"Дръзки" заминава. Месец ще е в Либия

1,5 млн. лева ще отидат за мисията – заплати на моряците
27 апр 2011 07:33,
179
"Дръзки" заминава. Месец ще е в Либия
Снимка: Булфото

Фрегатата „Дръзки” ще отплава днес следобед за Либия от Бургас, съобщиха от Министерството на отбраната.

Корабът на ВМС ще участва в операцията на НАТО „Обединен защитник” и ще изпълнява задачи по патрулиране за спазване на оръжейното ембарго срещу Либия.

Още по темата

Екипажът няма да участва в преки бойни действия.

Предвижда се корабът да пътува до локацията си в Средиземно море 5 дни и да остане там около месец.

През това време фрегатата ще направи две патрулирания с прекъсване в пристанище Суда на о. Крит за зареждане с гориво и хранителни продукти.

Участието на „Дръзки” в Залива се изчислява на 1,5 млн. лв., като основното перо е за прегледи на боеспособността на кораба и за личния състав.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


179
Още по темата: БургасмоЛибияДръзки
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
116
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Ша го плювне на Кадафи камилата и дупка ще се образува от слюнката и...
115
0
 
10
 
! Отговори
nemo преди 13 години
Къде къде по богати страни отказаха да участват по какъвто и да е начин в безумието либия.Но ние се натискаме в секса щото политиците са ни пълни долни леви ***.За всичко друго няма пари а за яхтата на военния министър милион и половина за разходка в средиземно море.
114
10
 
3
 
! Отговори
123 преди 13 години
повръща ми се от вашите глупави,злобни,завистливи и осъдителни коментари.....боже,боже,колко *** има по този свят....
113
1
 
9
 
! Отговори
Голям Праз преди 13 години
Само че, никой не знае, че "Дръзки" всъщност е извънземен робот от планетата Сайбъртрон и когато му дойде времето ще се трансформира в ...... подводница.
112
8
 
2
 
! Отговори
алипиевааааа преди 13 години
идиотска работа,кви платна,кви весла...ама нали трябва да се подиграваме,дааааааааааааа,но ти си за смях ,смяххх,смяяяяяяяххххххххххх
111
3
 
11
 
! Отговори
Оня преди 13 години
"Дръзки извън строя след схватка с либийски катер въоръжен с мощна прашка"
110
1
 
1
 
! Отговори
Айше до Манго джери преди 13 години
Няма да се плашиш мой и да потъне, ще купят друга. Която няма да може и да отплува. Тогава ще берем на воля.
109
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Бегай бе!Добре,че отслужих когато техниката още ставаше за нещо.Сега ако съм войник ще ме е страх да се кача на това корито.Колкави кораби имат западняците като градове,а наще тръгнали с риболовна фрегатка,само дето качили няколко оръдия и се пъчат все едно са на лайнер.Не дай боже едно цунами и ще го прати при Посейдон.
108
1
 
21
 
! Отговори
Алипиева преди 13 години
Дръзки пореше вълните към Триполи. Матросите ритмично дърпаха веслата. Нямаше вятър, платната бяха отпуснати. На палубата черешовото топче страшно сочеше напред! Гюлетата блестяха на слънцето. Единствено се чуваше препирнята от кубрика 51 евро за мен, а за теб 53! Грабеж! Аз ипотека плащам, какво си мислиш! Над мачтата се полюшваше бял плакат със синя боя Единни с Герб срещу Кадафи враг на Америка, много сме , силни сме!В бункера си Кадафи смачка телеграмата нямаше шега, Дръзки идва! Африка е голяма, но пътища за отстъпление няма! Извади пистолета...Тогава генерал Аню се събуди. Целият бе потен, а краката му отвити...
107
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Дано не се паркират близо до някой самолетоносач,че само единия двигател ако включи самолетоносача,фрегатата като се завихри и ще иде на дъното...
106
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Ако прават по плиткото - може да стигнат и Резово и Босфора! И да карат по яваш, че да не се откъсне явинт, я кормило. И най-важното да спят със спасителни жилетки на палубата. Здравословно е, а и помантично.:)
105
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Как е ръгясал дали може да стигне до Резово поне?
104
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
До 102Пък както лесно се освобождават хора, които живеят в комунизъм. Само за пример : Либия издържа всеки, който учи където и да е по света, да не говорим, че електричеството е безплатно , че получават здрави пари само защото са се родили под либийска палма. :) Мисля, че ще ни е невъзможно да им обясним, че за да имат пари трябва да бачкат. По-лесно ще демократизираме талибан отколкото да накараме арабин да работи.:)))))))))
103
1
 
5
 
! Отговори
Антигербер преди 13 години
А другия месец за Сирия ли ще заминава????
102
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Toя гюм ако стигне до Либия ще има да ни се смеят от НАТО като го видят.Все едно с черешово топче пак на война сме тръгнали.Все такава ни е работата цървулска.Мани,мани,срам...С музеен експонат на война тръгнахме.
101
2
 
4
 
! Отговори
haha преди 13 години
tova e strashna tapotia. niama 40 hil. lv da se slojat prozorci i vrati na seslavskia manastir naprimer, chiito vekovna istoria i stenopisi, niakoi ot tiah unikalni za bulgaria se razpadat, a ima za niakakva bezmislena razhodka na mianta si da se butame kadeto izobshtno niamame rabota. Strahotna rodina, jalka darjava. smart na vsichki koito spomagat za zalichavaneto ni ot kartata na sveta.
100
2
 
11
 
! Отговори
Голям Праз преди 13 години
Нямаме си друга работа, та Либия ще освобождаваме.
99
3
 
3
 
! Отговори
dominici преди 13 години
Смешно е. Поне да пращахме самолетоносач, а ние една фрегата да имаме и я пращаме.
98
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
НОМЕР 99.ако наистина го мислиш,мисля че е правилно ако не ***,или баща ти,може и братята ти или сестрите,пък ако не те и ако имаш деца и те да ги сполучи това,което пожелаваш на другите бащи,братя,синове ,които са на дръзки
97
8
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Дано това герберско корито да потъне и всичките гербери на борда на Дръзки да се издавят