Жив съм! НАТО не може да ме намери!

Аз живея в сърцата на милиони, твърди Муамар Кадафи
Обновена: 13 май 2011 23:26 | 13 май 2011 23:23,
96
Жив съм! НАТО не може да ме намери!
Снимка: архив Reuters

 

Либийският лидер Муамар Кадафи заяви в аудиообръщение,  излъчено по либийската телевизия, че е жив и се намира на място, където НАТО не може да го открие, предаде Ройтерс. 

"Казвам на страхливите кръстоносци, че се намирам на място,  където не можете да ме достигнете и убиете. Аз живея в сърцата  на милиони," заяви гласът, приличащ на този на Кадафи. Краткото  аудиопослание по телевизия Ал Джамахирия не бе придружено от видеоматериал. 

Кадафи каза също, че е направил това изявление, след като получил "огромен" брой обаждания по телефона от либийци,  загрижени за състоянието му, след като НАТО бомбардира  резиденцията му в елитния квартал Баб ал Азизия в Триполи в четвъртък.  

По-рано италианският външен министър Франко Фратини изказа предположение, че Кадафи е напуснал Триполи и вероятно е бил ранен при въздушните удари. Либийското правителството веднага опроверга твърдението. 

Още по темата

 

Фратини каза в интервю за в. "Кориере дела сера", че  "международният натиск вероятно е накарал Кадафи да реши да  потърси убежище на безопасно място". Според Фратини възможно е  либийският лидер е напуснал столицата, но не и страната. "Либия е голяма държава, с пустинни райони", добави Фратини. 

Очаква се Кадафи да е сред тримата либийски служители, за  които Международният наказателен съд възнамерява да издаде  заповед за арест в понеделник.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


96
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
95
1
 
5
 
! Отговори
bxcvzd преди 12 години
някой си фратини казал : "Либия е голяма страна с пустнни райони". Ето този ще остане в историята с откритието си, че Либия е голяма и там имало пустиня.
94
5
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Досега не стана ясно какво точно е направил Кадафи срещу народа си, освен, че е управлявал доста дълго.
93
3
 
6
 
! Отговори
Ха Ха преди 12 години
Не нужно НАТО да те намира бее смешнико овит в мазни парцалии..Важното е че ти съсипаха кочинката! Какво си мислеше жалкото бедуинче че вечно ще е мед и масло ли? Ха ха ***,който се е опитал да се прави на по-хитър от евреите хаир не е видял!
92
5
 
6
 
! Отговори
ТР преди 12 години
До "за 83"Брат що говориш глупости,ако кирливите *** ги няма кой ще го слага на майкатии и на женати,и на сестрати.Замисли се малко не ти отърва да ги няма турците,няма как да имаш поколение като се дупиШ на мъже!
91
4
 
5
 
! Отговори
Кадафи преди 12 години
"Аз живея още с милиони, но скоро ще ми ги вземат" :(
90
5
 
5
 
! Отговори
за 83 преди 12 години
Що ли кирливите *** не идете да му помагата? Та дано паднете кат едни герои в битката срещу кръстоносците , пък ние тук ще почерпим че сме се отървали от вас.........
89
4
 
12
 
! Отговори
кроко преди 12 години
Гнусните янки започнаха конфликта ама като видяха ,че няма да има келепир се изнесоха като пръдня от ***.Сега "европейското" нато и "дръзки" ще ядът ***!
88
4
 
13
 
! Отговори
кроко преди 12 години
На гнусното евейче саркози ,много от близко му идва петрола от Либия, ама май се закучи работата !
87
5
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
С теб съм, Кадафи. Изгони агресорите от земите си!
86
6
 
7
 
! Отговори
Воврик Бобрик преди 12 години
Воврик Бобрик Не, това не е от 1 април! Новините са от февруари!Столицата на Либия е в обсадно положение. По улиците се движат банди наемници, които стрелят по местните жители. Поддръжниците на режима на Кадафи нахлуват в болници и нападат лекари и ранени. В града има остър недостиг на лекарства и хранителни продукти. Започнали са прекъсвания в електрозахранването, отбелязва ИТАР-ТАСС. "Изглежда това наистина са последните отчаяни актове. Ако бомбардираш столицата си, едва ли можеможеш да намериш начин да оцелееш", твърди Жулиен Барнс-Дасе, близкоизточен анализатор в "Кънтрол риск".Преди това се появиха съобщения, че либийските ВВС са атакували армейската база в Бенгази, която е превзета от демонстранти.
85
3
 
11
 
! Отговори
хей преди 12 години
полумесеците, ще ви и..т мамата кръстоносците,тъй да знаете.
84
5
 
13
 
! Отговори
Emigrant преди 12 години
Francia Italia i Velikobritania sa se samozabravili...
83
10
 
6
 
! Отговори
тъп та дрънка преди 12 години
гого,ти да не държиш господ за шлифера,че знаеш какво щяло да стане с либия ако не бил кадафи " да я оправи и направи държава"? говориш като комунистите тук,които се пъчат,че през соца било направено това или онова, сякаш без тях живота на българия щеше да е спрял и никой нямаше да е направил нищо /смешна антилогика,ама от *** какво да очакваш друго.../ я си представи,че БЕЗ КАДАФИ либия щеше да е далеч по-развита и цивилизована,можеш ли го?
82
7
 
25
 
! Отговори
сгх преди 12 години
Евала на Кадафи, сам се противопостави на агресията на кръстоносците!Давай, братко Кадафи!
81
4
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
С удоволствие бих отишъл в държава където САЩ успешно са изнесли демокрация като : Япония, Германия или Южна Корея...Ще говоря с Уорллик, да ти прехвърли стипендията на ЦРУ! И аз бих отишъл в Куба, говорих преди време с Терасита Капоте, но имало над десет хиляди като мене...Давали са апартамените си, за да изкарат няколко години човешки живот.
80
3
 
13
 
! Отговори
Воврик Бобрик преди 12 години
По-рано днес либийските ВВС нанесоха удари по жилищни квартали на Триполи. Очевидци разказват за кланета в либийски градове и села. Либийският лидер Муамар Кадафи нареди да бъдат екзекутирани пилотите, отказали да изпълняват заповеди. Бойната авиация е използвана и срещу демонстранти от източната част на страната, които са се насочили към столицата, съобщи телевизионният канал "Ал Арабия", цитиран от ИТАР-ТАСС, предаде БТА.Ех, ЦРУ, пак попрекали...
79
2
 
13
 
! Отговори
Уилям Хейг преди 12 години
Либийският лидер Муамар Кадафи е напуснал страната и бил на път за Венецуела, съобщи британският външен министър Уилям Хейг...Е, преди време беше, да не искате да кажете, че ЕС са долни лъжци?
78
2
 
15
 
! Отговори
галактика преди 12 години
Политиката става все по-*** дума.
77
5
 
7
 
! Отговори
Марк до 72 преди 12 години
Живееш със стари представи!Вече не са по-добре от нас!В сръбската преса постоянно се тюхкат, че за първи път от много години заплатите им са по-ниски от нашите!Питай сърби, ако познаваш!
76
9
 
6
 
! Отговори
akud преди 12 години
hahhaha тоя прстия пес на пустинята кадафи говори от оня свят....