 фев 2011 07:34,
69
Студена пот за Кадафи. Либия се готви за "Ден на гнева"
Полиция охранява демонстрантите. Снимка: БТА

Антиправителствени активисти в Либия използват социалните мрежи в интернет, за да наберат подкрепа за протестни демонстрации в свикания от тях „Ден на гнева”, съобщи ВВС.

Днес постъпиха съобщения за сблъсъци между опозицията и властите в два града, като най-малко двама души са загинали в източния град Беида.

Десетки демонстранти бяха ранени по време на бурни демонстрации във втория по големина град Бенгази във вторник вечерта. Безредиците в Бенгази бяха предизвикани от арестуването на отявлен критик на правителството.

Веднага след това няколкостотин демонстранти скандираха лозунги с искания за оставка на правителството. Освен това участниците в протестната акция призоваха либийския лидер полковник Муамар Кадафи да се откаже от властта и да даде път за провеждането на демократични реформи в страната.

САЩ веднага обявиха, че окуражават Либия, както и всички страни в Близкия изток и Северна Африка, да предприемат стъпки за отговаряне на надеждите и нуждите на техните народи

„Страните от региона са изправени пред общи предизвикателства по отношение на демографията, исканията на хората, нуждата от реформи”, коментира говорителят на държавния департамент на САЩ Филип Кроули.

Още по темата
„И ние окуражаваме тези страни да предприемат специфични действия, за да отговорят на желанията, нуждите и надеждите на техните народи. Либия със сигурност влиза в същата категория”, допълни говорителят.

В отговор на въпрос дали би нарекъл либийския лидер полк. Муамар Кадафи „диктатор”, Кроули заяви:

„Не мисля, че той е дошъл на власт с демократичен процес”.

Кадафи е на власт от 1969 г., което го прави най-дълго останалия на власт либийски лидер.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


69
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
26
1
 
15
 
! Отговори
до 14 преди 13 години
Размишлявам само върху протестите по улиците и стачките - да вземем като пример само Гърция, макар че не е само тя Приятен ден
25
2
 
6
 
! Отговори
kypidon преди 13 години
ima edno ypravlenie...tsentralno razyznavatelno my kazvat v amerika...moje bi v posledno vreme i tam mnogo nesta stanaxa i ostanaxa matni,no ne moje da my se otre4e edna rolia,koito to igrae perfekno ve4e okolo 50g...svalianeto na neydobni pravitelstva v tsial sviat! kadeto amerika ima interes....te sa tam,bavno i vnimatelno podgotviat vsi4ko. poniakoga se daniat,no v pove4eto sly4ai sa postigali tselta na amarika...kakvato i da e tia!!!
24
1
 
19
 
! Отговори
Василка преди 13 години
По-абсурдно съчетание на заглавие, снимка и текст под снимката не съм виждала! Какви демонстранти охранява полицията, бе? Че това са привърженици на Кадафи, носят негови портрети. Вчера се е провел контра-митинг в подкрепа на Кадафи и тази снимка е оттам.Бива ли такава липса на професионализъм?
23
3
 
16
 
! Отговори
do n-r10 преди 13 години
Ти си тъпичък приятел ,китайските *** докараха икономиката си до първа в света/като махнем американците дато цоцат от такива абдали като нас/.
22
2
 
15
 
! Отговори
до 11 преди 13 години
Най-правилният коментар. За каквито и демокрации и свободи да ти говорят, пак става дума само за пари (петрол). Останалото са първосигнални реакции .
21
2
 
4
 
! Отговори
Какво виждаме ? преди 13 години
На снимката виждаме как митингуващите носят плакати с образа на Кадафи. Американците подкрепят тези хора, т.е. Кадафи.
20
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Справедливо !!! Тоя ми е най-гнусния възможен, от всички, навсякъде !!!
19
3
 
10
 
! Отговори
до 12 преди 13 години
ТЕ И СЕГА ТЕ УПРАВЛЯВАТ САМО ЩЕ НА ДЪРЖАВИ КАТО БЪЛГАРИЯ ИМ Е ОТРЕДЕНО ДА БЪДАТ СЛУГИ НА МАСОНИТЕ МОЕТО МОМЧЕНЦЕ.
18
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
13- много си елементарен
17
1
 
16
 
! Отговори
Не е на добре преди 13 години
САЩ подкрепят всички арабски бунтари още преди да са тръгнали по улиците. На тези аборигени ( американците-кореняци) изобщо не им идва на ум , че подкрепят радикалния ислямизъм. Никоя ислямистка организация не признава САЩ са демокрация, свобода, дори са слива.
16
5
 
18
 
! Отговори
рави Рави преди 13 години
В Германия масони(***) няма...затова и икономиката и процъфтява....както и Япония(все още няма жълти евреи),както и Китай....а чифутизирана Шабесия Американа гълта вода и се дави ....
15
1
 
7
 
! Отговори
ДО №13 преди 13 години
Как да ги подкрепим? Ние още не можем да се освободиме от нашите............
14
15
 
14
 
! Отговори
Гласът на разума преди 13 години
Ще ми обясни ли някой защо в страните с демократични правителства икономиките изостават, по улиците има все повече протестиращи за заплати и права, социалният живот бележи спад, моралните устои също-------------------- Миличка, това просто НЕ Е ВЯРНО.Кои икономики изостават? Германската ли? Или ме питаш защо в Северна Корея няма протестиращи? Чий социален живот бележи спад и спрямо кого? Морални устои при диктатура? Недей говори глупостите, които ти спускат от руското посоство.
13
15
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Да подкрепим всички подтиснати народи по света да се освободят от диктаторите си
12
13
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Ако масоните управлявят Германия, Швеция, Англия, Сащ, Канада, Австралия и пр., искам те да управляват целия свят!!!!
11
5
 
7
 
! Отговори
kypidon преди 13 години
parvo zapo4naxa s egipet i tynis,no eto ia istinskata tsel na amerika...prevzemaneto na libia. drygite biaxa prosto za otvli4ane na svetovnoto vnimanie,no libia...tsel nomer edno na statite...i sega ste ia imat i neia...zasto li??????
10
12
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Ех, Данчо, Данчо.... Много си ми тъпичък чичовото... Ха предложи нещо по-добро от демокрацията, срещу която плюеш!
9
1
 
17
 
! Отговори
Питам само преди 13 години
Ами кво би станало , ако мешерето на мангалята вземе решение тия да почнат да се бунтуват, а?
8
10
 
27
 
! Отговори
Данчо преди 13 години
Смяна на ***,нищо повече!От *** демокрация,за 21години,по зле и от война сме!Старите коне ги убиват!Уверихте ли се!Това е Новия световен РЕД!
7
8
 
34
 
! Отговори
галактика преди 13 години
Не съм политолог и нямам намерение да се занимавам с това ---- Ще ми обясни ли някой защо в страните с демократични правителства икономиките изостават, по улиците има все повече протестиращи за заплати и права, социалният живот бележи спад, моралните устои също ---- Уж всяко ново демократично правителство идва с нови по-добри идеи и програми, а нещо все не се получава