Кадафи заплаши Запада с джихад

Саркози е луд, а Берлускони ме предаде, смята полковникът
Обновена: 21 мар 2011 09:49 | 15 мар 2011 17:05, Елка Василева
50
Кадафи заплаши Запада с джихад
Снимка: Getty Images/Guliver Photos

Полковник Муамар Кадафи заплаши Запада, че ако чужди войски влязат в Либия, той ще се присъедини към джихада на Осама бен Ладен.

„В подобен случай ние ще станем съюзници на „Ал Кайда“ и ще обявим свещена война“, каза полковникът в интервю за италианския вестник Il Giornale, запитан дали ще свърши дните си като Саддам Хюсейн.

Кадафи категорично отхвърли възможността за преговори с въстаниците, като заяви, че всички те са терористи и помагачи на Бен Ладен, с когото не бива да се водят никакви разговори.

Кадафи каза, че е силно разочарован от отношението на неговите „европейски приятели“ и особено на италианския премиер. „Наистина съм шокиран. Чувствам, че ме предадоха. Знам какво да кажа на Берлускони“, оплака се диктаторът.

По повод изявлението на Франция за признаване на Националния преходен съвет в Бенгази като единствената законна власт Кадафи каза: „Мисля, че при Саркози не всичко е наред с психиката му. Това, което той казва, може да дойде наум само на луд“.

Още по темата

Полковникът не се бои от установяване на зона, забранена за полети, над Либия, тъй като това „само ще обедини либийския народ“, и изрази увереност в скорошния разгром на „бандите терористи“, пише Lenta.ru.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


50
Още от
Напиши коментар Коментари
9
15
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
аз съм за кадафи-той ще успее.жалко че нямаме такъв диктатор у нас.нямат данък сгпади тока е евтин безплатно здравеопазване и образование по една лека кола и то нова за 800долара-хюндай.тези против него са луди
8
7
 
17
 
! Отговори
:) преди 13 години
Да сравним цените на петрола преди войната в Ирак и сега !!!Дали е по добре фактите говорят и цената също ако свалят Кадафи може и 4лв да удари литъра
7
5
 
21
 
! Отговори
ko преди 13 години
значи хем опозицията са хора на бен ладен и с тях няма да се преговаря ,хем ако се намесят външни сили кадафито се присъединявал към бен ладен?!?!?!?1 или тоя е психично болен,или преводача нещо не може да превежда или аз съм мноо мноо зле.на този човек злобата и омразата му прозират от очите
6
5
 
13
 
! Отговори
Moegs преди 13 години
Tozi mi e napravo smeshen, toi si protivorechi neprekusnato.
5
6
 
21
 
! Отговори
Саддам преди 13 години
Трябва да се отнемат ресурсите на Либия и това се прави по схемата Ирак. Вижте колко хубаво си живеят хората там без вода, ток и храна след освобождението от диктатора Саддам.
4
15
 
22
 
! Отговори
ВИЖ ВИЖ преди 13 години
ВИЖ ГО САМО-КАКЪВ ПОГЛЕД,КАКВА ОСАНКА.С ТАЯ ПРИЧЕСКА . ТРАГЕДИЯ И СМЯХ - ПЛАШИЛОТО НА ЛИБИЯ
3
6
 
42
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Европейските приятели му лапаха сиренясалата ***,а сега го предадоха
2
31
 
29
 
! Отговори
Mr Jordan преди 13 години
Браво на Кадафи. Това е най-точния политик, еропейските политици му завиждат, че не могат да са като него и затова се обединяват срещу него. Жалко, че част от народа му е заблуден от западната пропаганда и не го разбират.
1
17
 
19
 
! Отговори
българин преди 13 години
МАХАЙ СЕ!