"Дръзки" заминава. Месец ще е в Либия

1,5 млн. лева ще отидат за мисията – заплати на моряците
27 апр 2011 07:33,
179
"Дръзки" заминава. Месец ще е в Либия
Снимка: Булфото

Фрегатата „Дръзки” ще отплава днес следобед за Либия от Бургас, съобщиха от Министерството на отбраната.

Корабът на ВМС ще участва в операцията на НАТО „Обединен защитник” и ще изпълнява задачи по патрулиране за спазване на оръжейното ембарго срещу Либия.

Още по темата

Екипажът няма да участва в преки бойни действия.

Предвижда се корабът да пътува до локацията си в Средиземно море 5 дни и да остане там около месец.

През това време фрегатата ще направи две патрулирания с прекъсване в пристанище Суда на о. Крит за зареждане с гориво и хранителни продукти.

Участието на „Дръзки” в Залива се изчислява на 1,5 млн. лв., като основното перо е за прегледи на боеспособността на кораба и за личния състав.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


179
Още по темата: БургасмоЛибияДръзки
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
156
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Edva li shte potane, no Balgaria niama opit da uchastva vav voini. Horata pecheliat ot tazi rabota. Dnes nikoi ne pravi voina za slava !
155
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
HVARLENI PARI ZA INTERESITE NA USA --------------POZOR !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
154
3
 
5
 
! Отговори
пешо преди 13 години
Спрете го навреме докато не е потънал!
153
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Shte hvarlime pari na viatara. Tezi neshta se ugovariat predvaritelno ...ne kato nashite ahmaci.Francuzite se na*akaha s tazi voina. Zasegnatoto ego na Sarkozi shte se plati ot balami kato nas.
152
2
 
6
 
! Отговори
до 144 преди 13 години
Ще ти кажа само това - намери ми доказателство, че властите на Кадафи са стреляли по ВЪОРЪЖЕНИ хора в периода 17-21 Февруари! Нали не си промит мозък като мен - моля, заповядай!
151
5
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Току що ВВС съобщи, че афгански офицер е открил огън по чуждестранни войски на летище Кабул. Има и убити. Нямахме ли наши момчета, които охраняваха интересите ни там? :(((
150
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Kakvo shte specheli balgarina ot tova uchastie ili samo da se vpishem v uchastnicite...?Drugite strani ne varshat bezplatno tezi gluposti.
149
1
 
5
 
! Отговори
$ преди 13 години
По ще има полза, ако извадят този кораб на сушата и го поставят в Морската градина на Варна.Поне от билети за вход ще носи печалба, а не само разходи от нашия джоб.
148
2
 
5
 
! Отговори
до 149 преди 13 години
Ша праи калабалък!!!
147
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
и ко ша праи там?
146
2
 
7
 
! Отговори
Бекама преди 13 години
На това корабче дето е на снимката, наистина ли се побират и имат работа 160 човека? Да не трагнали с децата и жените на разходка с лодка?!
145
1
 
15
 
! Отговори
Kalin преди 13 години
Браво, давайте 1,5 милиона. Точно така. На гол тумбак- чифте пищови. Ето това е цялата работа. Нямаме улици и училища, доближаваме се до Албания вече по мизерен начин на живот, но изпращаме кораби на мисии. То затова избягаха всички от родината си...
144
1
 
2
 
! Отговори
а ве, преди 13 години
италянците че ги обръкат с емигрета от либия и може да ги земат на лампедуза. таман да гепат некоа и друа соц помощ.
143
1
 
6
 
! Отговори
мама Бошка преди 13 години
Ако това е "Дръзки" на снимката, питам аз, къде е трагнало това старо и изморено корито?!
142
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
139-ти, ти си просто един промит мозък от западните лъжци наричащи се медии! А понеже задаваш въпрос, да попитам - а какви са ония 4мирно протестиращи" с автомати картечници ДШК, танкове, МТБ-та .. та дори и авиация??? Тук в България също имаше протести но никой не е бил с картечница.. така че приказките за "протестиращите" са пълна измислица .. това е банда мошеници искащи да заграбят петрола на страната и да си го поделят със западняците!
141
3
 
7
 
! Отговори
БМ_21 Град преди 13 години
По-голяма идиотщина от това едва ли може да се сътвори, но виновен е не бат`Бойко, а скапаното ни членство в идиотският блок НАТО, в който ни вкара онова *** Пасито!! Защо ще се мота това корито 3-та ръка из Средиземно море, ние работа там нямаме, ако дребосъка Сарко иска да воюва нека си воюва. При положгение, че няма пари за болници и все се говори че много ще бъдат закрити, да се пилеят 1,5млн. лева месечно за кефа на франсето е лудост, ето къде изтичат парите на данъкоплатците !
140
1
 
9
 
! Отговори
4o4ko преди 13 години
"Дръзки" заминава, но от това, естествено, нищо няма да се промени. Но пък US бързо си оплетоха кошницата и си купуват петрола, като си гледат само интереса.
139
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
само Джон Рамбо или Командо могат да спрат Дръзки
138
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
тоя кораб символизира простотията на Бойко Картофа, 50 милиона евра хвърлени на вятърас тея пари щяха да направят хиляди животоспасяващи операции,можеха да увеличат минималната работна заплата с 100 лв и куп други неща.
137
5
 
4
 
! Отговори
до 133 преди 13 години
А изпращането на бомбардировачи, танкове и картечари срещу мирно протестиращи от страна на Кадафи-*** като какво трябва да се класифицира?Ти *** ли си или да?