Едва трима българи се евакуираха от Либия

Това беше последният шанс според говорителя на МВнР
Обновена: 5 апр 2011 14:45 | 5 апр 2011 08:43,
40
Едва трима българи се евакуираха от Либия
Снимка: Reuters

Трима българи са се евакуирали от Либия с украинския десантен кораб „Константин Олшански”, съобщи говорителят на Министерство на външните работи Весела Чернева, цитирана от „Фокус”.

„Това изглежда бе последният шанс за евакуация от Либия. Имайки предвид броя на желаещите да се евакуират, за съжаление усилията ни не предизвикват съответната реакция у българите там”, обясни говорителят на МВнР.

Корабът е отплавал снощи от Триполи. Единият от българите живеел в либийската столица, другите двама дошли, за да напуснат страната.

Украинският корабът се е отправил към Малта и след това ще продължи за Одеса, Украйна.

Двама от българите ще слязат в Малта и оттам ще продължат към  България със съдействието на почетния консул на страната ни.

Третият българин ще пътува до Украйна.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


40
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
38
1
 
4
 
! Отговори
Петре преди 13 години
Сигурно и те искат да им подарят апартаменти и затова изчакват .
37
1
 
5
 
! Отговори
До кога преди 13 години
Ако не е Кадафи,ще енякой по гладен,той поне се е налапал.При нас какво стана с тази демокрация,отвориха се едни гърла 20 години не можаха да се напълнят.Трябва всичко строено от народа наново да се национализира поради престъпно раздаване.Който го иска ,да си плати по пазарни цени,тогава ще се напълни бюджета и ще има за майките,за децата и за работещите българи,които милеят за страната си.Да се дават помощи само на тези ,които правят нещо за държавата,а не я скубят,като мокра кокошка.Иначе....
36
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
В Либия е така, който е с Кадафи е добре, а който изразява друго мнение е зле. И повярвайте там може да живееш прекрасно, ако сте негови хора...в политиката всичко е въпрос на интереси...обикновените либийци са отворени хора, обичащи чужденците, бедни са, но правят подаръци винаги, живеят сравнително спокойно, макар и бедни, не се преработват и не обичат много да си изпипват нещата...какво да ви кажа..."стенна шоие, иншаала букра", както казват :)
35
6
 
4
 
! Отговори
Дончо преди 13 години
Браво 24 ти не е истина какви телета има обаче в Бг да защитават тази *** Кадафи живееща охолно на гърба на другите
34
4
 
4
 
! Отговори
Мажнун преди 13 години
Хабиби, не си прав за Запада, нека историята съди ;)
33
5
 
5
 
! Отговори
МИИММИ преди 13 години
ОХ,ТИЯ ЗА ПАРИ И ЖИВОТА СИ ЩЕ ДАДАТ....МИ НАЛИ КАТО СИ ТРЪГНАТ ЩЕ ИЗПУСНАТ ЛАПАЧКАТА!ХАЙДЕ СТИГА СА НИ ЗАНИМАВАЛИ С ТЯХ....АКО ЩАТ ДА СЕ МАХАТ ОТ ЛИБИЯ ТЕХЕН ПРОБЛЕМ! НИЕ ТУК СИ ИМАМЕ ДОСТАТЪЧНО БОЛНИ ПРОБЛЕМИ1
32
7
 
7
 
! Отговори
някой преди 13 години
До: Ф.С.В. (номер 29)Аре ходи ти в Либия тогава като си толкова отворен!Аз имам роднина който беше на работа в Йемен много преди да почнат размириците, и от това което чувам предпочитам да замина на Северния Полюс, само да съм по-далече оттам!!!
31
2
 
18
 
! Отговори
Хабиби преди 13 години
Това, което Запада прави в Либия е част от една колосална манипулация, която хората ще схванат чак след десетилетия.
30
2
 
18
 
! Отговори
Кукловод преди 13 години
Абе вие откъде знаете, че Кадафи избива народа си? От "тиливизоръ" ли ви го казаха? И пак ви показаха кадрите със светещите точки на тъмнозелен фон, които ви ги пробутват още от "Пустинна буря" (1991 г.) И вие пак ли се вързахте? Много глупав и *** народ сте.
29
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Според мен тия освен да използват безплатния превоз, друга сметка нямат да се изнасят. Те ако имаха зор до сега 100 пъти да са се изнесли... Хич не ги жалете тия дето са там!
28
3
 
20
 
! Отговори
Ф.С.В преди 13 години
В Либия падат ракети ,хора се разхождат с автомати ..но има по страшна картина --връщат се в БГ няма работа .няма пари ..заплати по 350 лв --явно нашите сънародници са избрали първото
27
10
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Абе ако ще рай на земята да е създал в Либия Цуцке , аз не мога да защитавам човек , който е направил такива злини на моята собствена държава.
26
2
 
15
 
! Отговори
ceci_ преди 13 години
до 26Друго си е в Нигерия, добрите западни компания са прихванали изгодни концесийки и *** си живеят още по-дърветата, не им трябва образование в чужбина, не им трябва медицина... Ама никой не бомбардира Нигерия нали?
25
14
 
8
 
! Отговори
до 23 преди 13 години
Не пиши лъжи!1. Това не е заслуга на Кадафи а на петрола. Според теб е нормално Кадафи да пръска милиярди? Ще ти хареса ли утре Гоце да пръска милиарди. От твойте пари.2. Тия числа са като напредъка за петилетката по времето на бай Тошо. Аз мога да ти извадя подобни числа от архивите. Ама нещо го бутнахме комунизма.3. *** лично да провериш за обикновения либиец дали е видял нещо от тия числа
24
10
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
До 23 Да не си Хараб ,ходи да се целуваш с него Кадафи е луд за връзване ,друг въпрос е защо и как искат да го свалят .Не ми пиши ода на радоста за възхвала на този .
23
16
 
11
 
! Отговори
@ car'in преди 13 години
Кадафи е виновен тиквенико, че подложи 5 български жени на 8 години тъмничен затвор, със средновековни мъчения , като висене надолу с главата, бой с прътове и през петите, изнасилвания, ток, гаври и унижения, живот в непрекъснат страх , че утре ще те екзекутират, за нещо , което те не са направили , само и само да използва, че една забравена държава като нашата е попаднала в ЕС и да ги изнудва, понеже им има зъб от друг нечовешки акт, за който е отговорен - атентата над Локърби. Този *** струва на България милиони левове. В момента е захапал кокала с всичка сила и избива собствения си народ, но не е странно , че се намират тапири да го защитават и да изтъкват как били живели либийците , либийците не ги интересува как живееш ти ***, а техния Кадафи ни направи достатъчно.
22
6
 
31
 
! Отговори
car'in преди 13 години
КАДАФИ ВЕРОЯТНО Е МРАЗЕН И ЗА ТОВА : * Помощи за безработица - 730 $.* Заплата на мед. сестра - $ 1000.* За всяко новородено се плаща - $ 7,000.* за всяко ново семейство- $ 64 000 - да си купят апартамент.* В началото на частния бизнес - еднократна финансова помощ - 20 000 $.* Големи данъци и налози - забранени.* Образование и медицината - са безплатни.* Образование и стажове в чужбина на държавни разноски.* Вериги магазини за големите семейства - със символични цени на основните хранителни продукти.* За продажбата на продукти с изтекъл срок на годност - затвор.* Част от аптеките - с безплатно обслужване.* По отношение на фалшификациите - смъртното наказание.* Наеми - липсват.* Начин на плащане за електроенергия за населението - безплатно.* Продажба и употреба на алкохол - е забранен.* Кредити за покупка на кола и апартамент с облекчен режим .* Сделки с недвижимо имущество - забранени.* Закупуването на автомобил - до 50% се заплаща от държавата ,а за милицията - 65%.* Петролът е по-евтино от водата : 1 литър бензин = $ 0,14 . Кадафи показа на хората каква е жестоката истина за устройството на света и разпределението на неговите богатства,юдейско-масонските държави няма да му простят и ще го унищожатТой е заплаха за световният им ред,наложен на Земята силово и държащ в робство масовото население.Защото показа,че има и друг начин на живот свободен и задоволен,реално демократичен и неограничен,даващ на всички наравно Свобода и Бъдеще за децата им.А опитайте това в САЩ,Израел,,Англия,Франция и т.н....?!Фалшивият им и луксозен ред и живот е една Химера,като самите им пари Американският Долар,налoжен за световна разплащателна валута,но без реално покритие в злато.Колко много лъжи и алчност на едно място?! Хора...събудете се! На Кукловодите са им нужни роби и световно господство за собствено облагодетелстване.И всички начини са им разрешени,поради простата истина,че няма кой да ги накаже .Уви...!Играейки ролята на Световния Жандарм,Чичо Сам избирателно окупира и завзема за вечно ползване на суровините им суверени държави по целия свят,в името и единствено на алчността на световните империалистически корпорации и никакъв срам и сантименти. Светът върви уверено към своето собствено унищожение. А кой ще ни пази от Стражите ? Погледнете ставащото в Япония...?! Лицемерието и цинизма на капиталистическият морал ще ни затрие!
21
1
 
7
 
! Отговори
.). преди 13 години
Е кво желание да имат , то размириците там са към края си , да стоят там щом им харесва тръпката.
20
4
 
28
 
! Отговори
123 преди 13 години
Факт е, че много българи предпочетоха да останат в либия. Въпреки гражданската война, на пук на бомбандировките и целия този медиен театър, който ни сформират... Да, хората си бачкат и изкарват добри пари, а ако се върнат тук ги чакат само мизерия и неуредици:(
19
11
 
28
 
! Отговори
Ivan Grozni преди 13 години
Хората преподчитат африканска държава в гражданска война, бомардирана от НАТО, отколкто Гоцев *** начело с мутра и управлявана от червените неуки бездарнци вече 65+ години...